Ухвала
від 03.06.2014 по справі 816/1707/14
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 червня 2014 року м. ПолтаваСправа № 816/1707/14

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Сич С.С.,

за участю:

секретаря судового засідання - Носенка М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова до старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Тетяни Олександрівни, Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області про скасування постанов та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

06 травня 2014 року Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Тетяни Олександрівни про скасування постанови старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. про відкриття виконавчого провадження згідно виконавчого листа № 2а-1670/431/11 від 18.11.2011 (ВП № 42737964), виконавчого листа № 2а-1670/7902/11 від 27.02.2012 (ВП № 42736765), виконавчого листа № 2а-1670/7901/11 від 27.07.2012 (ВП № 42737884), виданих Полтавським окружним адміністративним судом про зобов'язання Управління ПФУ в Ленінському районі м. Харкова повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Компанія Приват-Плюс" зайво сплачені страхові внески в сумі 90774 грн., про зобов'язання Управління ПФУ в Ленінському районі м. Харкова повернути Дочірньому підприємству "Гарант" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Приват-Плюс" сплачені страхові внески в сумі 81624,43 грн., про зобов'язання Управління ПФУ в Ленінському районі м. Харкова повернути Дочірньому підприємству "Союз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Приват-Плюс" сплачені страхові внески в сумі 71802,86 грн. відповідно; зобов'язання старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. винести постанови про відмову у відкритті виконавчих проваджень за виконавчими листами № 2а-1670/431/11 від 18.11.11, № 2а-1670/7902/11 від 27.07.12, № 2а-1670/7901/11 від 27.07.12.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 26 травня 2014 року провадження у справі за даним адміністративним позовом відкрито.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 26 травня 2014 року до участі у справі в якості другого відповідача залучено Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області.

Особи, які беруть участь у справі, в судове засідання не з'явилися, хоча у матеріалах справи наявні докази, що вони належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи; від представників сторін до суду надійшли клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

Відповідно до частини 4 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе розглядати справу за відсутності осіб, які беруть участь у справі, на підставі наявних у справі доказів.

Згідно частини другої статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" (код ЄДРПОУ 34612067), Дочірнього підприємства "Гарант" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" (код ЄДРПОУ 35926757), Дочірнього підприємства "Союз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" (код ЄДРПОУ 35724069), які є стягувачами у виконавчих провадженнях відповідно ВП№ 42737964, ВП№ 42736765, ВП№ 42737884, оскільки рішення по справі може вплинути на права та обов'язки даних осіб.

Відповідно до статті 116 Кодексу адміністративного судочинства України суд може своєю ухвалою об'єднати в одне провадження кілька однорідних позовних вимог за позовами одного й того ж позивача до того ж відповідача чи до різних відповідачів або за позовними заявами різних позивачів до одного й того самого відповідача, а також роз'єднати одну чи декілька поєднані в одне провадження позовні вимоги у самостійні провадження, якщо їхній спільний розгляд ускладнює чи сповільнює вирішення справи.

Судом встановлено, що предметом оскарження у даній справі, зокрема, є три постанови про відкриття виконавчого провадження від 19.03.2014 ВП № 42737964, ВП № 42736765, ВП № 42737884 з виконання трьох різних виконавчих листів, стягувачами за якими є різні юридичні особи, тому спільний розгляд позовних вимог ускладнює та сповільнює вирішення справи.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне роз'єднати позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова у самостійні провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 53, 116, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі № 816/1707/14 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова до старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Тетяни Олександрівни, Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області про скасування постанов та зобов'язання вчинити певні дії в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" (код ЄДРПОУ 34612067), Дочірнє підприємство "Гарант" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" (код ЄДРПОУ 35926757), Дочірнє підприємство "Союз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" (код ЄДРПОУ 35724069).

Позовні вимоги у справі № 816/1707/14 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова до старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Тетяни Олександрівни, Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс", Дочірнє підприємство "Гарант" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс", Дочірнє підприємство "Союз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" про скасування постанов та зобов'язання вчинити певні дії роз'єднати шляхом виділення у самостійні провадження:

- позовних вимог Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова до старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Тетяни Олександрівни, Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" про скасування постанови старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. про відкриття виконавчого провадження згідно виконавчого листа № 2а-1670/431/11 від 18.11.2011 ВП № 42737964 , виданого Полтавським окружним адміністративним судом про зобов'язання Управління ПФУ в Ленінському районі м. Харкова повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Компанія Приват-Плюс" зайво сплачені страхові внески в сумі 90774 грн. та зобов'язання старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. винести постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження за виконавчим листом № 2а-1670/431/11 від 18.11.11;

- позовних вимог Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова до старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Тетяни Олександрівни, Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Дочірнє підприємство "Гарант" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" про скасування постанови старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. про відкриття виконавчого провадження згідно виконавчого листа № 2а-1670/7902/11 від 27.02.2012 ВП № 42736765 , виданого Полтавським окружним адміністративним судом про зобов'язання Управління ПФУ в Ленінському районі м. Харкова повернути Дочірньому підприємству "Гарант" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Приват-Плюс" сплачені страхові внески в сумі 81624,43 грн. та зобов'язання старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. винести постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження за виконавчим листом № 2а-1670/7902/11 від 27.07.12;

- позовних вимог Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова до старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Тетяни Олександрівни, Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Дочірнє підприємство "Союз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" про скасування постанови старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. про відкриття виконавчого провадження згідно виконавчого листа № 2а-1670/7901/11 від 27.07.2012 ВП № 42737884 , виданого Полтавським окружним адміністративним судом про зобов'язання Управління ПФУ в Ленінському районі м. Харкова повернути Дочірньому підприємству "Союз" Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Приват-Плюс" сплачені страхові внески в сумі 71802,86 грн. та зобов'язання старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. винести постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження за виконавчим листом № 2а-1670/7901/11 від 27.07.12.

Призначити розгляд справи № 816/1707/14 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Харкова до старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Тетяни Олександрівни, Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Приват-Плюс" про скасування постанови старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. про відкриття виконавчого провадження згідно виконавчого листа № 2а-1670/431/11 від 18.11.2011 ВП № 42737964 , виданого Полтавським окружним адміністративним судом про зобов'язання Управління ПФУ в Ленінському районі м. Харкова повернути Товариству з обмеженою відповідальністю "Компанія Приват-Плюс" зайво сплачені страхові внески в сумі 90774 грн. та зобов'язання старшого державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Харківській області Мельник Т.О. винести постанову про відмову у відкритті виконавчого провадження за виконавчим листом № 2а-1670/431/11 від 18.11.11 на 13 червня 2014 року на 14 год.00 хв.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, третім особам надіслати копію позовної заяви з додатками.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя С.С. Сич

Дата ухвалення рішення03.06.2014
Оприлюднено16.09.2015
Номер документу50188866
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування постанов та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —816/1707/14

Ухвала від 03.06.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 26.05.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Постанова від 13.06.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 26.05.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 08.05.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні