Рішення
від 14.09.2015 по справі 904/5516/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

07.09.15р. Справа № 904/5516/15

За позовом Комунального підприємства теплових мереж "КРИВОРІЖТЕПЛОМЕРЕЖА", м. Кривий Ріг

до Державної установи "Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" в особі відокремленого структурного підрозділу "Криворізький міський відділ лабораторних досліджень державної установи" Дніпропетровський обласний лабораторний центр держсанепідемслужби України", м. Кривий Ріг

про стягнення заборгованості за теплову енергію

Суддя Мартинюк С.В.

Представники:

від позивача: Цвиркун С.О., дов. № 10 від 22.06.2015 року, представник;

від відповідача: Бараннікова Н.О., дов. № 059/15 від 29.05.2015 року, представник;

Грузда О.П., дов. № 073/15 від 13.07.2015

СУТЬ СПОРУ:

Комунальне підприємство теплових мереж "КРИВОРІЖТЕПЛОМЕРЕЖА", м. Кривий Ріг звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Державної установи "Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" в особі відокремленого структурного підрозділу "Криворізький міський відділ лабораторних досліджень державної установи" Дніпропетровський обласний лабораторний центр держсанепідемслужби України", м. Кривий Ріг про стягнення заборгованості за теплову енергію.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежними виконанням відповідачем договору №1406 від 24.02.2012 року на постачання теплової енергії для потреб опалення, вентиляції, гарячого водопостачання та пару в частині повного та своєчасного розрахунку.

Відповідач надав відзив на позов, в задоволенні позовних вимог просить відмовити з посиланням на те, що юридична особа ДЗ «Довгинцівська РАЙ СЕС» є припиненою з 22.05.2014 року та його ліквідація завершена; відповідач по справі не є правонаступником ліквідованого боржника позивача; відповідач не володіє та не може володіти будь-якими даними оперативного бухгалтерського обліку ДЗ «Довгинцівська РАЙ СЕС» та інформацією щодо заявлених/незаявлених кредиторських вимог, визнаної чи невизнаної ліквідаційною комісією кредиторської заборгованості ліквідованого закладу в порядку ст.ст.111, 112 ЦК України, що призводить до неможливості підтвердження або спростування вимог позивача про стягнення заборгованості за теплову енергію .

Ухвалою господарського суду від 19.08.2015 року строк розгляду вирішення спору продовжено до 08.09.2015 року.

У судовому засіданні оголошувалась перерва з 20.07.2015 року до 03.08.2015 року.

Клопотання про здійснення технічної фіксації судового процесу не заявлялось.

У порядку ст. 85 Господарського процесуального кодексу України у судовому засіданні 07.09.2015року оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши надані докази в їх сукупності, заслухавши пояснення представників сторін, суд, -

В С Т А Н О В И В:

24.02.2012р. між КП "Криворіжтепломережа" (Постачальником) та Державним закладом "Довгинцевська районна санітарно-епідемеологічна станція м. Кривого Рогу" (Споживач) укладений договір на постачання теплової енергії для потреб опалення, вентиляції, гарячого водопостачання і пари.

Відповідно до пункту 1.1 договору, постачальник відпускає споживачу теплову енергію в гарячій воді на потреби опалення, вентиляції, гарячого водопостачання та у вигляді пари на технологічні потреби, а споживач сплачує отриману теплову енергію за встановленими тарифами (цінами) у строки, передбачені даним договором.

Згідно пункту 2.1 договору облік споживання теплової енергії здійснюється згідно приладів обліку теплової енергії або розрахунковим способом за їх відсутності.

Пунктом 3.1 договору встановлено, що оплата за відпущену теплову енергію проводиться споживачем щомісяця, самостійно, в грошовій формі, або іншими формами розрахунку за погодженням сторін до 20-го числа місяця наступного за розрахунковим.

Договір діє з 01.01.2012р. по 31.12.2012р. і вважається щорічно продовженим, якщо за місяць до закінчення терміну не надійде заява однієї із сторін про відмову від цього договору або його перегляду. При заяві однієї із сторін про розірвання договору за один місяць і відсутності заборгованості споживача перед постачальником договір може бути розірваний. При наявності заборгованості за споживачем, нарахування за договором припиняються, а договір не розривається до повного погашення заборгованості (пункт 6.1 договору).

Суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні позовні вимоги з огляду на наступне.

На підставі наказу Міністерства охорони здоров'я України №176-0 від 21.09.2012 року "Про ліквідацію бюджетних закладів, установ і організацій, що належить до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України" вирішено ліквідувати державні заклади, установи та організації, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України.

На підставі наказу №2-ОД від 03.01.2013 року "Про утворення відокремлених структурних підрозділів" вирішено утворити відокремлений структурний підрозділ "Криворізький міський відділ лабораторних досліджень державної установи"Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

Як вбачається з даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і та фізичних осіб-підприємців запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи - Державного закладу «Довгинцівська районна санітарно-епідеміологічна станція м. Кривого Рогу», код ЄДРПОУ 36041591, дата запису: 22.05.2014 року; номер запису 12271110005010469; стан суб'єкту -припинено, вчинено 22.05.2014 року.

Державна установа «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» відповідно до своїх засновницьких та статутних документів не є правонаступником ліквідованого Державного закладу "Довгинцевська районна санітарно-епідемеологічна станція м. Кривого Рогу".

Відокремлений структурний підрозділ «Криворізький міський відділ лабораторних досліджень державної установи «Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» створений на підставі наказу Державної установи «Дніпропетровський і обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» від 03.01.2013 року №2-ОД «Про утворення відокремлених структурних підрозділів» із змінами та відповідно до цього наказу та Положення про його діяльність не є юридичною особою, має організаційно-правову форму філії, та також не є правонаступником ліквідованого Державного закладу "Довгинцевська районна санітарно-епідемеологічна станція м. Кривого Рогу".

29.04.2015 року на поточний рахунок відокремленого структурного підрозділу "Криворізький міський відділ лабораторних досліджень державної установи "Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" надійшли грошові кошти у розмірі 388 139,97 грн. для погашення кредиторської заборгованості на виконання Постанови КМУ від 11.09.2013 року №681 «Деякі питання діяльності Міністерства охорони здоров'я та Державної санітарно-епідеміологічної служби».

Пунктом 3 зазначеної постанови КМУ Міністерству охорони здоров'я України дозволено використання залишків бюджетних коштів спеціального фонду, які утворилися станом на 1 січня 2013 року за бюджетною програмою 2301250 «Державний санітарно-епідеміолігічний нагляд, дезінфекційні заходи та заходи по боротьбі з епідеміями» на спеціальних реєстраційних рахунках закладів та установ санітарно-епідеміологічної служби, що належать до сфери управління зазначеного міністерства та ліквідуються, для проведення державними установами, що належать до сфери управління Державної санітарно-епідеміологічної служби і проводять лабораторні випробування та інструментальні дослідження, яким частково передані функції закладів та установ, розрахунків, пов'язаних із завершенням ліквідації закладів та установ санітарно-епідеміологічної служби.

Згідно зі ст. 33 Закону України від 15.05.2003 року №755-ІҐ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» із змінами і доповненнями юридична особа припиняється, зокрема, в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням державного органу, прийнятим у випадках, передбачених законом; юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Згідно з абзацом другим частиною 12 ст.36 названого закону, ч.2 ст.104 ЦК України дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації є датою державної реєстрації припинення юридичної особи.

Державний заклад "Довгинцевська районна санітарно-епідемеологічна станція м. Кривого Рогу" як юридична особа є припиненою з 22.05.2014 року.

Ввідокремлений структурний підрозділ "Криворізький міський відділ лабораторних досліджень державної установи "Дніпропетровський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" не є правонаступником ліквідованого боржника позивача.

Таким чином, зважаючи на відсутність договірних правовідносин між позивачем та відповідачем, у відповідача не виникло обв'язку щодо оплати за теплову енергію. Слід врахувати, що відповідач не є правонаступником Державного закладу "Довгинцевська районна санітарно-епідемеологічна станція м. Кривого Рогу", доказів укладення договору про переведення боргу сторонами не надано, а відтак у суду відсутні підстави для задоволення позовних вимог.

Відповідно до ст. 49 Господарського процесуального кодексу України судові витрати слід покласти на позивача.

Керуючись ст.ст. 4, 32, 33, 36, 43, 45, 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

В задоволенні позовних вимог - відмовити.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання і може бути оскарженим протягом цього строку до Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

Повне рішення складено 14.09.2015

Суддя С.В. Мартинюк

Дата ухвалення рішення14.09.2015
Оприлюднено17.09.2015
Номер документу50192443
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/5516/15

Ухвала від 24.12.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 18.12.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Постанова від 02.12.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Величко Надія Леонидівна

Ухвала від 30.10.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Величко Надія Леонидівна

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Прокопенко Алла Єгорівна

Рішення від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 03.08.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні