Ухвала
від 26.06.2015 по справі 755/9035/15-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/9035/15-к

1-кс/755/2575/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 червня 2015 року слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Дніпровського РУ ГУ МВС України в м.Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Дніпровського РУ ГУ МВС України в м.Києві ОСОБА_3 про арешт майна, у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №12015100040005475 від 16 квітня 2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 204, ч.2 ст. 199 КК України,

в с т а н о в и в:

25 червня 2015 року слідчий СВ Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про арешт майна, а саме грошових коштів у розмірі 40800 гривень, які були вилучені в ході проведення огляду місця події, який мав місце 24 червня 2015 року за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 19-а, гараж № НОМЕР_1 ; алкогольної продукції, а саме 120 ящиків по 20 пляшок горілки «Пшенична», об`ємом 0,5 літри, загальною кількістю 2397 пляшок, яка була вилучена в ході проведення огляду місця події, який мав місце 24 червня 2015 року за адресою: м. Київ, вул.Березняківська, 19-а, гараж № НОМЕР_1 ; мобільні телефони: «Нокіа», серійний номер НОМЕР_2 , в середині якого знаходиться сім-карта оператора «Київстар» № НОМЕР_3 , та «Нокіа», серійний номер НОМЕР_4 , в середині якого знаходиться сім-карта оператора «МТС» № НОМЕР_5 , грошові кошти у розмірі 3700 та 100 євро.

Клопотання мотивоване тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час, вступив в попередню злочинну змову з групою невстановлених досудовим розслідуванням осіб, з метою придбання, зберігання та перевезення, марок акцизного податку для їх подальшого використання при збуті горілчаних виробів.

Реалізуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_4 , за попередньою змовою з групою невстановлених досудовим розслідуванням осіб, організував виробничий процес по виготовленню, з метою подальшого продажу, фальсифікованих горілчаних виробів та підроблених марок акцизного збору, якими маркувалася незаконно виготовлена продукція.

У невстановлений досудовим розслідуванням час ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з невстановленими слідством особами, організував придбання, перевезення та збут підроблених марок акцизного податку, що були наклеєні на незаконно виготовлену горілчану продукцію, з метою використання при їх продажі.

08 червня 2015 року ОСОБА_4 , діючи опосередковано через ОСОБА_5 , якому не були відомі дійсні злочинні наміри останнього, під час проведення негласної слідчої (розшукової) дії, перебуваючи по АДРЕСА_1 , збув підроблені горілчані вироби у кількості 2399 пляшок об`ємом 0,5 літра на загальну суму 40800 грн., що були марковані підробленими марками акцизного податку.

Відповідно до висновку експертизи № 367/тдд від 18 травня 2015 року -марки акцизного збору, що були надані на експертизу не відповідають аналогічним видам поліграфічної продукції, що знаходиться в офіційному обігу на території України.

Крім того, 24 червня 2015 року ОСОБА_4 , діючи опосередковано через ОСОБА_5 , якому не були відомі дійсні злочинні наміри останнього, під час проведення негласної слідчої (розшукової) дії, перебуваючи по АДРЕСА_1 , повторно збув підроблені горілчані вироби у кількості 2400 пляшок, об`ємом 0,5 літра, на загальну суму 40800 грн., що були марковані підробленими марками акцизного податку.

Крім того, ОСОБА_4 повідомлено про те, що він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 2 ст. 204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , у невстановлений досудовим розслідуванням час, вступив в попередню злочинну змову з групою невстановлених досудовим розслідуванням осіб, з метою незаконного виготовлення алкогольних напоїв, з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів.

Реалізуючи свої злочинні наміри, ОСОБА_4 за попередньою змовою з групою невстановлених досудовим розслідуванням осіб, взяв участь в організації виробничого процесу по виготовленню, з метою подальшого продажу, фальсифікованих горілчаних виробів та підроблених марок акцизного збору, якими маркувалась незаконно виготовлена продукція.

08 червня 2015 року ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб та діючи опосередковано через ОСОБА_5 , якому не були відомі дійсні злочинні наміри останнього, під час проведення негласної слідчої (розшукової) дії контроль за вчиненням злочину, організував транспортування з АДРЕСА_1 незаконно виготовлені алкогольні напої, а саме 2399 пляшок горілки «Пшенична», об`ємом 0,5 літра кожна, які тут же незаконно опосередковано через ОСОБА_5 збув за 40800 грн.

Відповідно до висновку хімічної експертизи № 431хс від 24 червня 2015 року надана на дослідження горілчана продукція не відповідає встановленим стандартам.

Крім того, 24 червня 2015 року ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб та діючи опосередковано через ОСОБА_5 , якому не були відомі дійсні злочинні наміри останнього, під час проведення негласної слідчої (розшукової) дії, організував транспортування з АДРЕСА_1 , незаконно виготовлені алкогольні напої, а саме 2400 пляшок горілки «Пшенична» об`ємом 0,5 літра кожна, які тут же незаконно опосередковано через ОСОБА_5 збув за 40800 грн.

Крім того, 24 червня 2015 року співробітниками міліції Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві проведено обшук складського приміщення в с. Зазим`я Броварського району Київської області, де виявлено 29240 пляшок горілки «Пшенична» об`ємом 0,5 літра кожна, які ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою групою осіб з невстановленими досудовим розслідуванням особами, незаконно зберігав з метою збуту .

У зв`язку з вищевикладеним є необхідність у накладенні арешту на майно, яке а саме: грошові коштів у розмірі 40800 гривень, які були вилучені в ході проведення огляду місця події, який мав місце 24 червня 2015 року за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 19-а, гараж № НОМЕР_1 ; алкогольної продукції, а саме 120 ящиків по 20 пляшок горілки «Пшенична», об`ємом 0,5 літри, загальною кількістю 2397 пляшок, яка була вилучена в ході проведення огляду місця події, який мав місце 24 червня 2015 року за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 19-а, гараж № НОМЕР_1 ; мобільні телефони: «Нокіа», серійний номер НОМЕР_2 , в середині якого знаходиться сім-карта оператора «Київстар» № НОМЕР_3 , та «Нокіа», серійний номер НОМЕР_4 , в середині якого знаходиться сім-карта оператора «МТС» № НОМЕР_5 , грошові кошти у розмірі 3700 та 100 євро.

Вислухавши доводи слідчого, якими він обґрунтовує клопотання, дослідивши надані копії документів, суд вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Так, відповідно до п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України одним з заходів забезпечення кримінального провадження є арешт майна.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, i перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову.

Слідчий суддя, суд, згідно ч. 1 ст. 173 КПК України, відмовляють у задоволенні клопотання про арешт майна, якщо особа, що його подала, не доведе необхідність такого арешту.

Арешт не може бути накладений на майно осіб, які не є підозрюваними (яким у порядку, передбаченому ст.ст. 276-279 КПК України, повідомлено про підозру, або яка затримана за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення), обвинуваченими (особа, обвинувальний акт щодо якої передано до суду в порядку, передбачено ст. 291 КПК України) або особами, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Так, санкцією ч. 2 ст. 204 КК України передбачено покарання у виді штрафу від трьох тисяч до десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.

У зв`язку з цим слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання в частині накладення арешту на алкогольну продукцію, а саме 120 ящиків по 20 пляшок горілки «Пшенична», об`ємом 0,5 літри, загальною кількістю 2397 пляшок, яка була вилучена в ході проведення огляду місця події, який мав місце 24 червня 2015 року за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 19-а, гараж № НОМЕР_1 , у зв`язку з забезпеченням можливої конфіскації незаконно виготовленої продукції при винесенні кінцевого рішення.

В частині накладення арешту на грошові кошти у розмірі 40800 гривень, які були вилучені в ході проведення огляду місця події, який мав місце 24 червня 2015 року за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 19-а, гараж № НОМЕР_1 ; мобільні телефони: «Нокіа», серійний номер НОМЕР_2 , в середині якого знаходиться сім-карта оператора «Київстар» № НОМЕР_3 , та «Нокіа», серійний номер НОМЕР_4 , в середині якого знаходиться сім-карта оператора «МТС» № НОМЕР_5 , грошові кошти у розмірі 3700 та 100 євро, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити, оскільки слідчим не доведено правової підстави для арешту даного майна та необхідності арешту його з будь-яких інших підстав, які можуть перешкоджати кримінальному провадженню

Керуючись ст.ст. 131, 170-175 КПК України, -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити частково.

Накласти арешт на алкогольну продукцію, а саме 120 ящиків по 20 пляшок горілки «Пшенична», об`ємом 0,5 літри, загальною кількістю 2397 пляшок, яка була вилучена в ході проведення огляду місця події, який мав місце 24 червня 2015 року за адресою: м. Київ, вул. Березняківська, 19-а, гараж № НОМЕР_1 .

Ухвалу для виконання направити до Державної реєстраційної служби України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`яти днів з моменту її проголошення.

Слідчий суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.06.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу49958311
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/9035/15-к

Ухвала від 19.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 26.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 26.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 19.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні