Ухвала
від 04.09.2015 по справі 5004/36/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення скарги

"04" вересня 2015 р. Справа № 5004/36/11 Господарський суд Волинської області /суддя Слободян П. Р., розглянувши скаргу публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк", м. Луцьк

на дії керуючого санацією ВАТ В«Луцьке автотранспортне підприємство 10754В» - ОСОБА_1 Г та товарної біржі "Наша"

у справі за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Укрторфпостач"

до відкритого акціонерного товариства В«Луцьке автотранспортне підприємство 10754В» , м. Луцьк

про банкрутство (санація)

Встановив: 2 вересня 2015 року до господарського суду Волинської області надійшла скарга публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк", м. Луцьк на дії керуючого санацією ВАТ В«Луцьке автотранспортне підприємство 10754В» - ОСОБА_1 Г та ТБ "Наша".

Відповідно до ч. 2 ст. 4 1 ГПК України, провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон), норми якого, як спеціальні норми права, превалюють у застосуванні над загальними нормами ГПК України.

Згідно з ч. 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч.ч. 4, 5, 6, 15 ст. 28 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з моменту винесення ухвали про введення процедури санації: керівник боржника звільняється з посади у порядку, визначеному законодавством; управління боржником переходить до керуючого санацією; зупиняються повноваження органів управління боржника - юридичної особи щодо управління та розпорядження майном боржника, повноваження органів управління передаються керуючому санацією, за винятком повноважень, передбачених планом санації.

Органи управління боржника протягом трьох днів з дня прийняття рішення про введення процедури санації та призначення керуючого санацією зобов'язані здійснити передачу керуючому санацією бухгалтерської та іншої документації боржника, його печаток, штампів, матеріальних та інших цінностей.

Керуючий санацією має право: розпоряджатися майном боржника відповідно до плану санації та з урахуванням обмежень, передбачених законодавством; укладати від імені боржника мирову угоду, цивільно-правові, трудові та інші правочини (договори); подавати заяви про визнання правочинів (договорів), укладених боржником, недійсними.

Керуючий санацією зобов'язаний: прийняти до господарського відання майно боржника та організувати проведення його інвентаризації; відкрити спеціальний рахунок для проведення санації та розрахунків з кредиторами; розробити та подати до суду у випадках, передбачених цим Законом, план санації, погоджений з комітетом кредиторів; забезпечити ведення боржником бухгалтерського і статистичного звіту та фінансової звітності; здійснювати заходи щодо стягнення на користь боржника дебіторської заборгованості, а також стягнення заборгованості з осіб, які несуть з боржником відповідно до закону або договору субсидіарну чи солідарну відповідальність; розглядати вимоги кредиторів щодо зобов'язань боржника, які виникли після порушення справи про банкрутство в процедурі розпорядження майном боржника та санації; заявляти в установленому порядку заперечення щодо заявлених до боржника вимог кредиторів за зобов'язаннями, які виникли після порушення справи про банкрутство; повідомляти у десятиденний строк з дня винесення господарським судом відповідної ухвали орган, уповноважений управляти державним майном, про своє призначення, затвердження мирової угоди, закінчення виконання плану санації, звільнення від обов'язків; забезпечувати визначення початкової вартості майна шляхом проведення незалежної оцінки в разі відчуження майна у процедурі санації в порядку, установленому законодавством про оцінку майна, майнові права та професійну оціночну діяльність; повідомляти орган, уповноважений управляти державним майном, про реалізацію плану санації щодо боржника - державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого частка державної власності становить п'ятдесят і більше відсотків; надавати господарському суду на його вимогу інформацію про здійснення плану санації; на період санації виступати представником сторони (власника) у колективному договорі; здійснювати інші передбачені законодавством повноваження.

Дії (бездіяльність) керуючого санацією можуть бути оскаржені до господарського суду учасниками справи про банкрутство, права яких порушені такими діями (бездіяльністю).

Відповідно до пункту 2.2.10 статті 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до господарського суду заяв кредиторів, які звертаються з грошовими вимогами до боржника після оголошення про порушення справи про банкрутство, а також після повідомлення про визнання боржника банкрутом; заяви про визнання правочинів (договорів) недійсними та спростування майнових дій боржника в межах провадження у справі про банкрутство ; заяви про розірвання мирової угоди, укладеної у справі про банкрутство, або визнання її недійсною сплачується судовий збір в розмірі 2 мінімальної заробітної плати.

До скарги публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк", м. Луцьк № 30-6/415 від 01.09.2015р. скаржником не додано доказів сплати судового збору.

Суд повертає скаргу і додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Згідно ст. 56, п. 2 ст. 57 Господарського процесуального кодексу України (далі -ГПК України) позивач, прокурор чи його заступник зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення . До позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Дані положення поширюються і на подання скарг, тому скаржником порушено вимоги вищевказаних статтей.

Скаржником не подано листи з описом вкладення, як доказ на підтвердження відправлення усім кредиторам, комітету кредиторів, копії скарги № 30-6/45 від 01.09.2015р. і доданих до неї документів.

Викладені обставини є підставою для повернення даної скарги без розгляду, що, в свою чергу, не позбавляє скаржника можливості звернутися повторно після усунення допущених недоліків.

Керуючись 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 4 1 , 56, 57, п. 6 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

у х в а л и в:

Скаргу № 30-6/415 від 01.09.2015р публічного акціонерного товариства "УкрСиббанк", м. Луцьк на дії керуючого санацією ВАТ В«Луцьке автотранспортне підприємство 10754В» - ОСОБА_2 Г та ТБ "Наша", повернути без розгляду.

Суддя П. Р. Слободян

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення04.09.2015
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49609768
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5004/36/11

Ухвала від 25.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 11.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 29.06.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 09.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 04.09.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 14.07.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 03.07.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні