Постанова
від 14.07.2010 по справі 4-916/10
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 4-916/10

ПОСТАНОВА

14 липня 2010 року суддя Зарічного районного суду м.Суми Мальована В.В. з участю прокурора Сидоренко І.А., розглянувши подання старшого слідчого СВ прокуратури Сумської області ОСОБА_1 про проведення ревізії,

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло подання слідчого про проведення позапланової ревізії по порушеній кримінальній справі № 10800072, яке слідчий вмотивував тим, що у провадженні слідчого відділу прокуратури Сумської області перебуває кримінальна справа № 10800072, що порушена стосовно службових осіб ТОВ В«ЕлгаВ» м. Шостка за фактами незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовими особами товариства своїм службовим становищем, та службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 191 ч. 5 та 366 ч. 2 КК України.

Досудовим слідством у кримінальній справі встановлено, що державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Сумській області 10.07.09 укладено договір № 15 з ТОВ В«ЕлгаВ» про надання послуг із застосування природоохоронних заходів, які фінансуються з державного та обласного фондів охорони навколишнього природного середовища.

Під час виконання зобов’язань, прийнятих на підставі укладеного договору ТОВ В«ЕлгаВ» надано послуги по екологічно-безпечному збиранню, перевезенню, зберіганню, обробленню та знешкодженню непридатних або заборонених до використання пестицидів, агрохімікатів та тари від них на загальну суму 2 759 593 грн. На виконання зазначеного договору упродовж серпня - листопада 2009 року до ТОВ В«ЕлгаВ» передано для знешкодження 162,329 тон непридатних до використання пестицидів.

Відповідно до розпоряджень голів районних державних адміністрацій Сумської області у 2008 році проведено інвентаризації місць накопичення заборонених і непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин на територіях сільських та селищних рад області.

У той же час, перевіркою встановлено, що результати вказаної інвентаризації 2008 року в ряді випадків не співпадають з обсягом документально переданих до ТОВ В«ЕлгаВ» на знищення пестицидів згідно актів приймання-передачі, що укладені упродовж серпня - листопада 2009 року. Виявлена у ході перевірки розбіжність становить 51,445 тон.

З метою встановлення причин виникнення розбіжностей КРУ в Сумській області проведено вибіркові зустрічні звірки для підтвердження виду, обсягу та якості операцій і розрахунків між Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Сумській області та ТОВ В«ЕлгаВ» м. Шостка у шістьох сільських радах Глухівського, Великописарівського, Лебединського та Сумського районів області, а також у сільськогосподарському товаристві Лебединського району, на території яких знаходилися непридатні та заборонені до використання пестициди. За результатами проведених перевірок встановлено факти завищення обсягів документально переданих до ТОВ В«ЕлгаВ» на утилізацію пестицидів у порівнянні з їх фактичними обсягами, встановленими у ході інвентаризацій місць накопичення заборонених і непридатних до використання у сільських радах та сільськогосподарських підприємствах вказаних пестицидів на 27,75 тон.

Загальна вартість утилізації документально завищених обсягів пестицидів та агрохімікатів у розмірі 27,75 тон складає 471 750 грн.

Таким чином, службові особи ТОВ В«ЕлгаВ» упродовж 2009 року, зловживаючи службовим становищем умисно внесли до офіційних документів, а саме до актів здачі-приймання виконаних робіт і актів передачі на утилізацію непридатних та заборонених пестицидів завідомо неправдиві відомості щодо обсягів прийнятих товариством на утилізацію пестицидів та агрохімікатів. внаслідок чого службові особи ТОВ В«ЕлгаВ» незаконно заволоділи перерахованими на рахунки товариства коштами державного та обласного фондів охорони навколишнього природного середовища на суму 471 750 грн., тобто заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Досудовим слідством у справі також встановлено, що перевезення вищевказаних пестицидів та агрохімікатів від місць їх виявлення до місця утилізації на ТОВ В«ЕлгаВ» здійснювало ТОВ В«СпецзахистВ» м. Суми, і подальше захоронення вказаних документально утилізованих пестицидів та агрохімікатів для захоронення передавалися від ТОВ В«ЕлгаВ» на ТОВ В«Переробка технічних відходівВ» м. Шостка.

На виконання завдань кримінально-процесуального законодавства, з метою всебічного повного і об’єктивного дослідження обставин справи, у ході досудового слідства у кримінальній справі виникла необхідність провести позапланову виїзну ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ТОВ В«ЕлгаВ» (Сумська область, Шосткинський район с. Пирогівка), у т.ч, питань взаємовідносин з ТОВ В«СпецзахистВ» м. Суми та ТОВ «Переробка технічних відходів"; Шостка.

Тому, слідчий просить, приймаючи до уваги те, що ТОВ В«Переробка технічних відходівВ» не є підконтрольною установою контрольно-ревізійному управлінню у Сумській області, що позбавляє орган досудового слідства можливості самостійно призначити перевірку, надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності даного падіприємства.

Прокурор підтримав подання слідчого, просив надати вказаний дозвіл.

Суд заслухавши думку прокурора , вислухавши пояснення слідчого та дослідивши матеріали подання, вважає його обгрунтованим та таким що підлягає задоволенню, оскільки отримані результати проведеної ревізії будуть мати значення для кримінальної справи .

На підставі вищевикладеного, керуючись ч.б п.п.2, 8 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення правового захисту громадян та запровадження механізмів реалізації конституційних прав громадян на підприємницьку діяльність, особисту недоторканість, безпеку, повагу до гідності особи, правову допомогу, захист)» ст. 1 1 Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні», ст.. 66, 30 КПК У країни,-

П О С Т А Н О В И В;

Подання задовольнити.

Призначити по порушеній кримінальній справі №10800072 позапланову виїзну ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ТОВ В«Переробка технічних відходівВ» м. Шостка (код ЕДРПОУ 32009596), що зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 за період часу з 01.01.2008 року до 01.07.2010 року, встановивши строк проведення ревізії у межах 15 робочих днів, а саме з 19 липня 2010 року до 06 серпня 2010 року.

Постанова оскарженню не підлягає.

СУДДЯ В.В. Мальована

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення14.07.2010
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50425605
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-916/10

Постанова від 08.12.2010

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 14.07.2010

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Мальована Вікторія Валентинівна

Постанова від 30.12.2010

Кримінальне

Деснянський районний суд м.Чернігова

Мурашко І. А.

Постанова від 05.11.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Загреба Андрій Віталійович

Постанова від 05.11.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Загреба Андрій Віталійович

Постанова від 22.04.2010

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Остапчук Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні