Постанова
від 22.11.2011 по справі 2-а/1970/3064/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а/1970/3064/11

"22" листопада 2011 р. м. Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Саадулаєва А.І. при секретарі Ліщинській М.М.,

за участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1;

від відповідача: не з'явився, належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи;

розглянувши у відкритому судовому засіданні залі суду у місті Тернополі адміністративну справу за

позовною заявою Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності;

до товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгівельне підприємство «Спецпостач»;

про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Тернопільське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - позивач, Фонд) звернулося у Тернопільський окружний адміністративний суд з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгівельне підприємство «Спецпостач»(далі -відповідач, ТОВ «Виробничо-торгівельне підприємство «Спецпостач») про стягнення заборгованості в сумі 119,65 грн.

В обґрунтуванні позовних вимог позивач зазначає, що відповідачем самостійно визначено суму заборгованості по страхових внесках шляхом подання звітності про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності. Однак, узгоджені суми страхових внесків відповідачем у встановлений строк не сплачені, внаслідок чого, станом на 01.10.2011 року, за відповідачем рахується заборгованість на суму 119,65 грн.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 24.10.2011 року відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду.

В судовому засіданні, представник позивача позовні вимоги підтримав повністю та просив позов задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явився, хоча належним чином повідомлений про день, час та місце слухання справи, що підтверджується поштовим конвертом із повідомленням про вручення поштового відправлення. Судові виклики ТОВ «Виробничо-торгівельне підприємство «Спецпостач»за адресою, яка внесена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців, а, тому, у відповідності до вимог статей 33 - 35 КАС України відповідач вважається таким, що повідомлений належним чином про день, час і місце розгляду справи.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, судом встановлено наступне.

Відповідач -ТОВ «Виробничо-торгівельне підприємство «Спецпостач»зареєстровано у виконавчому комітеті Тернопільської міської ради, як юридична особа 21.01.2008 року, ідентифікаційний код 35642789. Відповідно до картки страхувальника -юридичної особи, відповідач як страхувальник перебуває на обліку у Тернопільському обласному відділенні ФСС з ТВП, персональний код страхувальника 610020010095.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 27 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням»від 18.01.2001 року № 2240-ІІІ (далі Закон № 2240-ІІІ), страхувальник зобов'язаний нараховувати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Згідно з абз. 2, 3 ст. 30 Закону № 2240-ІІІ страхувальник -роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців, а також за порушення порядку використання страхових коштів. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальником (у тому числі фізичною особою, яка не має статусу підприємця та використовує найману працю, через ухилення від подання заяви про взяття на облік як платника страхових внесків) або неповної їх сплати страхувальник сплачує суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню. За несвоєчасність сплати страхувальником страхових внесків на нього накладається штраф у розмірі 50 відсотків суми належних до сплати страхових внесків за весь період, який минув з дня, коли страхувальника було взято на облік.

Відповідно до звіту Ф-4 ФСС з ТВП від 12.04.2010 року про нараховані внески, перерахування та витрати, пов'язані з загальнообов'язковим соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності за 1 квітня 2010 року, поданого відповідачем до Фонду, прострочена заборгованість відповідача по коштах Фонду станом на 01.10.2011 року склала 119,65 грн.

Беручи до уваги, що ТОВ «Виробничо-торгівельне підприємство «Спецпостач»прострочило заборгованість по сплаті страхових внесків до Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в розмірі 119,65 грн., що підтверджується матеріалами справи, в добровільному порядку у строки визначені ст. 23 Закону № 2240-ІІІ заборгованість не погашена, сума заборгованості підлягає стягненню з відповідача в примусовому порядку.

За наведених вище обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають повному задоволенню.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем -фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 11, 14, 69, 70, 71, 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1.Позов задовольнити.

2.Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-торгівельне підприємство «Спецпостач»(код 35642789) на користь Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності заборгованість по коштах Фонду в сумі 119(сто дев'ятнадцять)грн. 65 коп., які перерахувати на рахунок № 25604187 в ТОД ВАТ «Райффайзенбанк «АВАЛЬ», МФО 338501, одержувач: Міжрайонна виконавча дирекція м. Тернополя та Тернопільського району, код ЄДРПОУ 26024541.

Постанова набирає законної сили за правилами статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України. Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя Саадулаєв А.І.

копія вірна

Суддя Саадулаєв А.І.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.11.2011
Оприлюднено11.09.2015
Номер документу49771283
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а/1970/3064/11

Ухвала від 20.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Ухвала від 11.12.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баранюк Андрій Зіновійович

Постанова від 22.11.2011

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Саадулаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні