Ухвала
від 03.06.2011 по справі 2а/0270/2687/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


У Х В А Л А

03 червня 2011 р. Справа № 2а/0270/2687/11

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Дончик Віталій Володимирович, розглянувши матеріали позовної заяви Могилів-Подільського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Могилів-Подільському районі Вінницької області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості

в с т а н о в и в :

В червні 2011 року до Вінницького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Могилів-Подільського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Могилів-Подільському районі Вінницької області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими матеріалами, вважаю, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Частиною 2 статті 5 КАС України визначено, що провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до статті 104 КАС України позов пред'являється шляхом подання позовної заяви до суду першої інстанції.

За правилами, встановленими пунктом 3 частини 1 статті 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає вона вимогам, встановленим статтею 106 КАС України.

Згідно з частиною 3 статті 106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Як доказ надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів позивачем надано фіскальний чек № 5325 від 27.05.2011року та реєстр на відправку листів по управлінню ПФУ у Могилів-Подільському районі, проте, із зазначених фіскального чеку про оплату поштового відправлення та реєстру не можливо встановити, що відправлялось відповідачу та яка саме поштова кореспонденція направлялась, тому наданні фіскальний чек та реєстр не можуть розцінюватись як доказ направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками в розумінні частини 3 статті 106 КАС України.

Так, належним доказом направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу, є бланк опису вкладення, який, згідно ч.2 п.78 Правил надання послуг поштового зв'язку, заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник об'єкта поштового зв'язку перевіряє відповідність вкладення опису, розписується на обох його примірниках і проставляє відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису видається відправникові, другий вкладається до поштового відправлення.

Крім того, за правилами встановленими частиною 4 статті 106 КАС України передбачено, що позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Проте, в порушення даних вимог подана позовна заява не містить дати підписання позовної заяви.

За правилами визначеними частиною 1 статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в статті 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача та надає йому строк для усунення недоліків.

Керуючись статтею 108 КАС України, суд -

у х в а л и в :

Позовну заяву Могилів-Подільського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Могилів-Подільському районі Вінницької області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, залишити без руху.

Надати Могилів-Подільському міжрайонному прокурору 5-денний термін, з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків шляхом подачі до суду належних доказів надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, а також позовну заяву із зазначенням дати її підписання.

Дану ухвалу направити позивачу.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Дончик Віталій Володимирович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.06.2011
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50610414
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/2687/11

Ухвала від 24.06.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Ухвала від 03.06.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

Постанова від 08.08.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Дончик Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні