Ухвала
від 20.03.2013 по справі 905/536/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157

У Х В А Л А

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

20.03.13 р. Справа № 905/536/13-г

Господарський суд Донецької області у складі:

головуючий - суддя Харакоз К.С.,

при секретарі судового засідання Куньчик К.А.,

розглянувши матеріали справи за позовом прокурора м. Дзержинська в інтересах держави

до відповідачів: 1. Кіровської селищної ради м. Дзержинська, м. Дзержинськ, Донецька область; 2. Товариства з обмеженою відповідальністю «ТОЛ АВТОГАЗ», м. Дзержинськ, Донецька область,

про скасування рішення Кіровської селищної ради про надання в оренду земельної ділянки та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки , -

За участю:

прокурор Осипенко Ю.С. за посвідченням;

представники відповідача 1 ОСОБА_1 за довіреністю;

представник відповідача 2 ОСОБА_2 за довіреністю;

ВСТАНОВИВ:

Прокурор м. Дзержинська звернувся до господарського суду Донецької області в інтересах держави з позовною заявою до Кіровської селищної ради м. Дзержинська, м. Дзержинськ, Донецька область (далі - Відповідач 1) та Товариства з обмеженою відповідальністю «ТОЛ АВТОГАЗ», м. Дзержинськ, Донецька область (далі - Відповідач 2) про скасування рішення Кіровської селищної ради про надання в оренду земельної ділянки та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

Прокурор в судове засідання з'явився, через канцелярію суду надав доповнення до позовної заяви.

Представник відповідача 1 в судове засідання з'явилась, через канцелярію суду надала документи для залучення їх до матеріалів справи. Ухвалу суду не виконала.

Представник відповідача 2 в судове засідання з'явився. Ухвалу суду не виконав.

Відповідно до ч.4 ст.22 Господарського процесуального кодексу України позивач вправі до прийняття рішення по справі збільшити розмір позовних вимог за умови дотримання встановленого порядку досудового врегулювання спору у випадках, передбачених статтею 5 цього Кодексу, в цій частині, відмовитись від позову або зменшити розмір позовних вимог. До початку розгляду господарським судом справи по суті позивач має право змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

Оскільки господарським процесуальним законодавством не передбачено подання до суду доповнення до позовної заяви, суд, з урахуванням наданих у судовому засіданні усних пояснень прокурора, розцінює заяву позивача як заяву про зміну предмета позову.

Подана заява за формою та змістом узгоджується із положеннями ст.54 ГПК України, додані до неї документи, відповідають вимогам статті 57 цього кодексу, тому суд вважає за необхідне прийняти її до розгляду у рамках справи.

З урахування доводів, що надані прокурором на підтвердження своїх вимог, суд приходить до висновку про те, що заявлене клопотання про зміну предмету позовної заяви підлягає задоволенню.

З урахуванням вищевказанного, господарський суд вважає за необхідне залучити у якості відповідача 3 - відділ державної реєстрації речових прав Реєстраційної служби Дзержинського міського управління юстиції Головного управління юстиції у Донецькій області та у якості відповідача 4 - Упраління Держземагенства у місті Дзержинську Донецької області, у зв'язку з заявленням до даних органів позовних вимог, що стосуються їх повноважень.

За таких обставин, оскільки вирішення спору у даному судовому засіданні є неможливим, суд відкладає розгляд справи для виклику представників залучених відповідачів та витребування додаткових документів.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 22, 24, 33, 43, 65, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

Відкласти розгляд справи на 10:40 год. 01.04.13 року.

2. Залучити у якості Відповідача 3 Відділ державної реєстрації речових прав Реєстраційної служби Дзержинського міського управління юстиції Головного управління юстиції у Донецькій області (85200, Донецька область, м.Дзержинськ, вул.Маяковського,24а)

3. Залучити у якості Відповідача 4 Упраління Держземагенства у місті Дзержинську Донецької області (85200, Донецька область, м.Дзержинськ, вул.50 років Жовтня,27)

2.Зобов'язати Прокурора (позивача)

- надати письмові пояснення з приводу наданих відповідачем 1 обставин стосовно скасування рішення міської ради та розірвання спірного договору;

- забезпечити явку представника в судове засідання.

3. Зобов'язати Відповідачів надати суду:

- письмові пояснення з зазначенням поважних причин невиконання вимог ухвал суду;

- відзив на позовну заяву, з урахуванням позовної заяви, з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на діюче законодавство; належним чином засвідчені копії документів, на яких ґрунтується відзив на позовну заяву; докази, що підтверджують надання відзиву позивачу;

- забезпечити явку представника у судове засідання.

4. Зобов'язати Відповідача 1 надати суду:

- належним чином засвідчені копії документів, що були або мали бути взяті Кіровською селищною радою м. Дзержинська до уваги при прийнятті рішення від 25.12.2009 року №5/39-6 «О передаче земельного участка в аренду ООО «ТОЛ АВТОГАЗ», з приводу якого подано позов;

- забезпечити явку представника у судове засідання.

5. Зобов'язати відділ Держкомзему у місті Дзержинську (85200, Донецька обл., м. Дзержинськ, вул. 50 років Жовтня, 27) надати суду інформацію щодо проведення державної реєстрації договору оренди земельної ділянки, розташованої за адресою: 85280, Донецька область, м. Дзержинськ, смт. Кірове, вул.. Маяковського, 90 (кадастровий номер 1411245300:01:000:0463) , укладеного 26.05.2010 року між Кіровською селищною радою та Товариством з обмеженою відповідальністю «ТОЛ АВТОГАЗ», змін до нього, а також надати суду належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких було проведено таку державну реєстрацію.

6. Зобов'язати відділ державної реєстрації речових прав Реєстраційної служби Дзержинського міського управління юстиції Головного управління юстиції у Донецькій області надати відомості щодо сказування реєстрації спірного договору оренди земельної ділянки, розташованої за адресою: 85280, Донецька область, м. Дзержинськ, смт. Кірове, вул.. Маяковського, 90 (кадастровий номер 1411245300:01:000:0463), укладеного 26.05.2010 року між Кіровською селищною радою та Товариством з обмеженою відповідальністю «ТОЛ АВТОГАЗ», змін до нього, а також надати суду належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких було проведено таку державну реєстрацію.

7. Явка представників сторін в судове засідання - обов'язкова.

8.Всі витребувані матеріали надати до канцелярії суду з відповідно оформленим супровідним листом до дня судового засідання.

9. Роз'яснити сторонам, що відповідно до п.5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом, з винної сторони стягується штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Суддя Харакоз К.С.

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.03.2013
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49419654
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/536/13-г

Судовий наказ від 26.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Судовий наказ від 26.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Рішення від 03.06.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 13.05.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 30.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 23.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

К.С. Харакоз

Ухвала від 20.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз К.С.

Ухвала від 07.02.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз К.С.

Ухвала від 11.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз К.С.

Ухвала від 21.02.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Харакоз К.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні