Ухвала
від 09.07.2012 по справі 3/88
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

09.07.2012 справа № 3/88

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Поліщук Г.Б., розглянувши справу № 3/88 від 19.03.2003 року

за заявою кредитора - товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничий комерційний центр "Новас", м. Київ,

до боржника - закритого акціонерного сільськогосподарського товариства "Дружба", с.Мечиславівка Ульяновського району Кіровоградська області

про визнання банкрутом, -

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

від кредиторів - участі не брали;

від банкрута - ліквідатор, арбітражний керуючий ОСОБА_1

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою господарського суду від 29.05.2012 року розгляд звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та клопотання ліквідатора про припинення повноважень відкладено до 09.07.2012 року о 15 год. 00 хв. та зобов'язано комітет кредиторів, кредиторів та ліквідатора надати докази, необхідні для розгляду даної справи.

Учасниками провадження у справі про банкрутство вимоги ухвали господарського суду не виконані.

09.07.2012 року на адресу господарського суду надійшло клопотання кредитора - ВАТ "Грушківське хлібоприймальне підприємство" за підписом ліквідатора арбітражного керуючого ОСОБА_2 про зобов'язання ліквідатора ЗАСТ "Дружба" надати кредитору звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута та перенесення розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу на інший день.

Присутній в судовому засіданні ліквідатор ЗАСТ "Дружба" вказане клопотання не заперечив.

Крім того, на адресу господарського суду 09.07.2012 року надійшло клопотання ліквідатора ЗАСТ "Дружба" арбітражного керуючого ОСОБА_1 з вимогами наступного змісту:

- визнати недійсним протокол засідання зборів кредиторів банкрута ЗАСТ "Дружба" від 08.08.2009 року, оскільки такі збори не збирались, а рішення про обрання до комітету кредиторів ЗАТ "Ульяновський завод продтоварів" приймалось представником самостійно стосовно самого себе - представником кредитора ЗАТ "Ульяновський завод продтоварів" ОСОБА_3, який є пов'язаною і заінтересованою особою стосовно колишнього керівника банкрута ОСОБА_4;

- зобов'язати членів комітету кредиторів, обраного загальними зборами кредиторів боржника ЗАСТ "Дружба" 28.07.2003 року, прийняти участь в засіданні, на якому заслухати звіт ліквідатора про виконану роботу та звіт про відшкодування витрат та оплату послуг, а також на розсуд суду, враховуючи відсутність банкрута за місцем його державної реєстрації, призначити дату і місце проведення зборів комітету кредиторів, яке має елементарні умови для проведення засідання комітету кредиторів;

- у випадку відмови в задоволенні перших двох клопотань ліквідатора, не зважаючи на закінчення ліквідаційних операцій, задовольнити заяви про дострокове припинення виконання обов'язків ліквідатора банкрута ЗАСТ "Дружба".

Розглянувши подане клопотання, господарський суд дійшов висновку про відсутність підстав для його задоволення, виходячи з наступного.

Пунктом 9.4 Рекомендацій Президії Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Заокну України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 04.06.2004 року №04-5/1193 визначено, що рішення зборів кредиторів чи комітету кредиторів є способом волевиявлення кредиторів і не може визнаватися господарським судом недійсним, оскільки за своєю правовою природою не є актом юридичної особи, державного чи іншого органу.

Разом з тим, статтею 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) визначено, що збори кредиторів скликаються арбітражним керуючим за його ініціативою або ініціативою комітету кредиторів чи інших кредиторів, сума вимог яких складає не менше однієї третини всіх вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, або за ініціативою однієї третини кількості голосів кредиторів.

У відповідності до ч.14 ст. 3-1 Закону про банкрутство звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду.

Враховуючи викладене, у господарського суду відсутні повноваження щодо визнання недійсними протоколів загальних зборів кредиторів, скликання зборів кредиторів або комітету кредиторів.

Стосовно клопотання ліквідатора в частині дострокового припинення обов'язків, слід зазначити, що прийняття рішення про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), належить до компетенції зборів комітету кредиторів. Станом на 09.07.2012 року на адресу господарського суду не надходили пропозиції комітету кредиторів по кандидатурі арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута закритого акціонерного сільськогосподарського товариства "Дружба". За викладених обставин дострокове припинення повноважень ліквідатора ЗАСТ "Дружба" на даний час не є можливим.

Враховуючи неподання учасниками провадження у справі про банкрутство витребуваних доказів в повному обсязі, господарський суд вважає за необхідне відкласти розгляд звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_1 про припинення повноважень ліквідатора.

Керуючись ст. 3-1, ст. 5, ст. 16, ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 4-1, п.п. 1, 2 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Зобов'язати ліквідатора арбітражного керуючого ОСОБА_1 надіслати на адресу ліквідатора ВАТ "Грушківське хлібоприймальне підприємство" арбітражного керуючого ОСОБА_2 (АДРЕСА_1) копію звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута у даній справі.

2. Розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута відкласти до 07.08.2012 року на 14 год. 30 хв.

3. Розгляд клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_1 про припинення повноважень ліквідатора відкласти до 07.08.2012 року на 14 год. 30 хв.

4. Засідання суду відбудуться за адресою: м. Кіровоград, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, 3-й поверх, каб. 315.

5. Зобов'язати сторони до засідання суду подати:

кредиторів: письмову інформацію, в якій має бути викладена думка кредиторів щодо можливості затвердження звіту і ліквідаційного балансу банкрута або відмови в їх затвердженні з відповідним обґрунтуванням;

комітет кредиторів: рішення про затвердження розміру оплати послуг арбітражного керуючого ОСОБА_1; рішення про затвердження звіту про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого ОСОБА_1; пропозиції по кандидатурі арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута закритого акціонерного сільськогосподарського товариства "Дружба"; письмово викладену позицію стосовно клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_1 про припинення повноважень ліквідатора; конкретизувати заперечення щодо можливості затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_1: рішення комітету кредиторів про можливість затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу; рішення комітету кредиторів про затвердження розміру оплати послуг арбітражного керуючого, звіту про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого; пояснення стосовно заперечень голови комітету кредиторів

6. Примірники цієї ухвали направити кредиторам, грошові вимоги яких включені до реєстру вимог кредиторів (ухвала суду від 20.05.2003 року) - ТОВ "Новас" (02002, м. Київ, вул. Вершигори, 1), ФОП ОСОБА_5 (25006, АДРЕСА_2), корпорація "Украгропромбіржа" (03085, м. Київ, просп. Глушкова, 1), ПАТ "Кіровоградобленерго" від імені якого діє Ульяновська філія (26400, Кіровоградська область, м. Ульяновка, вул. Транспортна, 14), ВАТ "Ульяновський завод продтоварів" (26400, Кіровоградська область, м. Ульяновка, вул. Транспортна, 3), ФОП ОСОБА_6 (26500, Кіровоградська область, Голованівський район, сел. Голованівськ, вул. Лісна, 1, 3), ВАТ "Грушківське хлібоприймальне підприємство" (26400, Кіровоградська область, м.Ульяновка, вул. Промислова, 33), ОСОБА_3 (26400, Кіровоградська область, м. Ульяновка, вул. Тітова, 7), арбітражному керуючому ОСОБА_1 (25015, м. Кіровоград, просп. Комуністичний, 22/12), банкруту (26415, Кіровоградська область, Ульяновський район, с. Мечиславівка).

Суддя Г.Б.Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення09.07.2012
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49608571
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/88

Ухвала від 30.12.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 29.07.2011

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Бондаренко В.П.

Ухвала від 04.10.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Постанова від 17.10.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

Судовий наказ від 08.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 27.08.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 25.10.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 09.07.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 29.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 28.09.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні