Ухвала
від 21.06.2012 по справі 5430/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 УХВАЛА

21.06.2012р. № 2а- 5430/12/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі :

головуючого судді - Піскун В.О.,

при секретарі судового засідання - Мараєвій О.В.,

за участі:

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕКСИС-ГРУП" до Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі міста Харкова про скасування податкового повідомлення-рішення, -

встановив:

В провадженні Харківського окружного адміністративного суду знаходиться справа за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕКСИС-ГРУП" до Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі міста Харкова про скасування податкового повідомлення-рішення.

В судовому засідання від представника позивача надійшло письмове клопотання про залучення в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Західну об'єднану Державну податкову інспекцію у м. Харкові Харківської області Державної податкової служби та Департамент державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Харківської міської ради, оскільки їх залучення посприяє повному та об'єктивному розгляду справи.

Представник відповідача у судовому засіданні заперечував щодо задоволення клопотання представника позивача .

Вислухавши представника позивача та представника відповідача, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до положень частини 2 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи (ч.3 статті 53 КАС України).

Щодо залучення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Західної об'єднаної Державної податкової інспекції у м. Харкові Харківської області, суд зазначає наступне.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржувані податкові повідомлення - рішення були винесені на підставі актів перевірок контрагентів ТОВ "Виробничо-будівельна компанія "Мегабуд", складених ДПІ у Жовтневому районі м. Харкова.

Таким чином, суд дійшов висновку про обґрунтованість заявленого клопотання щодо залучення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Західної об'єднаної Державної податкової інспекції у м. Харкові Харківської області, та вважає, що рішення по даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки Західної об'єднаної Державної податкової інспекції у м. Харкові Харківської області Державної податкової служби.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне залучити Західну об'єднану Державну податкову інспекцію у м. Харкові Харківської області Державної податкової служби в якості третьої особи без самостійних позовних вимог на предмет спору.

Щодо залучення в якості третьої особи Департамент державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Харківської міської ради, суд зазначає наступне.

З матеріалів справи не вбачається, яким чином рішення по даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Харківської міської ради, що також не доведено позивачем.

Таким чином, суд не вбачає обґрунтованих підстав для залучення в якості третьої особи Департамент державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Харківської міської ради.

За таких обставин, клопотання представника позивача підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст. 7 - 11, 53, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

Ухвалив:

Клопотання представника позивача - задовольнити частково.

Залучити до участі у справі - Західну об'єднану Державну податкову інспекцію у м. Харкові Харківської області Державної податкової служби (м. Харків, вул. Карла Маркса, 30) в якості третьої особи без самостійних позовних вимог на предмет спору.

В залучення до участі у справі - Департамент державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Харківської міської ради в якості третьої особи - відмовити.

Запропонувати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, надати пояснення на адміністративний позов та докази, якими обґрунтовуються пояснення.

Розгляд даної справи відбудеться 19.07.2012 року о 12:00.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, направити копію позовної заяви з доданими до неї документами та роз'яснити про права та обов'язки, визначені статтею 49 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Піскун В.О.

Дата ухвалення рішення21.06.2012
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49724573
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —5430/12/2070

Ухвала від 19.07.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Ухвала від 21.06.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Постанова від 24.07.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Ухвала від 07.05.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні