Рішення
від 02.03.2010 по справі 10/118
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"02" березня 2010 р. Справа № 10/118.

За позовом товариства з обмеженою відповідальністю В«ВодникВ» , м. Новодністровськ Чернівецької області

до виконавчого комітету Новодністровської міської ради

треті особи на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору -

1) Новодністровська міська рада

2) Державний комітет України по водному господарству

3) Новодністровське регіональне управління водних ресурсів та експлуатації Дністровських водосховищ

про визнання недійсним рішення

Суддя Т.І. Ковальчук

Представники:

Від позивача -ОСОБА_1, дов. від 24.04.2009 р.

Від відповідача -ОСОБА_2, дов. від 17.07.2009 р. № 23

Від третіх осіб - 1) ОСОБА_2, дов. від 22.09.2009 р. № 34

2) не з'явився

3) не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся з позовом до відповідача про визнання недійсним рішення виконавчого комітету Новодністровської міської ради від 01.04.2009 р. № 118/4 В«Про оформлення свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомого майна Новодністровської міської ради: вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» , яким оформлено право власності територіальної громади м. Новодністровськ Сокирянського району на вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» у м. Новодністровськ, мікрорайон В«ДіброваВ» , буд. 15, загальною площею 1867,25 кв.м.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що в указаному магазині позивачеві на праві власності належать 130,5 м кв. торгівельного залу, 306,6 м кв. підсобних приміщень на відмітці 3,000; 337,8 м кв. підсобних і допоміжних приміщень на відмітці 6,0000 згідно з Протоколом розподілу незавершеного будівництва торгових площ у житловому будинку № 15 мікрорайону В«ДіброваВ» у м. Новодністровськ, а також 181,5 м кв. торгових площ і 54,9 м кв. підсобних приміщень, придбаних по договору купівлі-продажу від 18.12.2002 р. Судовими рішеннями господарського суду Чернівецької області, зазначається у позові, встановлено, що право власності позивача на ці приміщення виникло до 01.01.2004 р., визнано незаконною відмову Новодністровської міської ради у наданні ТОВ В«ВодникВ» земельної ділянки для обслуговування нерухомого майна, відтак, територіальна громада м. Новодністровськ могла набути права власності на спірне майно лише в порядку та на умовах, визначених ч. 2 ст. 60 Закону України В«Про місцеве самоврядування в УкраїніВ» , зокрема, у разі безоплатної передачі майна іншим суб'єктом права власності. Однак, зазначає позивач у позові, ТОВ В«ВодникВ» не передавало майно безоплатно відповідачеві, не відчужувало його будь-яким іншим способом, відтак в останнього не було підстав для оформлення права власності на спірне майно за територіальною громадою м. Новодністровськ, окрім того, розділ 6 Тимчасового положення про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно не відносить територіальні громади або органи місцевого самоврядування. до суб'єктів, оформлення права власності на нерухоме майно яким відбувається шляхом винесення відповідного рішення,

Ухвалою від 05.11.2009 р. до участі у справі третьою особою на стороні відповідача залучено Державний комітет України по водному господарству.

Ухвалою від 03.12.2009 р. до участі у справі третьою особою на стороні відповідача залучено Новодністровське регіональне управління водних ресурсів Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів. Згідно з Положенням, затвердженим наказом Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів від 30.10.2006 р., правильна назва третьої особи - Новодністровське регіональне управління водних ресурсів та експлуатації Дністровських водосховищ (а.с. 89-92).

Відповідач надав відзив, у якому позов не визнав з тих підстав, що рішенням сесії Новодністровської міської ради від 21.09.1998 р. № 61 скасовано рішення виконавчого комітету про розгляд Протоколу розподілу незавершеного будівництва торгових площ у житловому будинку № 15 мікрорайону В«ДіброваВ» , незавершене будівництво магазину В«СпорттовариВ» передано в комунальну власність з балансу Новодністровського регіонального управління водних ресурсів Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів згідно наказу Державного комітету України по водному господарству від 04.03.2009 р. № 40-б для здійснення добудови під територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів, інвалідів та одиноких громадян, з підписанням відповідного акту приймання-передачі у міськради виникло право власності на спірний об'єкт у м. Новодністровськ, яке оформлено в установленому порядку.

Третя особа Новодністровське регіональне управління водних ресурсів та експлуатації Дністровських водосховищ надало письмові пояснення, в яких позов також не визнало посилаючись на те, що при створенні Новодністровського регіонального управління водних ресурсів у травні 2005 року на його баланс було передано незавершене капітальне будівництво вартістю 579532 грн. по акту приймання-передачі (розподільчий баланс), згідно з наказами Державного комітету України по водному господарству та Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів незавершене капітальне будівництво вбудовано-прибудованого приміщення магазину В«СпорттовариВ» у м. Новодністровськ, мікрорайон В«ДіброваВ» , буд. 15 передано безоплатно з державної до комунальної власності по акту приймання-передачі від 27.04.2009 р., відтак, Новодністровська міська рада на законних підставах отримала у власність спірний об'єкт. Право позивача на спірне майно, вказує третя особа у поясненнях, не підтверджується належними доказами, зокрема, протокол розподілу не є документом, що підтверджує факт передачі речі, право власності продавця, у якого ТОВ В«ВодникВ» придбало частину приміщень, не є доведеним, позивач і продавець, у якого придбано частину спірного майна, не були замовникам будівництва спірного об'єкту, а рішення господарського суду по інших справах, на які посилається позивач у позові, не звільняють його від доказування права власності на спірне недобудоване приміщення.

У судовому засіданні 02 березня 2010 р. представник позивача позов підтримав, представник відповідача і третьої особи Новодністровської міської ради проти позову заперечував.

Представники Держводгоспу України та Новодністровського РУВР у судове засідання 02.03.2010 р. не з'явилися, однак це не перешкоджає розгляду справи, оскільки всіх викликаних до суду осіб належним чином повідомлено про місце, дату і час судового засідання.

Заслухавши пояснення учасників судового засідання, розглянувши матеріали справи, дослідивши та оцінивши в сукупності докази по справі, проаналізувавши законодавство, яке регулює спірні відносини, суд встановив наступне.

Як видно із затвердженого заступником Міністра меліорації і водного господарства УРСР протоколу № 35, 05.12.1989 р. було затверджено наданий Дністровським басейновим водогосподарським об'єднанням проект на будівництво 96 квартирного житлового будинку № 15 з вбудовано-прибудованим промтоварним магазином у мікрорайоні № 1 смт. Новодністровськ Сокирянського району Чернівецької області (а.с. 166-170).

Згідно з цим протоколом загальна площа будинку складає 5163,08 м кв., площа торгового залу - 600,00 м кв., у розділі В«Техніко-економічні показникиВ» зазначено, що в процесі експертизи проекту були представлені погодження проекту зі штабом ГО (цивільної оборони), рішення Новодністровської селищної Ради народних депутатів про дольову участь зацікавлених організацій у будівництві будинку, лист, що підтверджує передачу капітальних вкладень на дольову участь у будівництві. У розділі В«ВисновкиВ» зазначеного протоколу наведено розміри дольової участі організацій у загальній кошторисній вартості будівництва житлового будинку (включаючи кошторисну вартість будівництва магазину).

Ніяких договорів підряду чи субпідряду на будівництво вказаного житлового будинку ані сторони, ані треті особи представити не можуть, за поясненням їх представників у зв'язку з тим, що ці документи не збереглися за такий тривалий час, що пройшов від початку будівництва.

Згідно з актом державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкту створена Сокирянською районною державною адміністрацією державна приймальна комісія 04.03.1996 р. прийняла в експлуатацію житлову частину 88-ми квартирного житлового будинку без вбудовано-прибудованого магазину за адресою місто Новодністровськ мікрорайон В«ДіброваВ» будинок № 15 (а.с. 243-248).

У ході розгляду справи представники сторін і третіх осіб підтвердили, що введений 04.03.1996 р. в експлуатацію 88-ми квартирний будинок № 15 в мікрорайоні В«ДіброваВ» м. Новодністровськ - це той 96 квартирний житловий будинку № 15 з вбудовано-прибудованим промтоварним магазином у мікрорайоні № 1 смт. Новодністровськ Сокирянського району Чернівецької області, проект на будівництво якого затверджено заступником Міністра меліорації і водного господарства УРСР 05.12.1989 р. (протокол № 35).

Як видно з наявних у справі документів і підтверджується представниками осіб, що беруть участь у справі, замовником по будівництву житлового будинку № 15 у мікрорайоні № 1 смт. Новодністровськ (на даний час мікрорайон В«Діброва м. Новодністровська) виступило Дністровське басейнове водогосподарське об'єднання (а.с. 166,178).

З наданих позивачем документів убачається, що фактично будівництво зазначеного житлового будинку та вбудовано-прибудованого приміщення магазину в цьому будинку здійснювалося дольовим методом, зокрема, в будівництві цього об'єкту таку дольову участь приймало і товариство з обмеженою відповідальністю В«ВодникВ» (а.с. 127-140, 143-160,178,180-183,189,190,195).

Як пояснили представники позивача, проти чого не заперечували представники відповідача і третіх осіб і що підтверджується матеріалами справи, на початку будівництва житлового будинку ТОВ В«ВодникВ» було залучено як субпідрядника, однак у зв'язку з тим, що замовник будівництва не мав змоги розрахуватися з позивачем за виконані субпідрядні роботи грошовими коштами, було прийнято рішення, що на вартість виконаних ТОВ В«ВодникВ» робіт йому буде виділена відповідна частка (доля) збудованих площ в натурі.

Згідно з В«Протоколом распределения незавершеного строительства торговых площадей в жилом доме № 15 м-на В«ДубраваВ» г. НоводнестровскВ» від 16.03.1998 р. на підставі розрахунків дольової участі у будівництві, з врахуванням розмірів внесків, часу надходження, виду капітальних вкладень, виконаних обсягів робіт і досягнутих домовленостей вирішено розподілити площу дольовикам будівництва, зокрема, ТОВ В«ВодникВ» :

- на відмітці -3,000 торговий зал - 130,5 м 2 , підсобні приміщення - 306,6 м 2 ,

- на відмітці - 6,000 допоміжні і підсобні приміщення - 337,8 м 2 (а.с. 28).

У вказаному протоколі зазначено, що після його підписання і затвердження організації-дольовики мають право самостійно виконувати роботи по переплануванню приміщень у залежності від їх призначення, зміни повинні бути погодженні з міськвиконкомом, а всі співвласники торгової площі повинні спільно вирішувати питання інженерного забезпечення, благоустрою, зовнішнього освітлення.

Зазначений протокол погоджено рішенням виконавчого комітету Новодністровської міської ради від 19.03.1008 р. № 61, у подальшому рішенням п'ятої сесії Новодністровської міської ради V скликання від 21.09.2006 р. № 114 зазначене рішення виконкому було скасоване з посиланням на те, що до повноважень виконавчого комітету не відноситься розподіл торгових площ у житловому будинку № 15, які не належать до комунальної власності (а.с. 28, 69).

У підтвердження того, що було прийнято рішення про розрахунки за будівельні роботи шляхом передачі частки площ в натурі, свідчить також В«Протокол распределения жилого дома № 15 в микрорайоне В«ДубраваВ» г. НоводнестровскВ» від 03.04.1996 р., згідно з яким на підставі розрахунку дольової участі ТОВ В«ВодникВ» було виділено одну трикімнатну квартиру в цьому будинку (п. 2.4 протоколу, а.с. 180-183). Спору щодо цього питання між сторонами не виникало.

Окрім того, згідно з договором купівлі-продажу частки в незавершеному будівництві від 18.12.2002 р. ТОВ В«ВодникВ» придбало у товариства з обмеженою відповідальністю В«Спортек-БуковинаВ» частину незавершених будівництвом вбудованих торгових приміщень площею 181,5 м 2 в осях 5,7 та підсобних приміщень площею 54,9 м 2 в осях V-3,2 за адресою будинок № 15 в мікрорайоні В«ДіброваВ» м. Новодністровськ Сокирянського району Чернівецької області (а.с. 21). Зазначена в указаному договорі частина нежитлових приміщень передана позивачеві за актом прийому-передачі від 26.03.2003 р. (а.с. 23).

Дослідженням наявних у справі доказів суд з'ясував, що ТОВ В«Торговий будинок В«Спортек-БуковинаВ» є правонаступником Чернівецького обласного ОРО В«СпорттовариВ» (а.с. 230), яке в свою чергу також виступало дольовим учасником по будівництву спірного об'єкту і якому відповідно до згаданого вище В«Протокола распределения незавершеного строительства торговых площадей в жилом доме № 15 м-на В«ДубраваВ» г. НоводнестровскВ» від 16.03.1998 р. було розподілено площі на відмітці - 3,000:

Торговий зал - 344,5 м 2 ,

Підсобні приміщення - 54,9 м 2 (а.с. 27-28).

У подальшому в зв'язку з визнанням ТОВ ТД В«Спортек-БуковинаВ» банкрутом у ході ліквідаційної процедури ліквідатором ОСОБА_3 були продані виділені цьому товариству площі в незавершених будівництвом вбудованих торгових приміщеннях у будинку № 15 мікрорайону В«ДіброваВ» м. Новодністровськ позивачеві -ТОВ В«ВодникВ» згідно з договором купівлі-продажу від 18.12.2002 р. і ще одному дольовику товариству з обмеженою відповідальністю В«Дністер-СпецгідромонтажВ» по договору купівлі-продажу також від 18.12.2002 р. (а.с. 223-228).

Балансоутримувачем незавершеного будівництвом вбудовано-прибудованого приміщення магазину В«СпорттовариВ» в житловому будинку № 15 мікрорайону В«ДіброваВ» м. Новодністровськ виступало Дністровське басейнове водогосподарське об'єднання, яке 21.09.2000 р. було перейменоване в Дністровське басейнове управління водними ресурсами річок Дністра, Пруту і Сірету, до складу якого входив структурний підрозділ Новодністровське регіональне управління водних ресурсів та експлуатації Дністровських водосховищ. З 02.10.2006 р. на базі ліквідованого Дністровського басейнового управління водними ресурсами річок Дністра, Пруту і Сірету створено Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів (довідка Дністровсько-Прутського БУВР № 203 від 22.02.2010 р., а.с. 250).

02.10.2001 р. Державним комітетом України по водному господарству видано наказ № 117-б про передачу з балансу Дністровського басейнового управління водними ресурсами річок Дністра, Пруту та Сірету у комунальну власність Новодністровської міської ради Чернівецької області вбудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» загальною площею 2764,28 кв.м (балансова вартість 580 тис. грн.), що знаходиться в житловому будинку № 15 у мікрорайоні В«ДіброваВ» (а.с.197). Однак у подальшому передача незавершеного будівництвом спірного об'єкта згідно з вказаним наказом не відбулася.

15.07.2005 р. по акту приймання-передачі (розподільчий баланс) на підставі наказу Держводгоспу України № 43 від 21.02.2005 р. В«Про надання статусу юридичної особи відокремленому підрозділу Дністровського БУВРВ» , наказів Дністровського БУВР № 39а-ВТ від 07.04.2005 р. В«Про надання статусу юридичної особи Новодністровському РУВРВ» , № 03-85-ВТ від 06.07.2005 р. В«Про створення комісії з питань передачі об'єктівВ» з балансу Дністровського БУВР передано на баланс Новодністровського РУВР по балансу станом на 01.07.2005 р. у тому числі незавершене будівництво вартістю 579532 грн. (а.с. 93-95, 203-205).

За поясненням представника Держводгоспу України, проти яких не заперечували представники сторін, передане незавершене будівництво -це будівництво вбудовано-прибудованого магазину В«СпорттовариВ» в житловому будинку № 15 в мікрорайоні В«ДіброваВ» м. Новодністровськ Сокирянського району Чернівецької області.

Наказом Державного комітету України по водному господарству № 40-б від 04.03.2009 р. вирішено передати з балансу Новодністровського регіонального управління водних ресурсів Дністровсько-Прутського управління водних ресурсів у комунальну власність Новодністровської міської ради незавершене будівництвом вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» для здійснення добудови під територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів, інвалідів та одиноких громадян, наказ Держводгоспу від 02.10.2001 р. № 117-б В«Про передачу вбудованого приміщення магазину В«СпорттовариВ» з балансу Дністровського басейнового управління водними ресурсами річок Дністра, Пруту та Сірету у комунальну власність Новодністровської міської радиВ» визнано таким, що втратив чинність (а.с. 96).

Відповідно до акту приймання-передачі від 16.03.2009 р. комісія Новодністровської міської ради прийняла з балансу Новодністровського регіонального управління водних ресурсів у комунальну власність незавершене будівництвом вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» за адресою мікрорайон В«ДіброваВ» будинок № 15 м. Новодністровськ Сокирянського району Чернівецької області загальною площею 1819 кв.м, у тому числі торгова площа 640 кв.м, підсобні приміщення - 633,2 кв.м, підвальні приміщення - 545,8 кв. м залишковою вартістю 579532,00 грн. (а.с. 98-100).

Рішенням виконавчого комітету Новодністровської міської ради від 01.04.2009 р. № 118/4 В«Про оформлення свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомого майна Новодністровської міської ради: вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» міськвиконкомом відповідно до наказу Держводгоспу від 04.03.2009 р. № 40-б В«Про безоплатну передачу незавершеного будівництвом вбудовано-прибудованого приміщення В«СпорттовариВ» надано дозвіл на оформлення свідоцтва про право власності Новодністровської міської ради на об'єкт нерухомого майна -вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» загальною площею 1867,25 м2 що знаходиться за адресою м. Новодністровськ м-н В«ДіброваВ» буд. 15, зобов'язано КП В«Новодністрвське БТІВ» виготовити свідоцтво про право власності Новодністровської міської ради на зазначений об'єкт нерухомого майна (а.с. 10).

Статтею 112 Цивільного кодексу Української РСР, чинною станом на час виділення позивачеві частини торгових площ у вбудовано-прибудованому магазині В«СпорттовариВ» згідно з Протоколом від 16.03.1998 р. та на час укладення з ТОВ ТД В«Спортек-БуковинаВ» договору купівлі-продажу частки в незавершеному будівництві від 18.12.2002 р., визначалося, що майно може належати на праві спільної власності двом або кільком колгоспам чи іншим кооперативним та іншим громадським організаціям, або державі і одному чи кільком колгоспам або іншим кооперативним та іншим громадським організаціям, або двом чи кільком громадянам.

Серед підстав виникнення права колективної власності (зокрема таких суб'єктів як господарські товариства) ст. 21 чинного на той час Закону України В«Про власністьВ» передбачала цивільно-правові угоди. За своїм змістом такими угодами є як В«Протокол распределения незавершеного строительства торговых площадей в жилом доме № 15 м-на В«ДубраваВ» г. НоводнестровскВ» від 16.03.1998 р., так і договір купівлі-продажу частки в незавершеному будівництві від 18.12.2002 р., згідно з якими ТОВ В«ВодникВ» належать площі торгових і допоміжних приміщень в незавершеному будівництвом вбудовано-прибудованому магазині В«СпорттовариВ» .

За загальним правилом, що діяло на час придбання ТОВ В«ВодникВ» спірних площ, право власності у набувача майна за договором виникає з моменту передачі речі, якщо інше не передбачено законом або договором (ст. 128 ЦК Української РСРВ» ).

Такі акти, які засвідчують передачу позивачеві спірних площ, наявні у матеріалах справи (а.с. 23,252).

Окрім того, право власності позивача на 130,5 м 2 торгівельного залу і 306,6 м 2 підсобних приміщень на відмітці 3,000, 337,8 м 2 підсобних і допоміжних приміщень на відмітці 6,000, торгових приміщень площею 181,5 м 2 в осях 5,7 та підсобних приміщень площею 54,9 м 2 в осях V-3,2 підтверджується також постановами господарського суду Чернівецької області від 03.04.2007 р. по справі № 2/20 та від 23.05.2008 р. по справі № 2/218 (а.с. 12-15).

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 319 ЦК України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд і має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону, а згідно ст. 321 цього Кодексу право власності є непорушним, ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні, особа ж може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

Приймаючи рішення від 01.04.2009 р. № 118/4 В«Про оформлення свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомого майна Новодністровської міської ради вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» і надаючи дозвіл на оформлення свідоцтва про право власності Новодністровської міської ради на об'єкт нерухомого майна -вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» загальною площею 1867,25 м 2 відповідач створив юридичні підстави для оформлення права власності на належне позивачеві майно за іншою особою, що тягне за собою порушення права власності позивача.

Статтею 386 Цивільного кодексу України проголошено, що держава забезпечує рівний захист прав усіх суб'єктів права власності.

У відповідності до ст. 16 ЦК України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу, а суд може захистити цивільні права та інтереси в тому числі шляхом визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб.

Згідно ч. 1 ст. 393 ЦК України правовий акт органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, який не відповідає законові і порушує права власника, за позовом власника майна визнається судом незаконним та скасовується.

Суд не бере до уваги заперечення відповідача проти позову, що рішенням сесії Новодністровської міської ради від 21.09.2006 р. № 114 скасовано рішення виконавчого комітету від 19.03.1998 р. № 61 В«Розгляд протоколу розприділення незавершеного будівництва торгових площ у житловому будинку № 15, м-н В«ДіброваВ» , оскільки це не спростовує висновку суду про набуття позивачем у власність відповідних площ у приміщеннях спірного магазину на передбачених законом підставах (а.с. 68).

Передача недобудованого магазину в комунальну власність відбулася згідно з наказом Держводгоспу № 40-б від 04.03.2009 р. без урахування тієї обставини, що станом на день прийняття цього наказу відповідна частина приміщень належала позивачеві і перебувала на балансі Новодністровського РУВР безпідставно.

З цих же підстав суд відхиляє й заперечення проти позову, які надало Новодністровське РУВР, оскільки в матеріалах справи в наявності чинні акт № 2 від 19.03.1998 р. прийому-передачі позивачеві від балансоутримувача незавершеного будівництва торгових площ магазину в б. № 15 мікрорайону В«ДіброваВ» м. Новодністровськ, виділених згідно з Протоколом від 16.03.1998 р. площ підприємствам-дольовикам будівництва спірного об'єкту, а також договір купівлі-продажу частки в незавершеному будівництві від 18.12.2002 р., укладений між ТОВ В«ВодникВ» і ТОВ В«Спортек-БуковинаВ» та акт прийому-передачі до цього договору (а.с. 21-23,252).

Суд констатує, що цивільний закон виходить з принципу презумпції правочину, а укладений між ТОВ В«ВодникВ» і ТОВ В«Спортек-БуковинаВ» договір купівлі-продажу частки в незавершеному будівництві від 18.12.2002 р. не визнано недійсним в установленому порядку.

Разом з тим, позовні вимоги підлягають задоволенню частково, оскільки на решту площ незавершеного будівництвом вбудовано-прибудованого приміщення магазину В«СпорттовариВ» , окрім тих, що перебувають у власності ТОВ В«ВодникВ» , останнє права не має, тому відсутні підстави для визнання недійсним оскаржуваного рішення в цілому.

Передача решти площ в комунальну власність за рішенням уповноваженого органу власника майна не порушує ніяких прав позивача і відповідач не позбавлений права оформити власність територіальної громади м. Новодністровськ Сокирянського району на відповідну частину приміщень вбудовано-прибудованого приміщення магазину В«СпорттовариВ» в будинку № 15 мікрорайону В«ДіброваВ» м. Новодністровськ .

За згодою представника позивача судові витрати залишити за позивачем.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 1, 12, 82, 84 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

В И Р І Ш И В:

1. Позов задовольнити частково.

2. Визнати недійсним рішення виконавчого комітету Новодністровської міської ради від 01.04.2009 р. № 118/4 В«Про оформлення свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомого майна Новодністровської міської ради: вбудовано-прибудоване приміщення магазину В«СпорттовариВ» в частині надання дозволу на оформлення свідоцтва про право власності Новодністровської міської ради та зобов'язання КП В«Новодністровське БТІВ» виготовити свідоцтво про право власності Новодністровської міської ради на 130,5 м 2 торгівельного залу і 306,6 м 2 підсобних приміщень на відмітці 3,000, 337,8 м 2 підсобних і допоміжних приміщень на відмітці 6,000, торгових приміщень площею 181,5 м 2 в осях 5,7 та підсобних приміщень площею 54,9 м 2 в осях V-3,2 вбудовано-прибудованого магазину В«СпорттовариВ» загальною площею 1867,25 м 2 за адресою м. Новодністровськ, м-н В«ДіброваВ» , буд. 15, які належать товариству з обмеженою відповідальністю В«ВодникВ» .

За згодою учасників судового засідання в засіданні 02.03.2010 р. оголошено вступну та резолютивну частини рішення. Оформлене у відповідності до вимог ст. 84 Господарського процесуального кодексу України рішення підписане 02 березня 2010 р.

Суддя Т.І. Ковальчук

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення02.03.2010
Оприлюднено11.09.2015
Номер документу49792823
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/118

Ухвала від 03.10.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Саванчук С.О.

Ухвала від 16.02.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Маціщук А.В.

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Рішення від 02.03.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ковальчук Тетяна Іванівна

Рішення від 17.01.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Судовий наказ від 17.05.2011

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 17.12.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.12.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 31.08.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Павлюк І.Ю.

Ухвала від 27.07.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Павлюк І.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні