Ухвала
від 02.12.2014 по справі 42/147б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02.12.2014 Справа № 42/147Б

Господарський суд у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни, розглянувши матеріали заяви арбітражного керуючого ОСОБА_1 про звільнення від виконання обов'язків ліквідатора у справі №42/147Б

про банкрутство - Товариства з обмеженою відповідальністю «ПОЛІМЕД-ПЛЮС» (м. Донецьк, ідент. код - 33340674),

ВСТАНОВИВ:

28.11.2014 до господарського суду Запорізької області надійшла заява (вх.№09-06/27298 від 28.11.2014) арбітражного керуючого ОСОБА_1 про звільнення від виконання обов'язків ліквідатора у справі №42/147Б.

Суд, вивчивши заяву та додані до неї матеріали, вважає, що вказана заява підлягає поверненню без розгляду з таких підстав.

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та забезпечити розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.

У пункті першому розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, здійснюється такими судами:

- господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, господарським судом Запорізької області;

- господарських справ, підсудних господарському суду Луганської області, господарським судом Харківської області;

- господарських справ, що підлягають перегляду в апеляційному порядку Донецьким апеляційним господарським судом, - Харківським апеляційним господарським судом.

Відповідно до пункту другого цього ж розпорядження визначено господарським судам Донецької і Луганської областей, Донецькому апеляційному господарському суду справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні цих судів, передати господарським судам відповідно до пункту першого цього розпорядження протягом десяти робочих днів з дня його прийняття.

На час звернення заявника (28.11.2014) справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ПОЛІМЕД-ПЛЮС» №42/147Б до господарського суду Запорізької області не надходила.

Згідно із частиною третьою статті 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.

Відповідно до частини четвертої статті 3 1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції до 19.01.2013 арбітражний керуючий має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх обов'язків.

Частиною четвертою статті 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції до 19.01.2013 у ліквідаційній процедурі господарський суд: розглядає скарги на дії учасників ліквідаційної процедури; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Відповідно до частини другої статті 4 1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Згідно із пунктом третім частини першої статті 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обґрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми.

У своїй заяві арбітражний керуючий ОСОБА_1 просить звільнити її від виконання обов'язків ліквідатора у зв'язку з припиненням (зупиненням) діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора).

При цьому до заяви про звільнення від виконання обов'язків ліквідатора арбітражним керуючим надано лише копію ухвали господарського суду Донецької області від 18.02.2014 у справі №42/147Б про призначення ОСОБА_1 ліквідатором у справі.

Заявником, в порушення ст.ст. 33-36 Господарського процесуального кодексу України, не надано документальних доказів зупинення діяльності арбітражного керуючого(відповідне рішення органу з питань банкрутства) або припинення діяльності арбітражного керуючого (позбавлення права на здійснення діяльності арбітражного керуючого або припинення діяльності арбітражного керуючого з інших підстав, що тягне за собою виключення арбітражного керуючого з Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України з анулюванням свідоцтва).

Враховуючи відсутність матеріалів справи №42/147Б та неподання ліквідатором документів в підтвердження обставин, викладених у заяві, суд приходить до висновку про недостатність матеріалів, поданих заявником, для вчинення такої процесуальної дії як звільнення арбітражного керуючого від виконання обов'язків ліквідатора у справі №42/147Б.

Дійшовши даного висновку, суд повертає заяву без розгляду на підставі п. 3 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст.ст. 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції до 19.01.2013, ст.ст. 4 1 , 63, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», ст. 34 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», п. 1 розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р, суд

УХВАЛИВ:

Повернути заяву (вх.№09-06/27298 від 28.11.2014) арбітражного керуючого ОСОБА_1 про звільнення від виконання обов'язків ліквідатора у справі №42/147Б без розгляду.

Копію ухвали надіслати: заявникові.

Додаток на адресу заявника: заява з додатками на 3-х арк.

Суддя Т.М. Шевченко

Дата ухвалення рішення02.12.2014
Оприлюднено22.09.2015

Судовий реєстр по справі —42/147б

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 27.02.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 30.01.2018

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 19.12.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 23.11.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 15.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 25.07.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 30.05.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Попов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні