Постанова
від 27.10.2010 по справі 3-2247/10
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа 3-2247/10 ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2010 року суддя Зарічного районного суду м. Суми Мальована В.В., розглянувши матеріали, які надійшли з ГУМВС України в Сумській області про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, зі слів несудимого, одруженого, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_4, працюючого на посаді сільського голови Ярославецької сільської ради - посадова особа органу місцевого самоврядування 4 категорії, 7 рангу.

за ст. 5 ч.І п. 'ТВ» Закону України В«Про боротьбу з корупцієюВ»

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 працює на посаді Ярославецького сільського голови в період з листопада 1987 року і по теперішній час. Він є посадовою особою органу місцевого самоврядування 4-ї категорії.

Встановлено, що відповідно до функціональних обов'язків ОСОБА_1 є посадовою особою органу місцевого самоврядування та зобов'язаний представляти територіальну громаду, раду та її виконавчий комітет у відносинах з державними органами, іншими органами місцевого самоврядування, об'єднаннями громадян, підприємствами установами та організаціями незалежно від форм власності. Окрім того ОСОБА_1, як голова Ярославецької сільської ради готує та подає інформацію, щодо використання земель на території Ярославецької сільської ради в порядку ст. 24 Закону України «Про оренду землі» № 161-ХІУ від 06.10.1998 року, в якій зазначено, що: «Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, які укладають договори оренди землі, повинні до 1 лютого надавати органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки перелік орендарів, з якими укладено договори оренди землі на поточний рік, та інформувати відповідний орган державної податкової служби про укладення нових, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання до 1 числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися зазначені зміни».

ОСОБА_1 розуміючи, що він як голова сільської ради, відповідає за подання такої інформації щодо укладання договорів оренди землі на території Ярославецької сільської ради до Кролевецького відділення Глухівської міжрайонної державної -податкової інспекції, та відносно нього діють спеціальні обмеження, щодо державних службовців та інших осіб уповноважених на виконання функцій держави, спрямовані на попередження корупції, умисно скоїв правопорушення, пов'язане з корупцією при наступних обставинах:

28.03.2005 року між Ярославецькою сільською радою та приватним підприємцем Кирик Г алиною Іванівною укладено договір оренди землі несільськогосподарського призначення для комерційного використання, яка знаходиться на території Ярославецької сільської ради Кролевецького району в межах населеного пункту с. Ярославець, загальною площею 0,0239 га., строком на 05 років. Зазначений договір був зареєстрований в Кролевецькому районному відділі Сумської регіональної філії ДП «Центр Державного

земельного кадастру», про що у Державному реєстрі земель вчинено запис від 01.04.2005 року № 040563000006.

У зв'язку з тим, що через п'ять років після укладення зазначеного договору оренди землі термін його дії сплинув, Ярославецька сільська рада, рішенням двадцять другої сесії п'ятого скликання від 01.03.2010 року за клопотанням приватного підприємця ОСОБА_2 про поновлення договору оренди землі поновила вищевказаний договір на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Однак, ОСОБА_1 інформацію про поновлення договору оренди вищевказаної земельної ділянки до Кролевецького відділення Глухівської міжрайонної державної податкової інспекції станом на 10 вересня 2010 року, умисно, з метою підтримування добрих стосунків з приватним підприємцем ОСОБА_2 не подав, усвідомлюючи, що він повинен був її надати до 01.04.2010 року.

Таким чином, Ярославецький сільський голова ОСОБА_1, будучи посадовою особою місцевого самоврядування, уповноваженою на виконання функцій держави по підготовці інформації щодо укладених договорів оренди земельних ділянок, внесення змін до існуючих договорів оренди землі та їх розірвання, а також наданні її до державних податкових органів України, умисно, в порушення ст. 24 Закону України «Про оренду землі» № 161-ХІУ від 06.10.1998 року не надав до Кролевецького відділення Глухівської міжрайонної державної податкової інспекції інформацію про поновлення договору оренди землі, чим скоїв правопорушення, передбачене п. „гВ» ч. 1 ст. 5 Закону України „Про боротьбу з корупцієюВ» :

відмовляти фізичним та юридичнім особам в інформації, надання якої передбачено нормативно-правовими актами, умисно затримувати її, надавати недостовірну чи неповну інформацію

Згідно п. 10 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 13 від 25.05.1998 року, порушення спеціальних обмежень вважаються закінченими з моменту вчинення зазначених у диспозиції ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією» дій або бездіяльності, а відповідальність за нього настає незалежно від одержання особою матеріальних благ, послуг, пільг або інших переваг.

Факт скоєння ОСОБА_1 правопорушення підтверджується зібраними в ході перевірки матеріалами, а саме:

письмовими поясненнями ОСОБА_1, який пояснив, що до кола його функціональних обов'язків входить організація роботи виконавчого комітету сільської ради, дотримання виконання законів на території сільської ради,укладення від імені територіальної громади, ради та її виконавчого комітету договорів відповідно до законодавства, подача відповідної інформації до органів виконавчої влади. Йому відомо про укладений договір оренди землі від 28.03.2005 року між Ярославецькою сільською радою та ПП ОСОБА_2 Також йому відомо про термін його закінчення та про його поновлення рішенням сесії від 01.03.2010. При цьому, в порушення ст. 24 Закону України «Про оренду землі», ним свідомо не було надано інформацію до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ про зміни, що відбулися по зазначеному договору оренди землі. Також йом^ було відомо про обов'язок надати до Кролевецького відділення Глухівської МДПІ інформацію про такі зміни, більш того, з пояснення ОСОБА_1, раніше таку інформацію до відповідного податкового органу він подавав;

листом Ярославецької сільської ради Кролевецького району Сумської області від 10.09.2010 року №248;

листом УБОЗ в Сумській області УМВС України в Сумській області від 09.09.2010 року №29/4-5341;

листом Глухівської МДПІ від 10.09.2010 № 3271/10/17-024

листом УБОЗ в Сумській області УМВС України в Сумській області від 09.09.2010 року № 29/4-5340;

завіреною належним чином копією рішення Ярославецької сільської ради віл 26.01.2005.

завіреною належним чином копією договору оренди землі від 28.03.2005 року; завіреною належним чином копією акту про погодження та закріплення меж земельної ділянки в натурі та передачу межевих знаків ПП ОСОБА_2;

завіреною належним чином копією акту прийманя-передачі земельної ділянки, що надається в оренду;

завіреною належним чином копією висновку від 31.03.2005 № 58 про державну реєстрацію договору оренди земельної ділянки;

завіреною належним чином копією експлікації земельних угідь;

завіреною належним чином копією кадастрового та ситуаційного планів земельної

ділянки;

завіреною належним чином копією рішення Ярославецької сільської ради Кролевецького району, Сумської області від 01.03.2010 року «Про поновлення договору оренди землі»;

іншими зібраними в ході перевірки матеріалами.

Притягуваний ОСОБА_1 в судове засідання не зВ»явився, про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, в письмових поясненнях, та заяві, яка надійшла від нього до суду, свою вину у вчиненні правопорушення визнає повністю, щиро розкаюється у скоєному, просить суворо не наказувати та розглянути справу в його відсутність.

Суд вважає, що вина притягуваної особи знайшла підтвердження в судовому засіданні: підтверджується поясненнями ОСОБА_1, письмовими матеріалами даної справи.

Таким чином в діях ОСОБА_1А вбачаються ознаки правопорушення, пов'язаного з корупцією, передбаченого п. «г» ч.2 ст. 5 ЗУ В«Про боротьбу з корупцієюВ» .

Враховуючи характер скоєного правопорушення, конкретні обставини справи, дані про притягувану особу, який вину визнав, раніше до відповідальності не притягався, суд вважає за необхідне піддати його штрафу на користь держави.

Керуючись п. «г»ч.1 ст. 5 ЗУ В«Про боротьбу з корупцієюВ» , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 за скоєння правопорушення, передбаченого п. « г » ч. 1 ст. 5 ЗУ В«Про боротьбу з корупцієюВ» піддати штрафу на користь держави в сумі 255 грн.

Постанова може бути оскаржена в 10-денний строк до апеляційного суду Сумської області через Зарічний районний суд м. Суми, з дня її винесення.

Суддя В.В. МАЛЬОВАНА

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення27.10.2010
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50425588
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-2247/10

Постанова від 23.12.2010

Адмінправопорушення

Скадовський районний суд Херсонської області

Клімченко М. І.

Постанова від 15.07.2010

Адмінправопорушення

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

Постанова від 09.08.2010

Адмінправопорушення

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Золотарьова В. К.

Постанова від 07.10.2010

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Постанова від 10.06.2010

Адмінправопорушення

Московський районний суд м.Харкова

Марченко О. М.

Постанова від 23.04.2010

Адмінправопорушення

Деснянський районний суд м.Чернігова

Воронцова С. В.

Постанова від 27.10.2010

Адмінправопорушення

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована-Когер В. В.

Постанова від 01.10.2010

Адмінправопорушення

Білозерський районний суд Херсонської області

Кравченко І. М.

Постанова від 07.10.2010

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Полтави

Шиян Володимир Миколайович

Постанова від 15.11.2010

Адмінправопорушення

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Тетяна Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні