Постанова
від 12.05.2011 по справі 4-1145/11
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №4-1145/11

П О С Т А Н О В А

22 квітня 2011 року м.Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е., розглянувши подання щодо проведення виїмки оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів по кримінальній справі № 70/36-11,-

в с т а н о в и в:

Прокуратурою м.Рівне розслідується кримінальна справа №70/36-11 щодо заступника начальника СВ ПМ ДПІ у м.Рівне ОСОБА_1 за фактом зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що завдало істотної шкоди державним інтересам за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України.

З подання вбачається, що 27.12.2010 в КОЗП УПМ ДПА в Рівненській області зареєстровано повідомлення за фактом реалізації незаконно виготовленої алкогольної продукції торгової марки В«Житомирська на брунькахВ»виробництва ДП В«Житомирський ЛГЗВ»з підробленими марками акцизного збору.

При проведені перевірки в порядку ст.97 КПК України заступником начальника СВ ПМ ДПІ у м. Рівне ОСОБА_1, у складі слідчо-оперативної групи УПМ ДПА в Рівненській області та спільно з працівниками РУДСАТ ДПА України в Рівненській області, проводився огляд алкогольної продукції у складських приміщеннях ТОВ В«ТД Міжрегіональні ресурсиВ» , за адресою: м. Рівне, вул. Млинівська, 20.

В ході огляду 25 906 марок акцизного збору В«Алкогольні напоїВ» , що містяться на пляшках В«Житомирська на бруньках класичнаВ» , В«Старий ЖитомирВ» , В«Житомирська на бруньках мускатнаВ» , В«Житомирська на бруньках лагіднаВ» , В«Житомирська на бруньках золотаВ»встановлено, що вони містять ознаки підробки -нечітке голографічне зображення, про що працівниками РУДСАТ ДПА України в Рівненській області повідомлено заступника начальника СВ ПМ ДПІ ОСОБА_1

В порушення вимог п.23 ст.11 Закону України В«Про міліціюВ» , згідно якої працівник міліції зобов'язаний вилучати у громадян і службових осіб предмети і речі, заборонені або обмежені в обороті, а також документи з ознаками підробки, ОСОБА_1, зловживаючи службовим становищем в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби не вилучив із незаконного обігу алкогольні напої із підробленими акцизними марками.

Проведеним повторним оглядом акцизних марок на алкогольних напоях у торгівельних закладах м. Рівне, які були предметом вищезазначеного огляду та згідно дослідження спеціаліста НДЕКЦ Рівненського УМВС в Рівненській області, встановлено підробку марок акцизного збору В«Алкогольні напоїВ»з індексом району та серійними номерами.

У ході досудового слідства встановлено, що алкогольна продукція торгової марки В«Житомирська на брунькахВ»із марками акцизного збору, що містять ознаки підробки, реалізована службовими особами ТОВ В«ТД Міжрегіональні ресурсиВ»іншим суб'єктам підприємницької діяльності, зокрема ДП В«Дубенське лісове господарствоВ» , що підтверджується копією видаткової накладної №35260 від 21.02.2011 року.

Старший слідчий прокуратури м.Рівне ОСОБА_2 звернувся до суду з погодженим прокурором м.Рівне поданням про надання дозволу на проведення виїмки оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів у ДП В«Дубенське лісове господарствоВ» .

Підставність проведення виїмки вищевказаних первинних документів обґрунтовує тим, що вони потрібні для дослідження руху алкогольної продукції, щодо якої є інформація про підробку марок акцизного збору, а тому необхідні для встановлення істини по справі.

Вважаю, що подання старшого слідчого прокуратури м.Рівне про надання дозволу на проведення виїмки оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів у ДП В«Дубенське лісове господарствоВ»щодо придбання 21.02.2011 року горілки В«Житомирська на брунькахВ» в ТОВ В«ТД Міжрегіональні ресурсиВ» , а саме договору на купівлю алкогольної продукції, видаткових та податкових накладних, товаросупровідних документів підлягає задоволенню.

Подання ґрунтується на необхідності повного, всебічного та об'єктивного розслідування кримінальної справи, а тому суд прийшов висновку, що в ході досудового слідства у справі необхідним та обґрунтованим є проведення виїмки оригіналів вищевказаних первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ДП В«Дубенське лісове господарствоВ» .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.178, 347 КПК України, -

п о с т а н о в и в:

Провести виїмку у ДП В«Дубенське лісове господарствоВ»оригіналів первинних фінансово-господарських документів щодо придбання 21.02.2011 року горілки В«Житомирська на брунькахВ»в ТОВ В«ТД Міжрегіональні ресурсиВ» , а саме договору на купівлю алкогольної продукції, видаткових та податкових накладних, товаросупровідних документів.

Постанова остаточна і оскарженню не підлягає, проте на постанову про відмову може бути подана апеляція прокурором до апеляційного суду протягом трьох діб.

Суддя Рівненського

міського суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення12.05.2011
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50342189
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1145/11

Постанова від 11.03.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Постанова від 12.05.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

Постанова від 08.07.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Голубкін О. І.

Постанова від 22.07.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Башмаков Є. А.

Постанова від 07.09.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Татарінов В. І.

Постанова від 21.11.2011

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Черненко І. В.

Постанова від 13.12.2011

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сорока О. П.

Постанова від 11.10.2011

Кримінальне

Центральний районний суд м. Сімферополя

Кучеренко Н. В.

Постанова від 18.04.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Кут'я С. Д.

Постанова від 17.08.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Біднина О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні