Ухвала
від 16.09.2011 по справі 6-190/11
ДРОГОБИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-190/11

Провадження № 6/1306/8508/11

УХВАЛА

с у д о в о г о з а с і д а н н я

16 вересня 2011 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

у складі:

головуючого - судді Хомик А.П.

при секретарі - Галин Н.В.,

розглянувши подання заступника начальника відділу державної виконавчої служби Дрогобицького міськрайонного управління юстиції Львівської області ОСОБА_1, про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2, -

в с т а н о в и в :

Заступник начальника ВДВС Дрогобицького МРУЮ ОСОБА_1 звернулася до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2

В обґрунтування подання покликається на те, що на виконанні у ВДВС Дрогобицького МРУЮ знаходиться виконавче провадження з виконання вимоги про сплату боргу № 266, виданої 27.10.2010 року УПФУ в м.Дрогобичі про стягнення з ОСОБА_2 632,46 грн. заборгованості в дохід УПФУ в м.Дрогобич.

Відповідно до ст. 377 1 ЦПК України, суд негайно розглядає подання, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Заступник начальника відділу ДВС Дрогобицького МРУЮ просить розглянути подання без його участі, викладені обставини підтримує в повному обсязі, просить подання задоволити.

Враховуючи вищенаведене, вивчивши подання, оцінивши представлені документи, суд вважає, що подання заступника начальника відділу ДВС Дрогобицького міськрайонного управління юстиції про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2 не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Статтею ст. 33 Конституції України кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України за винятком обмежень, які встановлюються законом.

В обґрунтування свого подання державний виконавець посилається на те, що тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, громадянці ОСОБА_2 слід встановити, оскільки таке передбачене ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України". Зазначеною нормою Закону передбачено, що громадянинові України може бути тимчасово відмовлено у видачі паспорта, а громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон у випадках, якщо: п. 2) діють неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання - до виконання зобов'язань, або розв'язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов'язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України; п. 5) він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням, рішенням іншого органу (посадової особи), - до виконання зобов'язань.

Законом України від 21 січня 1994 року "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" (зі змінами) врегульовано порядок здійснення права громадян України на виїзд з України і в'їзд в Україну, порядок оформлення документів для зарубіжних поїздок, яким визначено випадки тимчасового обмеження права громадян на виїзд з України та встановлено порядок розв'язання спорів у цій сфері.

Зазначеним Законом не передбачено тимчасове обмеження виїзду за кордон боржника у виконавчому провадженні до виконання рішення суду за ухвалою суду.

Статтею 6 Закону України "Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України" регламентовано право суб'єкта владних повноважень, а не суду, вчинити певні дії.

Посилання державного виконавця на норму ст. 377 1 ЦПК України, як на норму, якою регламентовано порядок розгляду судами питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб), не дає суду правової підстави вирішити питання про тимчасове обмеження виїзду за кордон боржника, без спеціальної матеріальної норми, як це передбачено Конституцією України.

Державним виконавцем не надано доказів, які б давали підстави вважати, що боржник ОСОБА_2 може виїхати за кордон тимчасово або на постійне місце проживання, не виконавши зобов'язання, а також доказів чи даних, які б свідчили, що боржник ухиляється від виконання рішення суду.

Інших правових підстав для обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2, державний виконавець не навів.

Виходячи з вищенаведеного, суд приходить до остаточного висновку, що в задоволенні подання державного виконавця відділу державної виконавчої служби Дрогобицького міськрайонного управління юстиції про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2 слід відмовити.

Керуючись ст. 33 Конституції України, ст. 377 1 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

В задоволенні подання заступника начальника відділу державної виконавчої служби Дрогобицького міськрайонного управління юстиції Львівської області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2 - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудДрогобицький міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення16.09.2011
Оприлюднено14.09.2015
Номер документу49855192
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-190/11

Ухвала від 30.07.2018

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 23.05.2018

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Ченцова С. М.

Ухвала від 01.12.2011

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Прокулевич В. С.

Ухвала від 22.08.2011

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Медінцева Н. М.

Ухвала від 29.10.2011

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Пустовіт З. П.

Ухвала від 20.10.2011

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л. О.

Ухвала від 09.11.2011

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Пустовіт З. П.

Ухвала від 28.10.2011

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Пустовіт З. П.

Ухвала від 16.09.2011

Цивільне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Ухвала від 28.07.2011

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Міхеєва В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні