Ухвала
від 01.09.2015 по справі 212/7541/15-ц
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/7541/15-ц

2-з/212/20/15

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 вересня 2015 року м. Кривий Ріг

Суддя Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1, розглянувши заяву ОСОБА_2 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Інформаційно-аналітичного тижневика «Пульс:новини, факти, коментарі» про захист ділової репутації шляхом спростування недостовірної інформації, -

В С Т А Н О В И В :

До Жовтневого районного суду надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Інформаційно-аналітичного тижневика «Пульс: новини, факти, коментарі» про захист ділової репутації шляхом спростування недостовірної інформації .

Разом із позовною заявою ОСОБА_2 звернувся до суду із заявою в якій просив вжити заходи забезпечення позову шляхом заборони інформаційно-аналітичному тижневику «Пульс: новини, факти, коментарі», до набрання судовим рішенням в даній справі законної сили, розміщувати, публікувати або оприлюднювати в іншій спосіб в своїх щотижневих виданнях будь-які статті, публікації та відомості, які стосуються та/або в яких міститься ( згадується) інформація про ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, місце проживання: 50000, м. Кривий Ріг, вул. Дунайська, буд.7) та/або обставини його життя та діяльності.

В обґрунтування заяви вказує, що на момент подання заяви відповідачі продовжують систематичне розповсюдження у своїх виданнях недостовірних відомостей, таких, що не відповідають дійсності, порушують права, свободи, ганьблять честь, гідність і його ділову репутацію, впливають на його емоційний стан

На підставі ч. 1 ст. 153 ЦПК України, заява про забезпечення позову розглядається у день її надходження, без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Вивчивши доводи заяви, суддя дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1, 2 ст.151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову.

У відповідності до ч. 3 ст. 151 ЦПК України, забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до роз'яснень Постанови Пленуму Верховного суду України від 22.12.2006 №9 "Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову", розглядаючи заяву про забезпечення позову суд (суддя) має з урахуванням доказів наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Відповідно до п. 2 ч.1 ст. 152 ЦПК України, позов забезпечується забороною вчиняти певні дії.

Згідно ч. 3 ст. 152 ЦПК України, види забезпечення позову мають бути співмірними із заявленими позовними вимогами.

З урахуванням вищевикладеного та вивчивши матеріали заяви про забезпечення позову суддя вважає, що заява ОСОБА_2 про забезпечення позову підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 151, 152,153 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_2 про забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Інформаційно-аналітичного тижневика «Пульс:новини, факти, коментарі» про захист ділової репутації шляхом спростування недостовірної інформації - задовольнити.

Заборонити інформаційно-аналітичному тижневику "Пульс: новини, факти, коментарі", до набрання судовим рішенням в даній справі законної сили, розміщувати, публікувати або оприлюднювати в інший спосіб в своїх щотижневих виданнях будь-які статті, публікації та відомості, які стосуються та/або в яких міститься (згадується) інформація про ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, місце проживання: 50000, м. Кривий Ріг, вул. Дунайська, буд.7) та/або обставини його життя та діяльності.

Копію ухвали направити для виконання в Жовтневий відділ державної виконавчої служби Криворізького міського управління юстиції та ІАТ «Пульс:новини, факти, коментарі», а також ОСОБА_2 для відома.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Дніпропетровської області через районний суд на протязі п'яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання ухвали.

Ухвала про забезпечення позову виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень, а оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Суддя: О. Г. Пустовіт

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення01.09.2015
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49617878
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —212/7541/15-ц

Ухвала від 24.12.2015

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 25.11.2015

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 05.11.2015

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 23.10.2015

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 06.10.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Зубакова В. П.

Ухвала від 29.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Зубакова В. П.

Ухвала від 17.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Зубакова В. П.

Ухвала від 17.09.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Зубакова В. П.

Ухвала від 07.09.2015

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 01.09.2015

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні