Ухвала
від 31.08.2015 по справі 914/2206/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

31.08.2015 р. Справа № 914/2206/15

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи:

За позовом: до відповідача: ОСОБА_1, м.Львів Спільного українсько-американського підприємства - товариства з обмеженою відповідальністю "ОСТОВ-БАРДС", с.Млинська Жидачівського району Львівської області про: зобов'язання вчинити певні дії.

Суддя Кітаєва С.Б.

Представники:

від позивача: ОСОБА_1 (паспорт серії НОМЕР_1);

від відповідача: Сколоздра В.Р. - представник (довіреність в матеріалах справи)

присутній: ОСОБА_3 (паспорт серії НОМЕР_2)

Права та обов'язки згідно ст. ст. 20, 22 ГПК України суд роз'яснив представнику відповідача. Заяви про відвід судді не надходили. Клопотань про технічну фіксацію від сторін не надходило.

Суть спору : На розгляд господарського суду Львівської області поступив позов ОСОБА_1 до Спільного українсько-американського підприємства - товариства з обмеженою відповідальністю "ОСТОВ-БАРДС" про зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 09.07.2015р. за даним позовом порушено провадження справі та призначено справу до розгляду в судовому засіданні на 19.08.2015р. Вимоги до сторін по підготовці справи до розгляду в судовому засіданні висвітлені в ухвалі.

З підстав, наведених в ухвалі суду від 19.08.2015р., розгляд справи відкладено на 31.08.2015р.

В судове засідання 31.08.2015 року позивач з'явився, позовні вимоги з підстав викладених в позовній заяві підтримав.28.08.2015р. за вх.№36117/15 та 31.08.2015р. за вх.№36341/15подав заяви про долучення до матеріалів справи додаткових документів , які судом прийняті та приєднані до матеріалів справи. Вимог ухвал суду по справі в повному обсязі не виконав.

В судове засідання 31.08.2015 року відповідач явку повноважного представника забезпечив. В судовому засіданні подав відзив ( в подальшому зареєстрований в канцелярії суду за вх.№36330/15 від 21.08.2015р.) з долученими додатковими документами, а саме витягом з ЄДРПОУ щодо відповідача, довідкою про відсутність справ, клопотанням про припинення провадження у справі від 31.08.2015р., який судом прийнятий та приєднаний до матеріалів справи. Представник відповідача, з підстав викладених у відзиві та клопотанні про припинення провадження у справі, просить суд припинити провадження по даній справі. Вимог ухвал суду по справі в повному обсязі не виконав, зокрема не надав до справи копію та оригінал - для огляду в судовому засіданні статуту на підставі якого діє відповідач. В судовому засіданні усно повідомив, що керівництву підприємства місцезнаходження установчих документів не відоме.

В судовому засіданні представник відповідача надав примірник відзиву та клопотання про припинення провадження у справі для ознайомлення позивачу.

Відтак, враховуючи наведене, матеріали справи, невідоме місцезнаходження оригіналів установчих документів, суд прийшов до висновку про необхідність витребування з Реєстраційної служби Жидачівського районного управління юстиції Львівської області реєстраційної справи Спільного українсько-американського підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю «ОСТОВ-БАРДС» (81772, Львівська обл., Жидачівський район, село Млиниська, код ЄДРПОУ 05445020) для огляду в судовому засіданні, долучення до матеріалів судової справи документів з реєстраційної справи які стосуються предмету спору, з метою повного та всестороннього дослідження обставин справи. При цьому суд керувався наступним.

Відповідно до ч.1 ст.13 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" витребування документів з реєстраційної справи здійснюється на підставі судового рішення.

Відповідно до частини першої статті 4-7 ГПК судове рішення приймається суддею за результатами обговорення усіх обставин справи. Частина перша статті 43 названого Кодексу містить вимоги щодо всебічного, повного і об'єктивного розгляду в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності. Суд не лише вправі, а й повинен з'ясувати усі обставини справи, що входять до предмета доказування в ній та мають значення для її розгляду , хоча б сторони та інші учасники судового процесу й не посилалися на відповідні обставини.

Відповідно до ст.34 ГПК України господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.

Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Відповідно до ч.ч.1,3 ст.36 ГПК України письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Оригінали документів подаються, коли обставини справи відповідно до законодавства мають бути засвідчені тільки такими документами, а також в інших випадках на вимогу господарського суду.

Враховуючи необхідність детального вивчення клопотання, суд вважає за можливе розгляд клопотання про припинення провадження від 31.08.2015р. по справі №914/2206/15 відкласти до наступного судового засідання.

Враховуючи необхідність витребування реєстраційної справи відповідача, невиконання сторонами вимог ухвали суду про порушення провадження у справі та ухвали суду від 19.08.2015р. в повному обсязі, неподання витребуваних документів та для надання можливості сторонам скористатися своїми процесуальними правами згідно ст. 22 ГПК України, суд вбачає за доцільне в межах строків встановлених ст. 69 ГПК України відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 30, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1.Розгляд справи відкласти на 07.09.15р. на 14:30 год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: вул.Личаківська, 128, 2-й поверх, зал № 9.

2. Сторонам - у зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді, з метою належної реєстрації та своєчасного передання таких матеріалів до судді, кореспонденцію до суду подати за три дні до судового засідання, з реєстрацією у канцелярії суду (1-й поверх).

3. Зобов'язати Реєстраційну службу Жидачівського районного управління юстиції Львівської області забезпечити в судове засідання явку посадової особи (чи іншого уповноваженого працівника) для надання суду в судове засідання 07.09.2015 року реєстраційної справи Спільного українсько-американського підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю «ОСТОВ-БАРДС» (81772, Львівська обл., Жидачівський район, село Млиниська, код ЄДРПОУ 05445020) для огляду матеріалів цієї справи, а також (при наявності) подати з матеріалів реєстраційної справи копію статуту Спільного українсько-американського підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю «ОСТОВ-БАРДС»чинного станом на даний час.

4. Зобов'язати Позивача повторно в порядку та строки, встановлені в п.2 даної ухвали :

4.1.надати належні та допустимі докази в підтвердження того, що позивач є учасником Спільного українсько-американського підприємства-товариства з обмеженою відповідальністю "ОСТОВ-Бардс";

4.2.визначитись з предметом позову та подати докази відповідно до вимог ГПК України;

4.3. надати письмове обгрунтування та норматине спростування доводів відповідача у відзиві та у клопотанні про припинення провадження у справі;

4.4.явка повноважного представника позивача в судове засідання для дачі пояснень з приводу обставин справи - обов'язкова.

5. Зобов'язати Відповідача повторно в порядку та строки, встановлені в п.2 даної ухвали :

5.1.надати копію статуту на підставі якого діє відповідач (оригінал для огляду);

5.2.явка повноважного представника відповідача в судове засідання для дачі пояснень з приводу обставин справи - обов'язкова.

6.Сторонам - наведений у цій ухвалі перелік доказів , що витребовуються від сторін, не є вичерпним. При цьому , сторони не обмежені в наданні додаткових доказів якими обґрунтовуються позовні вимоги або заперечення на позов.

Суд звертає увагу сторін , що відповідно до ст.ст.33,34 ГПК України кожна сторона повинна довести і підтвердити належними та допустимими доказами ті обставини, на які покликається в обґрунтування заявлених вимог чи заперечень на позов.

Суддя Кітаєва С.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення31.08.2015
Оприлюднено07.09.2015
Номер документу49488222
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2206/15

Ухвала від 07.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 31.08.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 09.07.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні