Ухвала
від 04.12.2014 по справі 569/19027/14-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/19027/14-к

04 грудня 2014 року

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_2 , яке погоджено із старшим прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ),

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ УМВС України в Рівненській області ОСОБА_2 в своєму клопотанні, яке погоджено із старшим прокурором прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 просить суд про надання тимчасового доступу до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ).

Своє подання слідчий обґрунтовує тим, що у провадженні відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, СУ УМВС України в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12014180010001871 від 08.04.2014 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (далі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »), в період 2005 2009 років, в супереч договору № 12 від 02.11.2005 про будівництво житлового будинку на розі вул. Соборної та вул. Корольової в м. Рівне (комплекс « ІНФОРМАЦІЯ_3 ») укладеного між замовником ІНФОРМАЦІЯ_4 , інвестором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (12.12.2009 відступили свої права та обов`язки іншій стороні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ») та генпідрядником ПП « ОСОБА_4 », залучивши грошові кошти інвесторів-фізичних осіб та утворивши з АКБ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Фонд фінансування будівництва, свої зобов`язання щодо організації виконання робіт на даному об`єкті не виконала, що унеможливило оформлення права власності на квартири інвесторів після завершення будівництва, чим заподіяли останнім майнової шкоди.

Своє подання слідчий обґрунтовує необхідністю встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також у разі їх відсутності у матеріалах кримінального провадження, це істотно ускладнить забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, з метою притягнення до відповідальності осіб, які вчинили злочин.

Дослідивши подання слідчого та матеріали кримінального провадження № 12014180010001871 від 08.04.2014 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, заслухавши його думку, суд прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для задоволення клопотання та необхідності надання тимчасового доступу до документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), оскільки в даній реєстраційній справі містяться установчі документи, протоколи загальних зборів та їх рішення, а також інформацію про зміну керівників даної юридичної особи, їхні права та обов`язки, відповідно до установчих документів та мають суттєве значення для подальшого розслідування кримінального правопорушення, в подальшому можуть бути долучені до кримінального провадження в якості речових доказів.

Згідно положень ч.2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

За наведених обставин, та у відповідності з чинним законодавством, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим та наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

Керуючись ст.ст. 2, 9, 40, 234 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Надати тимчасовий доступ до документів ІНФОРМАЦІЯ_6 , яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), з можливістю ознайомитись з ними та зробити належним чином завірені копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали, не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.12.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу50230893
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/19027/14-к

Ухвала від 29.08.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 07.03.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 28.10.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 04.12.2014

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні