Ухвала
від 13.10.2014 по справі 924/1049/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"13" жовтня 2014 р.Справа № 924/1049/14

Господарський суд Хмельницької області у складі:

головуючий суддя Муха М.Є., суддя Танасюк О.Є., суддя Виноградова В.В., розглянувши матеріали справи

за позовом Публічного акціонерного товариства "Проскурів" с. Розсоша, Хмельницького району, Хмельницької області

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-ТІМ-Проскурів" с. Нижчі Вовківці, Хмельницького району, Хмельницької області

про скасування державної реєстрації змін до установчих документів

Представники сторін:

від позивача ОСОБА_1 - за довіреністю №04 від 11.03.14р.

від відповідача не з'явився

Суть спору:

Позивач звернувся з позовом до суду про скасування державної реєстрації змін до установчих документів ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів", щодо: виключення із складу учасників ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" учасника ВАТ "Проскурів" у зв'язку із порушенням статутної діяльності; включення до складу учасників ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" ОСОБА_2, надання дозволу на перерозподіл часток у зв'язку із зміною складу учасників ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів"; затвердження змін до статуту ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" у зв'зку із зміною складу учасників товариства та перерозподілом часток в статутному фонді товариства, обґрунтовуючи позовні вимоги наявними в матеріалах справи доказами.

Позивач явку уповноваженого представника забезпечив. В судовому засіданні представником позивача подано клопотання про залучення другим відповідачем (Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції), а також клопотання про уточнення позовних вимог, згідно якого просить зобов'язати відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів", щодо: виключення із складу учасників ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" учасника ВАТ "Проскурів" у зв'язку із порушенням статутної діяльності; включення до складу учасників ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів" ОСОБА_2, надання дозволу на перерозподіл часток у зв'язку із зміною складу учасників ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів"; затвердження змін до статуту ТзОВ "Агро-ТІМ-Проскурів".

23.09.2014р. представником позивача подавалось також клопотання про залучення Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідач повноважного представника в судове засідання не направив, на адресу суду надіслав клопотання в якому просить суд розглядати справу за відсутності представника відповідача, та письмовий відзив на позов в якому повідомляє суд що скасування державної реєстрації змін до установчих документів ТзОВ "Агро-Тім-Проскурів" щодо: виключення зі складу учасників ТОВ "Агро-Тім- Проскурів" у зв'язку із порушенням статутної діяльності; включення до складу учасників ТОВ "ОСОБА_3 - Проскурів" ОСОБА_2 надання дозволу на перерозподіл часток у зв'язку із зміною складу учасників. Затвердження змін до Статуту ТзОВ "Агро-Тім-Проскурів" у зв'язку із зміною складу учасників товариства та перерозподілом часток в статутному фонді товариства в майбутньому на думку відповідача призведе до скасування всіх реєстраційних дій, вчинених після реєстраційної дії, якою було виключено ПАТ "Проскурів". Тому, відповідач вважає що вирішення цього питання призведе до порушення прав існуючих учасників ТзОВ "Агро-Тім-Проскурів", як добросовісних набувачів корпоративних прав у статутному капіталі товариства. Зокрема, для поновлення у складі учасників ТзОВ "Агро-Тім-Проскурів" - ПАТ "Проскурів", якому належало лише 10% статутного капіталу товариства, саме шляхом скасування всіх реєстраційних дій вчинених після виключення ПАТ "Проскурів", призведе до порушень прав учасників-добросовісних набувачів, які володіють іншими добросовісно набутими 90% корпоративних прав у статутному капіталі ТзОВ "Агро-Тім-Проскурів". Отже, враховуючи все вищезазначене, відповідач просить суд відмовити в повному обсязі ПАТ "Проскурів" у задоволенні його позову до ТзОВ "Агро-Тім-Проскурів" про скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

23.09.2014р. представником відповідача подано клопотання про залучення в якості третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача громадян ОСОБА_4: ОСОБА_5, ОСОБА_6 Кубіни, Піотрковскі ОСОБА_7 - оскільки, на думку відповідача, прийняте рішення може вплинути на їх права або обов'язки.

Враховуючи подані позивачем та відповідачем клопотання, необхідність витребування у зв'язку із цим додаткових доказів та пояснень, розгляд справи необхідно відкласти на іншу дату.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Розгляд справи відкласти на 11:00 "27" жовтня 2014 р.

Позивачу подати в судове засідання докази на підтвердження процесуального статусу Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Хмельницького міськрайонного управління юстиції, як сторони згідно ст.1 ГПК України; письмову позицію з приводу необхідності залучення даної особи, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, з врахуванням поданого клопотання про залучення другого відповідача.

Визнати явку повноважних представників сторін в судове засідання обов'язковою.

Головуючий суддя М.Є. Муха

Суддя О.Є. Танасюк

Суддя В.В. Виноградова

Віддрук. 2прим. : 1 - до справи, 2 - відповідачу (31362, Хмельницька область, Хмельницький район, с. Нижчі Вовківці, вул. Леніна, 1).

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.10.2014
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49426409
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/1049/14

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 27.11.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 19.11.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 13.10.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 13.11.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 27.10.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Рішення від 09.12.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 24.07.2014

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні