Ухвала
від 06.08.2014 по справі 908/2596/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 23/51/13

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

06.08.2014 Справа № 908/2596/13

Господарський суд у складі судді Шевченко Т. М.,

без виклику сторін

розглянувши клопотання ліквідатора арбітражного керуючого ОСОБА_1 (вх. № 09-06/16887 від 05.08.2014) та матеріали справи № 908/5296/13

Кредитор: Товариство з обмеженою відповідальністю В«АЛЬЯНС-ПРОФІВ» (49086, м. Дніпропетровськ, вул. Мукачівська, буд. 198-А, ідент. код - 37899940; адреса для листування: 49027, м. Дніпропетровськ, а/с 1784 );

Банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю В«УКРМЕГАОПТВ» (69000, м. Запоріжжя, вул. Новобудов, 3, ідент. код юридичної особи - 37959297);

про банкрутство,

ліквідатор - арбітражний керуючий ОСОБА_1,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Запорізької області від 27.01.2014 у справі № 908/2596/13 визнано банкрутом приватне підприємство В«УКРМЕГАОПТВ» , відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого ОСОБА_1, зобов'язано ліквідатора провести ліквідаційну процедуру та за результатами проведеної роботи подати до господарського суду звіт про свою діяльність та ліквідаційний баланс для затвердження.

28.01.2014 господарським судом Запорізької області здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

05.08.2014 від ліквідатора ОСОБА_1 надійшло клопотання про витребування від Державної податкової інспекції у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області ( далі за текстом скорочена назва - ДПІ у м. Полтаві) інформації про рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю В«УКРМЕГАОПТВ» . Клопотання вмотивоване тим, що на неодноразові запити ліквідатора ДПІ у м. Полтаві не відповідає, інформацію про наявність банківських рахунків не надає.

Розглянувши клопотання ліквідатора, суд вважає його обґрунтованим та задовольняє, з огляду на наступне.

Згідно із ч. 1 ст. 2 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України (далі за текстом - Закон про банкрутство).

Оскільки положення Закону про банкрутство не регулюють питання розгляду клопотань про витребування доказів, при виникненні відповідних підстав слід керуватись положеннями ГПК України.

Відповідно до ст. 38 ГПК України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

Ліквідатор в клопотанні просить зобов'язати Державну податкову інспекцію у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області надати інформацію стосовно залишку грошових коштів на рахунках банкрута.

Так, законодавством передбачено певну сукупність дій, яку необхідно ліквідатору вчинити в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, що проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком всіх проведених нім дій в ході ліквідаційної процедури.

Не подання у визначені строки ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу на затвердження суду затягує розгляд справи та позбавляє суд можливості прийняти законне та обґрунтоване рішення по даній справі, оскільки всі стадії провадження у справі про банкрутство мають чітко встановлені Законом строки, а невиконання вимог суду щодо подання витребуваних документів, письмових пояснень, іншої інформації фактично зумовлює затягуванням всіх судових процедур, які запроваджені судом.

Статтею 43 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими і речовими доказами, .

З огляду на наведене, суд вирішив зобов'язати ДПІ у м. Полтаві надати суду інформацію про рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю В«УКРМЕГАОПТВ» .

Крім того, суд вважає за необхідне звернути увагу сторін та учасників судового процесу на обов'язковість виконання судових рішень.

Відповідно до статті 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України.

Згідно зі ст. 4 5 Господарського процесуального кодексу України господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов. Рішення і постанови господарських судів приймаються іменем України.

Невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України.

Згідно із статтею 83 ГПК України у разі невиконання вимог ухвали суду з винної сторони може бути стягнуто штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Керуючись ст.ст. 4 1 , 4 5 , 22, 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Витребувати від Державної податкової інспекції у м. Полтаві ГУ Міндоходів у Полтавській області надати інформацію про рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю В«УКРМЕГАОПТВ» (69000, м. Запоріжжя, вул. Новобудов, 3, ідент. код юридичної особи - 37959297).

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення - 06.08.2014.

Ухвала є обов'язковою до виконання.

Невиконання вимог ухвали суду тягне відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

Суддя Т.М. Шевченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення06.08.2014
Оприлюднено22.09.2015
Номер документу50455052
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2596/13

Ухвала від 12.12.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 02.06.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 19.05.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 06.08.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 28.04.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 11.09.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 28.08.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 14.04.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 27.01.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні