Ухвала
від 29.01.2014 по справі 820/12557/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

29 січня 2014 р. Справа № 820/12557/13-а

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Рубан В.В.,

за участі

секретаря судового засідання - Сотнікової Є.Ф.

представника позивача -ОСОБА_1,

представника відповідача - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю В«СХІДРЕМСЕРВІСВ» до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКСТРА ФЛЕЙКС" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,- ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить суд:

- до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей, експлуатацію нежитлових (виробничого та офісного) приміщень, які орендуються ТОВ "ЕКСТРА ФЛЕЙКСВ» у ТОВ В«СХІДРЕМСЕРВІСВ» , за адресою: м. Харків, вул. Автогенна,12 зупинити повністю шляхом їх знеструмлення з опечатуванням пристроїв відключення електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв обладнання і установок), у зв"язку з чим зобов"язати ТОВ В«ЕКСТРА ФЛЕЙКСВ» негайно припинити здійснення в них діяльності не пов"язаної з усуненням зазначених порушень, знеструмивши ці приміщення (або надати можливість їх знеструмити).

- покласти на Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області обов'язок щодо забезпечення виконання рішення Харківського окружного адміністративного суду про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації нежитлових (виробничого та офісного) приміщень, які орендуються ТОВ В«ЕКСТРА ФЛЕЙКСВ» у ТОВ В«СХІДРЕМСЕРВІСВ» , за адресою: м. Харків, вул. Автогенна. 12, в частині здійснення контролю за усуненням порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей.

Ухвалою суду від 09.12.2013 року було відкрито провадження за вищезазначеним позовом.

Представник відповідача в судовому засіданні подав клопотання про зупинення провадження у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю В«СХІДРЕМСЕРВІСВ» до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКСТРА ФЛЕЙКС" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до набрання законної сили судовим рішенням у справі №820/1030/14 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКСТРА ФЛЕЙКС" до Фрунзенського районного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області про визнання протиправними дій та скасування припису.

Судом встановлено, що 27 січня 2014 року ухвалою Харківського окружного адміністративного суду було відкрито провадження у справі №820/1030/14 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКСТРА ФЛЕЙКС" до Фрунзенського районного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області про визнання протиправними дій та скасування припису, а саме: визнання протиправними дій щодо планової перевірки, яка проводилася відповідачем 18-22 листопада 2013 року; визнання протиправними висновки акту №189; визнання протиправним та скасування припис №166.

Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність зупинення провадження у справі № 820/12557/13-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю В«СХІДРЕМСЕРВІСВ» до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКСТРА ФЛЕЙКС" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду для належного її розгляду.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 156 КАС України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7-11, п. 3 ч.1 ст. 156, 163-165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження у справі № 820/12557/13-а за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю В«СХІДРЕМСЕРВІСВ» до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕКСТРА ФЛЕЙКС" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду до набрання законної сили рішенням суду по справі № 820/1030/14.

Зобов'язати відповідача повідомити про набрання законної сили рішенням суду по справі № 820/1030/14.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Рубан В.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.01.2014
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50630352
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/12557/13-а

Ухвала від 29.01.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 29.01.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 11.06.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 19.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Постанова від 19.06.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 09.12.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні