Ухвала
від 25.09.2014 по справі 908/3269/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 23/38/14

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25.09.2014 Справа № 908/3269/14

Господарський суд у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,

за участю:

представника кредитора: Мордасової В.О., довіреність №49 від 29.11.2013;

від боржника - не з'явились;

розглянувши матеріали справи №908/3269/14

за заявою ініціюючого кредитора - публічного акціонерного товариства «ІНГ Банк Україна» (04070, м. Київ, вул. Спаська, буд. 30-А; ідент. код - 21684818)

до боржника - корпорації «ЗОЛОТІ ВОРОТА» (69006, м. Запоріжжя, вул. Леонова, 1; ідент. код - 33228812)

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство «ІНГ Банк Україна» (скорочено - ПАТ «ІНГ Банк Україна», кредитор у справі) звернулось до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство відносно корпорації «ЗОЛОТІ ВОРОТА» (боржник у справі).

Ухвалою господарського суду від 11.09.2014 у справі №908/3269/14 заяву прийнято до розгляду, справі присвоєно номер провадження 23/38/14, підготовче засідання суду призначено на 25.09.2014, зобов'язано арбітражного керуючого Синяпкіна Олексія Вадимовича, кандидатура якого визначена автоматизованою системою, надати суду, у термін до 24.09.2014, заяву на участь у справі в порядку ст. 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», від сторін та інших юридичних осіб витребувано документи згідно резолютивної частини ухвали суду.

Станом на 25.09.2014 від арбітражного керуючого Синяпкіна Олексія Вадимовича, кандидатура якого визначена автоматизованою системою, заява на участь у справі не надійшла.

Розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксування судового процесу.

В судовому засіданні 25.09.2014 представник кредитора заяву про порушення справи про банкрутство підтримала.

Боржник своїм правом на участь у справі не скористався, повноваженого представника в судове засідання не направив, витребувані судом документів не надав.

На час проведення судового засідання витребувані в порядку статті 38 Господарського процесуального кодексу України документи від Служби автомобільних доріг у Закарпатській області, Служби автомобільних доріг у Житомирської області та Служби автомобільних доріг у Харківській області не надійшли.

Після закінчення судового засідання о 14-00 год. 25.09.2014 до суду надійшли від Служби автомобільних доріг у Закарпатській області документи згідно супровідного листа №1003/01.4-08 від 22.09.2014.

Також, при виготовлені даної ухвали до суду надійшов лист Служби автомобільних доріг у Житомирської області №04-19/2134 від 18.09.2014, в якому зазначено про неможливість надати суду витребувані документи у зв'язку з їх вилученням правоохоронними органами. До листа додано копію судового рішення від 07.06.2011 та копію протоколу виїмки від 21.06.2011.

Згідно із частиною першою статті 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Статтею 77 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є: нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за наявності ухвали суду про таку участь, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів; залучення до участі в справі іншого відповідача, заміна неналежного відповідача; необхідність заміни відведеного судді, судового експерта. Про відкладення розгляду справи виноситься ухвала, в якій вказуються час і місце проведення наступного засідання.

Враховуючи викладене, у зв 'язку із неподання витребуваних доказів, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Оскільки Службою автомобільних доріг у Харківській області не надано документи, що витребувані ухвалою суду від 11.09.2014, виходячи з приписів частини п'ятої статті 38 Господарського процесуального кодексу України, суд уповноважує ініціюючого кредитора на отримання цих документів від Служби автомобільних доріг у Харківській області.

В пункті 2.1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» уповноваження господарським судом заінтересованої сторони на одержання необхідних доказів (частина п'ята статті 38 ГПК) полягає у видачі їй належним чином завіреної копії ухвали суду про витребування певних доказів із зазначенням у ній про зобов'язання особи, у якої знаходяться такі докази, надати їх заінтересованій стороні для наступного подання їх до суду. При цьому особа, у якої знаходяться відповідні докази, вправі вимагати від уповноваженої особи лише пред'явлення їй належним чином засвідченої ухвали суду, а не передачі їй цієї копії.

На підставі вищевикладеного, з метою встановлення фактичних обставин справи, які мають суттєве значення для повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне в порядку статті 38 Господарського процесуального кодексу України уповноважити кредитора (ПАТ «ІНГ Банк Україна») на одержання від Служби автомобільних доріг у Харківській області документів (згідно резолютивної частини даної ухвали суду) для подальшого подання їх до суду.

Крім того, оскільки з'ясування фактичних даних щодо забезпеченості вимог ініціюючого кредитора має суттєве значення для розгляду справи на стадії вирішення питання щодо порушення провадження у справі про банкрутство, суд вважає за необхідне витребувати відповідні докази від майнових поручителів боржника - ПАТ «БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ №813» та ПАТ ПІВДЕНЬЗАХІДШЛЯХБУД».

Керуючись ст.ст. 2, 7 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Розгляд справи відкласти та призначити наступне судове засідання на 20.10.2014 о 10 год. 00 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, каб.№304.

Повторно зобов'язати боржника надати суду: документи, які засвідчують правовий статус юридичної особи (свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, статут); відзив на заяву ініціюючого кредитора, який має містити, зокрема, наступне: за наявності, заперечення щодо вимог заявника (заявників); загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов'язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомостей про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити; докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності); бухгалтерський баланс на останню звітну дату.

Повторно витребувати від Служби автомобільних доріг у Харківській області належним чином засвідчену копію договору №КУ24 від 10.10.2008 з капітального ремонту, укладеного між ВАТ «БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ №813» та Службою автомобільних доріг у Харківській області, із всіма додатками та додатковими угодами до нього; також надати інформацію щодо стану виконання зобов'язань за даним договором та чинності цього договору на сьогоднішній день (у разі розірвання договору, надати відповідну угоду).

Уповноважити Публічне акціонерного товариство «ІНГ Банк Україна» (04070, м. Київ, вул. Спаська, буд. 30-А; ідент. код - 21684818) на одержання від Служби автомобільних доріг у Харківській області витребуваних документів.

Зобов'язати Службу автомобільних доріг у Харківській області надати витребувані документи Публічному акціонерному товариству «ІНГ Банк Україна» (04070, м. Київ, вул. Спаська, буд. 30-А; ідент. код - 21684818) для наступного подання їх до суду.

Витребувати від Публічного акціонерного товариства «ПІВДЕНЬЗАХІДШЛЯХБУД» належним чином засвідчену копію підрядного контракту №61 на виконання робіт з капітального ремонту автомобільних доріг загального користування Закарпатської області (ліквідація наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року) від 19.08.2008, укладеного між ВАТ «ПІВДЕНЬЗАХІДШЛЯХБУД» та Службою автомобільних доріг у Закарпатській області, із всіма додатками та додатковими угодами до нього; також надати інформацію щодо стану виконання зобов'язань за даним контрактом та чинності цього контракту на сьогоднішній день (у разі розірвання контракту, надати відповідну угоду).

Витребувати від Публічного акціонерного товариства «БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ №813» належним чином засвідчену копію договору №53 на виконання робіт з капітального ремонту автомобільної дороги державного значення Київ-Ковель-Ягодин (на Люблін) від 10.10.2008, укладеного між ВАТ «БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ №813» та Службою автомобільних доріг у Житомирській області, із всіма додатками та додатковими угодами до нього; також надати інформацію щодо стану виконання зобов'язань за даним договором та чинності цього договору на сьогоднішній день (у разі розірвання договору, надати відповідну угоду).

Витребувати від Публічного акціонерного товариства «БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ №813» належним чином засвідчену копію договору №КУ24 від 10.10.2008 з капітального ремонту, укладеного між ВАТ «БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ №813» та Службою автомобільних доріг у Харківській області, із всіма додатками та додатковими угодами до нього; також надати інформацію щодо стану виконання зобов'язань за даним договором та чинності цього договору на сьогоднішній день (у разі розірвання договору, надати відповідну угоду).

Зобов'язати сторін та учасників процесу витребувані судом документи (копії) надати із супровідним листом через канцелярію суду (або надіслати поштою) завчасно - до 17.10.2014.

Копії ухвали надіслати: ініціюючому кредитору; боржнику; Службі автомобільних доріг у Харківській області (61202, м. Харків, вул. Ахсарова, 2); ПАТ «БУДІВЕЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ №813» (02660, м. Київ, вул. Магнітогорська, 1, офіс №302); ПАТ «ПІВДЕНЬЗАХІДШЛЯХБУД» (21036, м. Вінниця, вул. 40-річчя Перемоги, 27).

Суддя Т.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення25.09.2014
Оприлюднено21.09.2015
Номер документу50455174
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —908/3269/14

Ухвала від 26.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 12.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 25.09.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 09.09.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 02.02.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Постанова від 30.03.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 02.02.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 08.12.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 20.10.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 11.09.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні