Ухвала
від 04.03.2010 по справі 15/59-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"04" березня 2010 р.Справа № 15/59-10

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю"Речовий ринок"Торговий дім"Бартерсервіс" м. Хмельницький

до Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України м. Хмельницький

про визнання неправомірним та скасування рішення адміністративної колегіїХмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України №77-рш від 09.10.2009р. у справі №03-12/28-09

та зустрічним позовом Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України м. Хмельницький

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Речовий ринок" Торговий дім "Бартерсервіс" м. Хмельницький

про стягнення 10000грн. штрафних санкцій

Суддя Муха М.Є.

Представники сторін:

від позивача ОСОБА_1 - за довіреністю від 01.10.2009р. б/н

від відповідача ОСОБА_2 - за довіреністю від 18.08.2009р.

Суть спору:

Позивач у позовній заяві та його представник в судовому засіданні просять суд визнати неправомірним та скасувати рішення адміністративної колегії Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України №77-рш від 09.10.2009р. у справі №03-12/28-09. Наголошують на тому, що оспорюване рішення є неправомірним, оскільки прийнято з поуршенням вимог ст.250 ГК України, ст.12 Закону України "Про захист економічної конкуренції", розділу 10 Методики визначення монопольного (домінуючого) становища суб'єктів господарювання на ринку, п.19 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Зазначили, що відповідачем не приведено ніяких доказів для підтвердження висновку про те, що товариство, як один із суб'єктів господарювання, який здійснює свою діяльність на товарному ринку комплексних послуг з надання торгівельних місць для реалізації непродовольчих товарів на ринку, не зазнає значної конкуренції внаслідок порівняно невеликого розміру часток ринку, які належать конкурентам. Наголошує, що даний висновок спростовується даними про кількість торгівельних місць на інших ринках.

Відповідач у письмовій позиції з приводу поданого позову повідомив, що проти позовних вимог заперечує. Наголошує на тому, що оспорюване рішення прийнято у відповідності до вимог чинного законодавства. Повідомив, що під час розгляду справи ТзОВ "Речовий ринок "Торговий дім "Бартерсервіс" не надало будь-яких доводів, що воно зазнає значної конкуренції на товарному ринку надання комплексних послуг з надання торговельних місць для реалізації непродовольчих товарів на ринку. Звертає увагу суду на те, що статтею 42 Закону України "Про захист економічної конкуренції" визначено строк притягнення до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції, такий строк становить п'ять років з дня вчинення порушення, а в разі триваючого порушення - з дня закінчення вчинення порушення. Щодо порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого п.13 ст.50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", такий строк становить 3 роки з дня вчинення порушення. Повідомив, що штраф за порушення, передбачене п.2 ст.50 та п.2 ч.2 ст.13 Закону України "Про захист економічної конкуренції" є заходом відповідальності суб'єкта господарювання - ТОВ "Речовий ринок "Торговий дім "Бартерсервіс". Строк притягнення до такої відповідлаьності становить п'ять років з дня вчинення порушення, а абз.3 ч.1 ст.42 Закону України "Про захист економічної конкуренції", де визначено цей строк, є спеціальною нормою стосовно норми ГК України, яка визначає строки застосування адміністартивно-господарський санкцій. На підставі зазначеного просить суд у позові відмовити.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України м. Хмельницький у зустрічній позовній заяві просить суд стягнути з ТОВ "Речовий ринок "Торговий дім "Бартерсервіс" 10000грн. штрафних санкцій застосованих за порушення законодавства про захист економічної конкуренції наголошуючи на тому, що позовні вимоги підтверджені наявними в матеріалах справи доказами.

ТОВ "Речовий ринок "Торговий дім "Бартерсервіс" письмової позиції з приводу зустрічного позову не подав.

В судовому засіданні представником позивача подано, погоджене з відповідачем, клопотання про провадження розгляду справи поза межами строку, визначеного ст.69 ГПК України.

Враховуючи подане сторонами клопотання, необхідність витребування додаткових доказів, строк вирішення спору за погодженням сторін необхідно продовжити та відкласти розгляд справи на іншу дату.

Керуючись ст.69, ст.77, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, Суд -

УХВАЛИВ:

Строк вирішення спору за погодженням сторін продовжити.

Розгляд справи №15/59-10 відкласти на 11год. 00хв. 22 березня 2010року.

Зобов'язати сторони подати в судове засідання докази на підтвердження своїх вимог та заперечень.

Зобов'язати позивача по зустрічному позову подати в судове засідання оригінали доказів на підтвердження заявлених вимог, оригінали доказів надіслання копії зустрічної позовної заяви на адресу відповідача для огляду в судовому засіданні.

Зобов'язати відповідача по зустрічному позову подати письмовий відзив на зустрічний позов з документальним обґрунтуванням своїх доводів.

Явку представників сторін в судове засідання визнати обов'язковою.

Суддя М.Є. Муха

Віддрук. 3 прим. :

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу.

помічник судді

Дата ухвалення рішення04.03.2010
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49426628
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/59-10

Ухвала від 28.05.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Петров В.С.

Ухвала від 12.04.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 22.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 04.03.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 24.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 09.02.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 06.01.2010

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Муха М.Є.

Ухвала від 15.08.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

Ухвала від 12.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лаврова Л.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні