Ухвала
від 16.02.2015 по справі 905/2935/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.02.2015 Справа № 905/2935/14

Господарський суд у складі судді Шевченко Тетяни Миколаївни,

розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «АКРОС» (м. Донецьк) з вимогами до боржника та заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЙВ ІНДАСТРІ» (м. Донецьк) з вимогами до боржника у справі №905/2935/14

за заявою боржника Приватного акціонерного товариства «ПОЛІССЯ-ГОСТОМЕЛЬ» (83052, м. Донецьк, бул. Шевченка, 133; ідент. код - 01354384)

про визнання банкрутом,

ліквідатор - Деркач Євген Вікторович (Харківська область, смт. Краснокутськ, вул. Леніна, 448),

ВСТАНОВИВ:

13.02.2015 до господарського суду Запорізької області надійшли заяви з вимогами до боржника від Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «АКРОС» (м. Донецьк) та від Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЙВ ІНДАСТРІ» (м. Донецьк) у справі №905/2935/14.

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», у зв'язку з неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції змінити територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції таким судам, та забезпечити розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, - господарськими судами, що визначаються головою Вищого господарського суду України.

У пункті першому розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р визначено, що розгляд господарських справ, підсудних господарським судам, розташованим в районі проведення антитерористичної операції, здійснюється такими судами:

- господарських справ, підсудних господарському суду Донецької області, господарським судом Запорізької області;

- господарських справ, підсудних господарському суду Луганської області, господарським судом Харківської області;

- господарських справ, що підлягають перегляду в апеляційному порядку Донецьким апеляційним господарським судом, - Харківським апеляційним господарським судом.

Відповідно до пункту другого цього ж розпорядження визначено господарським судам Донецької і Луганської областей, Донецькому апеляційному господарському суду справи, розгляд яких не закінчено і які перебувають у провадженні цих судів, передати господарським судам відповідно до пункту першого цього розпорядження протягом десяти робочих днів з дня його прийняття.

На час звернення кредиторів (13.02.2015) справа №905/2935/14 про банкрутство ПРАТ «ПОЛІССЯ-ГОСТОМЕЛЬ» до господарського суду Запорізької області не надходила.

Судом з'ясовано, що справа №905/9178/13 про банкрутство ПРАТ «ПОЛІССЯ-ГОСТОМЕЛЬ» зареєстрована в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області. На час зміни територіальної підсудності справа перебувала на стадії ліквідаційної процедури (після офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом) і розгляд її не було завершено.

Згідно із частиною третьою статті 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», у разі неможливості передачі матеріалів справи відповідно до встановленої згідно з цим Законом підсудності вчинення необхідних процесуальних дій здійснюється за документами і матеріалами, поданими учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для ухвалення відповідного судового рішення.

У зв'язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції» в інформаційному листі від 12.09.2014 №01-06/1290/14 Вищий господарський суд України звернув увагу на таке: достатність поданих учасниками судового процесу документів і матеріалів для вчинення необхідних процесуальних дій визначається тим судом, до якого згідно з установленою підсудністю звернувся заявник, з урахуванням змісту цих документів (матеріалів) і конкретних обставин справи. З огляду на викладене відповідні процесуальні дії вчиняються:

а) по можливості - без відновлення втраченої справи або її частини (тобто за наявними документами і матеріалами), оскільки це забезпечує більш оперативний захист прав та охоронюваних законом інтересів учасника (учасників) судового процесу;

б) за відсутності такої можливості (тобто за недостатності поданих документів і матеріалів для вчинення процесуальних дій) - згідно з пунктом 7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 N 18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» (в редакції постанови пленуму Вищого господарського суду України від 24.11.2014 N 2). При цьому відновлення втрачених справ, незалежно від того, на якій стадії розгляду вони перебували (в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанцій), здійснюється місцевими господарськими судами (Запорізької і Харківської областей); якщо необхідно здійснити апеляційний або касаційний розгляд справи, її матеріали після такого відновлення передаються названими судами відповідно до суду апеляційної або касаційної інстанцій.

З огляду на викладені норми та роз'яснення, суд приймає та призначає до розгляду в засіданні господарського суду заяви кредиторів з вимогами до боржника, в тому числі для вирішення питання про їх розгляд за наявними документами і матеріалами чи відновлення втраченої справи повністю або в певній частині.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 23, 40, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст.ст. 4 1 , 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням антитерористичної операції», ст. 34 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», п. 1 розпорядження голови Вищого господарського суду України від 02.09.2014 №28-р, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву (вх.№09-06/5659 від 13.02.2015) Товариства з обмеженою відповідальністю «Торгівельна компанія «АКРОС» (м. Донецьк) з вимогами до боржника та призначити її до розгляду в засіданні господарського суду на 12.03.2015 об 11-00 год. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, каб.№304.

Прийняти заяву (вх.№09-06/5660 від 13.02.2015) Товариства з обмеженою відповідальністю «ВЕЙВ ІНДАСТРІ» (м. Донецьк) з вимогами до боржника та призначити її до розгляду в засіданні господарського суду на 12.03.2015 об 11-00 год. Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. С. Тюленіна,21/Шаумяна,4, корпус 1, каб.№304.

В порядку підготовки справи до розгляду витребувати:

- від ліквідатора Деркача Є.В. відомості із документальними доказами про юридичних чи фізичних осіб, які брали участь у даній справі, зазначити в якому процесуальному статусі, їх найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб); ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки фізичної особи-платника податків за його наявності; свої засоби зв'язку (для листування), а також засоби зв'язку осіб, які брали участь у судовому процесі (телефон, факс, засоби електронного зв'язку тощо); документи або їх копії, що стосуються даної справи і збереглися у ліквідатора, в тому числі копії процесуальних документів у справі; звіт про результати розгляду вимог кредиторів ТОВ «ТК «АКРОС» та ТОВ «ВЕЙВ ІНДАСТРІ».

Копію ухвали надіслати: ліквідатору (банкруту); заявникам (ТОВ «ТК «АКРОС»; ТОВ «ВЕЙВ ІНДАСТРІ»).

Суддя Т.М. Шевченко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення16.02.2015
Оприлюднено18.09.2015
Номер документу50455399
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/2935/14

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 16.02.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 12.03.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 18.08.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 17.06.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 27.04.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 13.03.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Шевченко Т.М.

Ухвала від 17.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні