Постанова
від 12.10.2010 по справі 4-68/2010
КАМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12.10.2010

Справа №4-68/2010

ПОСТАНОВА

про продовження строку тримання під вартою

12 жовтня 2010 року Кам»янський районний суд Черкаської області

в складі: судді: Коваленка В.І.,

при секретарі: Степановій Н.В..

за участю прокурора: Костюковича Ф.Ф..

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кам»янка матеріали справи про продовження строку гримання під вартою відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, українця, гр. України, уродженця та мешканця ІНФОРМАЦІЯ_2»янець-Подільський Хмельницької області, вул. Жукова. 11. кв. 20. з неповною середньою освітою, одруженого, не працюючого, тимчасово проживає у ІНФОРМАЦІЯ_3. 32. раніше не судимого.

встановив:

Органом досудового слідства ОСОБА_1 обвинувачується в тому, що 28 липня 2010 року, близько 18 години, він незаконно придбав, зберігав, перевіз з метою збуту та збув, на автодорозі Київ-3нам»янка. в населеному пункті с. Косарі Кам»янського району Черкаської області, Петрову 1.1. таблетки білого кольору в кількості 1000 штук, за що отримав гроші в сумі 2000 грвивен. Зазначені вище таблетки містять в своєму складі сильнодіючий лікарський засіб-димедрол (дифенілгідрамін). Загальна маса димедролу складає 100,00 грам.

13 серпня 2010 року, близько 21 год. 00 хвилин ОСОБА_1 Незаконно придбав, зберігав, перевіз з метою збуту та збув, на автодорозі Київ-3нам»янка. в населеному пункті с. Косарі Кам»янського району Черкаської області по вул. Кірова, Петрову 1.1. таблетки білого кольору в кількості 980 штук, за що отримав гроші в сумі 2000 грвивен. Зазначені вище таблетки містять в своєму складі сильнодіючий лікарський засіб-димедрол (дифенілгідрамін). Загальна маса димедролу складає 93.1 грам.

30 липня 2010 року СВ Кам»янського РВ УМВС України в Черкаській області порушено кримінальну справу відносно ОСОБА_1 за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут сильнодіючого лікарського засобу-димедрол в особливо великих розмірах за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 321 КК України. України.

16 серпня 2010 року СВ Кам»янського РВ УМВС України в Черкаській області порушено кримінальну справу відносно ОСОБА_1 за фактом незаконного придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут сильнодіючого лікарського засобу-димедрол в особливо великих розмірах за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 321 КК України. України.

14 серпня 2010 року ОСОБА_1 було затримано в порядку ст. 115 КПК України .

17 серпня 2010 року зазначені вище кримінальні справи були об»єднані в одне провадження і присвоєно спільний номер №1001000091.

Постановою судді місцевого суду Кам»янського району від 17 серпня 2010 року обрано відносно ОСОБА_1 міру запобіжного заходу-тримання під вартою.

28 вересня 2010 року строк досудового слідства по справі продовжено заступником прокурора Черкаської області до 4-х місяців.

Враховуючи, що 14 листопада 2010 року закінчується строк тримання під вартою

ОСОБА_1., старшим слідчим ГСУ МВС України за погодженням з прокурором направлено подання до Кам»янського районного суду про продовження строку тримання під вартою ОСОБА_1 до трьох місяців шістнадцяти днів.

В поданні слідчого вказується не необхідність продовження строку тримання під вартою ОСОБА_1. так як по справі необхідно виконати ряд слідчих дій:

- витребувати висновки судово-хьгмьічних, судово-почеркознавчоь, судово-бальїстичноь експертиз, які на даний час не проведено;

- ознайомити обвинуваченого з постановами про призначення судових експертиз та з матеріалами проведених судових експертиз;

- допитати в якості свідків понятих, які приймали участь у проведенні оперативних закупівель та обшуках у справі:

- витребувати матеріали по виконанні доручень у справі, направлених в порядку ст. ст. 114 та 118 КПК України;

- винести постанову про розкриття банківської таємниці рахунків ГІФ «Кампус К». Приватного акціонерного товариства «Альба Україна» та ПП «Літвін», провести їх аналіз;

- провести перевірку законності видачі ліцензій на оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами ПФ «Кампус К» та ПАТ «Альба Україна» та призначення зустрічних перевірок їх фінансово-господарської діяльності;

- провести слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення місця знаходження ОСОБА_2, після чого прийняти відносно останньої рішення про обрання запобіжного заходу та провести необхідні слідчі дії;

- витребувати інформацію про проведення оперативно-технічних заходів відносно фігурантів у справі, в разі їх наявності, скласти уповноваженими органами протоколи по їх результатам;

- допитати в якості свідків близьких рідних обвинуваченого з приводу проведення обшуків та оглядів за місцем проживання останніх, а також про дані, що характеризують обвинуваченого;

- провести огляд всіх речей, вилучених під час проведення обшуків та оглядів у справі, а також прийняти по ним рішення;

- провести слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, направлені на встановлення всіх причетних до злочинної діяльності обвинуваченого;

- прийняти рішення в порядку ст. 97 КПК України по всім виявленим фактам та які будуть виявлені в ході розслідування даної кримінальної справи, рішення по яким на даний час не прийняті;

- зібрати в повній мірі характеризуючі матеріали;

- пред»явити ОСОБА_1 обвинувачення в кінцевій редакції;

- виконати вимоги ст. ст. 217-220 КПК України;

- скласти обвинувальний висновок, та виконати інші слідчі дії.

Для виконання вказаних слідчих дій слідству необхідно строк не менше двох місяців. Обрана раніше ОСОБА_1 міра запобіжного заходу-тримання під вартою не може бути змінена, так як він вчинив особливо тяжкий злочин, та може уникнути від слідства та суду, перешкоджати встановленню істини по справві.

Заслухавши прокурора, який приймав участь в розгляді подання та підтримав його, вивчивши матеріли кримінальної справи, перевіривши доводи зазначеного подання, вважаю, що дане подання підлягає задоволенню.

Приводи і підстави для порушення кримінальної справи маються в кримінальній справі та судом перевірені. Підстав для сумнівів в законності порушення справи немає.

ОСОБА_1 обвинувачується у вчиненні тяжкого злочину, може ухилитись від слідства та суду, вчинити інші тяжкі злочини та перешкодити встановленню істини по справі.

Як видно із матеріалів справи та подання слідчого, для всебічного . повного та об»єктивного розслідування вказаної справи , з»ясування всіх обставин вчиненого ОСОБА_1 злочину необхідно саме такий строк, про який ведеться мова в поданні. Підстав для зміни ОСОБА_1 міри запобіжного заходу з тримання під вартою на інший не вбачаю.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 156, 165-3 КПК України.

постановив:

Продовжити строк тримання під вартою за ч. 4 ст. 321. ч. 4 ст. 321 КК України ОСОБА_3 до трьох місяців шістнадцяти діб.

Копію постанови направити для виконання начальнику установи №30 УДДУ ППВ в Черкаській області для виконання та першому заступнику Г'енеральноого прокурору України для здійснення нагляду задосудовим рослідуванням вказаної справи.

На постанову судді до апеляційного суду Черкаської області може бути подана апеляція протягом трьох діб з дня її винесення.

Суддя

СудКам'янський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення12.10.2010
Оприлюднено23.09.2015
Номер документу50526597
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-68/2010

Постанова від 23.06.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Шевченко В. С.

Постанова від 26.03.2010

Кримінальне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Ткаченко І. М.

Постанова від 25.06.2010

Кримінальне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Сивоконь Т. І.

Постанова від 08.02.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Постанова від 05.03.2010

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Постанова від 15.09.2010

Кримінальне

Бориславський міський суд Львівської області

Гудим Л. Я.

Постанова від 30.03.2010

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Постанова від 23.04.2010

Кримінальне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Ухвала від 02.06.2010

Кримінальне

Великолепетиський районний суд Херсонської області

Мамаєв В. А.

Постанова від 12.10.2010

Кримінальне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Коваленко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні