Ухвала
від 06.10.2009 по справі 4/452
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

4/452

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

У Х В А Л А

справа №  4/452

06.10.09

За позовом     Відкрите акціонерне товариство "Видавництво "Київська правда"корпоративне підприємство ДАК "Укрвидавполіграфія"

до                     Підприємство засноване на власності об"єднання громадян "Редакція газети "Київська правда"

про                  усунення перешкод у здійсненні права користування майном та виселення

Суддя   

Представники:

від позивача                     Авдєєва О.І.

від відповідача          Павловська І.Б., Муха О.І.

Обставини справи :

Позивач звернувся до суду з позовом про усунення перешкод у здійсненні права користування майном шляхом виселення Підприємства заснованого на власності об'єднання громадян “Редакція газети “Київська правда”та усіх інших осіб, які там знаходяться на незаконних підставах, з нежилих приміщень, що знаходяться за адресою: м. Київ, вул.. Маршала Гречка, 13, що згідно з технічною документацією складаються з нежилих приміщень в адміністративно-побутового комплексі (літера А):

- приміщення № 4, з № 36 по № 40 (частина групи приміщень № 2) другого поверху, загальною площею 91,3 кв.м.;

- приміщення з № 1 по № 27 (група приміщень № 4) четвертого поверху, загальною площею 389,7 кв.м.;

- приміщення з № 1 по № 27 (група приміщень № 5) п'ятого поверху, загальною площею 391,0 кв.м., які належать ВАТ “Видавництво “Київська правда”.

В судовому засіданні представником відповідача подане клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача Фонд Державного майна України, Головне управління комунальної власності міста Києва, Комунальне підприємство Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об"єкти нерухомого майна, Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Прокуратуру Київської області та про витребування у Комунального підприємства  Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об"єкти нерухомого майна матеріалів реєстраційної справи по об'єкту нерухомості за адресою м. Київ, вулиця Маршала Гречка, 13 з початку введення об"єкта в експлуатацію, та у Головного управління комунальної власності міста Києва матеріалів, які подані ВАТ"Видавництво Київська правда" для отримання свідоцтва на право власності у відповідності до положення про порядок оформлення права власності на об"єкти нерухомого майна затвердженого розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 31 серпня 2001 року № 1820 та Зареєстрованого в Київському міському управління юстиції 31 серпня 2001 року за № 62/364.

Представник позивача проти заявленого клопотання представника відповідача заперечує. В своїх поясненнях  зазначає, що на сьогоднішній день Відкрите акціонерне товариство "Видавництво "Київська правда»є законним власником майна, а саме адміністративно-побутового комплексу (літера А), загальною площею 9233,4кв.м., що знаходиться за адресою:м.Київ, вул. Маршала Гречка,13, (літера А), і право власності на це майно не скасовано жодним органом, а також ніким не оспорюється.

Свої твердження позивач підтвердив оригіналом свідоцтва про право власності від 28.05.2009р. (серія СВС №24191) Головного управління комунальної власності м.Києва, яке посвідчує, що  адміністративно-побутовий комплекс загальною площею 9233,4кв.м., який розташований в м.Києві по вул. Маршала Гречка,13, (літера А), дійсно належить  Відкритому акціонерному товариству "Видавництво "Київська правда" корпоративному підприємству ДАК "Укрвидавполіграфія" (код 05905674) на праві приватної власності .

Господарський процесуальний кодекс передбачає можливість участі в судовому процесі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, якщо рішення господарського суду зі спору може вплинути на права та обов'язки цієї особи щодо однієї із сторін.

Відповідно до ст.27 ГПК України у заявах про залучення третіх осіб у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідач   в клопотанні про залучення до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача Фонд Державного майна України, Головне управління комунальної власності міста Києва, Комунальне підприємство Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об"єкти нерухомого майна, Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Прокуратуру Київської області не довів суду, що рішення господарського суду зі спору по даній справі (про усунення перешкоди у здійсненні права користування майном шляхом виселення Підприємства заснованого на власності об"єднання громадян "Редакція газети "Київська правда" з нежилих приміщень) може вплинути на права та обов'язки зазначених осіб щодо однієї із сторін.

За таких підстав, клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі в якості третіх осіб на стороні відповідача зазначених юридичних осіб не задовольняється судом.

В процесі розгляду справи виникла необхідність витребувати у сторін додаткові докази по справі.

За таких обставин розглянути спір в даному судовому засіданні неможливо, тому розгляд справи належить відкласти.

Керуючись  ст. ст.77, 86 ГПК України,-

У Х В А Л И В:

1.     Розгляд справи відкласти на  05.11.2009 о 17:00.

Зобов'язати позивача та відповідача надати суду для огляду оригінали статутних документів.

          

      

СуддяІ.І.Борисенко

                                                                                                     

Дата ухвалення рішення06.10.2009
Оприлюднено15.10.2009
Номер документу4988134
СудочинствоГосподарське
Суть                 усунення перешкод у здійсненні права користування майном та виселення

Судовий реєстр по справі —4/452

Судовий наказ від 09.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Судовий наказ від 09.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 19.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Рішення від 15.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Рішення від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 27.10.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Постанова від 04.07.2008

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вовк П.В.

Ухвала від 25.10.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

Ухвала від 06.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Борисенко І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні