Ухвала
від 22.09.2011 по справі 4-137/11
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-137/11

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 вересня 2011 року м. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області

в складі : головуючого судді Меженнікової С.П.

при секретарі Шаргородській М.В.,

з участю прокурора Бабуніної О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чернігові справу за поданням слідчого слідчого відділу Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області ОСОБА_1 про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця Казахстан, с. Григорівка, Ленінського району, Актюбінської області, українця, громадянина України, одруженого, раніше не судимого, мешканця : Чернігівський район, с. Старий Білоус, вул. Деснянська,17, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділом Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області проводиться досудове слідство по кримінальній справі, порушеній 09 лютого 2009 року відносно ОСОБА_2 за ознаками злочину , передбаченого ч.2 ст. 286 КК України.

Відповідно до постанови Чернігівського районного суду Чернігівської області від 27.03.2009 року, органам досудового слідства було надано дозвіл на затримання ОСОБА_2 та доставки його до суду під вартою .

В червні 2009 року за ініціативою правоохоронних органів Чернігівської області, ОСОБА_2 був оголошений в міжнародний розшук.

Слідчий звернувся до суду з поданням про обрання міри запобіжного заходу відносно ОСОБА_2 у вигляді взяття під варту, мотивуючи тим, що він обвинувачується у скоєнні тяжкого злочину , за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад три роки, останній знаходиться в міжнародному розшуку, а також з метою встановлення істини по справі та виконання процесуальних рішень, слідчий просить обрати відносно ОСОБА_2 міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Згідно ч. 6 ст. 165-2 КПК України суд приймає рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту за відсутності особи лише у разі оголошення її в міжнародний розшук. ОСОБА_2 був оголошений в міжнародний розшук в червні 2009 року.

В судовому засіданні слідчий та прокурор подання підтримали . Слідчий в судовому засіданні також пояснив, що в ході проведення слідчих дій та оперативно-розшукових заходів по кримінальній справі було встановлено, що ОСОБА_2 знаходиться в Росії, в зв’язку з чим на даний час вживаються заходи щодо його екстрадиції.

Дослідивши матеріали справи, матеріали кримінальної справи, вислухавши слідчого, думку прокурора, який повністю підтримав подання слідчого і просив суд обрати відносно ОСОБА_2 запобіжний захід у вигляді взяття під варту для екстрадиції його на територію України в разі затримання за її межами, враховуючи те, що ОСОБА_2 обвинувачується у скоєнні тяжкого злочину, за який, законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком понад 3 роки, переховується від органів досудового слідства та суду, перебуває в міжнародному розшуку, суд вважає, що подальше перебування обвинуваченого на волі надасть йому можливість перешкодити встановленню істини по справі, продовжувати уникати від досудового слідства та суду, скоювати нові злочини, продовжувати свою злочинну діяльність, а тому відносно ОСОБА_2 необхідно застосувати запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Відповідно до ч.6 ст.165-2 КПК України, після затримання ОСОБА_2, за його участю, розглянути питання про застосування до нього обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну.

На підставі викладеного та керуючись ст. 165-2 КПК України , -

Постановив:

Обрати ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця Казахстан, с. Григорівка, Ленінського району, Актюбінської області, українця, громадянина України, одруженого, раніше не судимого, мешканця : Чернігівський район, с. Старий Білоус, вул. Деснянська,17 - міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, з подальшим утриманням в Чернігівському СІЗО .

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Чернігівської області протягом трьох діб з дня її винесення, але вона не зупиняє її виконання.

Суддя ОСОБА_3

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення22.09.2011
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50452894
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-137/11

Постанова від 24.10.2011

Кримінальне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Бондарьова Г. М.

Постанова від 12.09.2011

Кримінальне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Клікунова А. С.

Постанова від 12.04.2011

Кримінальне

Довгинцівський районний суд м.Кривого Рогу

Бардін О. С.

Постанова від 22.07.2011

Кримінальне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Триголова В. М.

Постанова від 11.08.2011

Кримінальне

Генічеський районний суд Херсонської області

Шкіндер О. А.

Постанова від 17.03.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Крамар О. В.

Ухвала від 22.09.2011

Кримінальне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Постанова від 13.07.2011

Кримінальне

Волноваський районний суд Донецької області

Троян Л. Г.

Постанова від 01.04.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Костромітіна О. О.

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Хотинський районний суд Чернівецької області

Мартинюк А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні