Ухвала
від 05.03.2007 по справі 7/70
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/70

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

05.03.07р.

Справа № 7/70

За клопотанням Державної виконавчої служби у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська

Про встановлення подальшого порядку і способу виконання наказу господарського суду Дніпропетровської області від 04.07.06 р. у справі

За позовом  Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту, м. Дніпропетровськ 

до  Приватного малого підприємства "Дніпро-91", м. Дніпропетровськ

Третяособа без самостійних вимог на предмет спору на стороні Позивача Регіональне відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області,

м. Дніпропетровськ  

про зобов'язання звільнити нежитлове приміщення

Суддя  Коваль Л.А.

Представники:

  Від позивача: не з'явився;

Від відповідача: не з'явився;

Від третьої особи: не з'явився;

  Від державної виконавчої служби: не з'явився. 

СУТЬ СПОРУ:

Від Державної виконавчої служби у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська надійшло клопотання про встановлення подальшого порядку і способу виконання наказу господарського суду від 04.07.2006р. у справі № 7/70.

Клопотання мотивоване тим, що на виконанні у Державної виконавчої служби у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська знаходиться виконавче провадження по виконанню наказу господарського суду Дніпропетровської області від 04.07.2006р. у справі № 7/70 про зобов'язання Приватного малого підприємства "Дніпро-91" звільнити на користь Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту нежитлове приміщення площею 45 кв.м, розташоване за адресою: пр. Пушкіна, 77-А в м. Дніпропетровську на першому поверсі будівлі спортивного залу Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту. 20.11.2006р. державним виконавцем встановлено, що боржник не виконав рішення суду, мотивуючи це тим, що у виконавчому документі встановлена площа приміщення, яку він повинен звільнити на користь стягувача, а саме: 45 кв.м , однак площа, яку займає боржник, становить близько 70 кв.м та складається з одного торгового та двох підсобних приміщень. Державним виконавцем проведені заміри приміщення та підтверджено обставини щодо площі приміщення, на які посилається боржник. Державний виконавець зазначає, що виконавчий документ може бути виконаний без участі боржника, однак в разі примусового виселення боржника з цілісного приміщення, яке боржник займає. Однак в такому разі державний виконавець перевищить свої повноваження, оскільки вийде за межі виконавчого документу.

Представники позивача, відповідача, третьої особи та Державної виконавчої служби в судове засідання не з'явилися. Позивач, відповідач, третя особа та Державна виконавча служба належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду клопотання.

Згідно ч.1 ст. 121 ГПК України, ч.2 ст. 33 Закону України „Про виконавче провадження”  питання про встановлення, зміну способу та порядку виконання судового рішення розглядається господарським судом, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк у судовому засіданні з викликом сторін.

З огляду на законодавчо встановлені строки розгляду клопотання та належне повідомлення сторін, третьої особи, Державної виконавчої служби про дату, час та місце розгляду клопотання, суд вважає за можливе розглянути клопотання без участі представників сторін, третьої особи, Державної виконавчої служби.

Розглянувши клопотання Державної виконавчої служби у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська господарський суд встановив наступне.

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 25.04.2006 р. у справі № 7/70 зобов'язано  Приватне мале підприємство "Дніпро-91"  у двадцятиденний термін з дня набрання рішенням законної сили звільнити на користь Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту  нежитлове приміщення, площею 45 кв.м, розташоване за адресою: пр. Пушкіна, 77-а на першому поверсі будівлі спортивного залу Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту.

20.06.2006р. рішення господарського суду набрало законної сили.

04.07.2006р. на виконання рішення господарського суду видано наказ.

Державна виконавча служба у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська посилається на обставини невиконання Приватним малим підприємством "Дніпро-91" судового рішення в частині звільнення приміщення.

За приписами ст. 76 Закону України „Про виконавче провадження” виконання рішення господарського суду щодо спонукання до звільнення приміщення потребує вчинення боржником особисто певних дій.

Приватне мале підприємство "Дніпро-91" не спростувало зазначене посилання Державної  виконавчої  служби. Таким чином, приміщення, про яке йде мова в судовому рішенні не звільнено, судове рішення не виконане.

Між тим, згідно ст. 115 ГПК України рішення господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України „Про виконавче провадження”.

Згідно ч.1 ст. 33 Закону України „Про виконавче провадження” за наявності обставин,  що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, державний виконавець  за  власною ініціативою або за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися  до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про встановлення чи зміну  способу  і  порядку виконання.

Відповідно до ст. 121 ГПК України, при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, за заявою сторони, державного виконавця, за поданням прокурора чи його заступника або за своєю ініціативою господарський суд, який видав виконавчий документ, може змінити спосіб та порядок виконання рішення.

Оскільки наказ господарського суду Дніпропетровської області від 04.07.2006 р. у справі № 7/70 до цього часу не виконаний, Державна виконавча служба у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська посилається на неможливість виконання судового рішення відповідно до визначеного ним способу, а саме шляхом зобов'язання Приватного малого підприємства "Дніпро-91" звільнити приміщення, суд вважає, що клопотання Державної виконавчої служби у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська щодо встановлення способу виконання рішення є обґрунтованим та вважає, що встановлений судовим рішенням спосіб виконання рішення –зобов'язати звільнити має бути змінений на –виселити Приватне мале підприємство "Дніпро-91" з приміщення, вказаного в судового рішенні.

Щодо питання площі приміщення, яке ставить Державна виконавча служба у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська в поданому клопотанні, суд вважає, що дане питання є поза межами як способу, так і порядку виконання судового рішення.

В резолютивній частині рішення про зобов'язання Приватного малого підприємства "Дніпро-91" звільнити нежитлове приміщення, розташоване за адресою: пр. Пушкіна, 77-а на першому поверсі будівлі спортивного залу Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту, зазначена площа приміщення 45 кв.м. Посилання на дану площу приміщення зумовлене зазначенням даної площу в договорах оренди, акті приймання-передачі приміщення. В судових рішеннях у даній справі (рішенні господарського суду Дніпропетровської області та постанові Дніпропетровського апеляційного господарського суду)  встановлені обставини припинення орендних правовідносин між Дніпропетровським технікумом залізничного транспорту та Приватним малим підприємством "Дніпро-91”, в зв'язку з чим і вирішено зобов'язати Приватне мале підприємство "Дніпро-91" звільнити нежитлове приміщення. Судовими рішеннями у даній справі не встановлені обставини передачі в оренду  Приватному малому підприємству "Дніпро-91” інших приміщень та відхилені доводи Приватного малого підприємства "Дніпро-91" щодо належності йому на праві власності прибудови до орендованого приміщення площею 23 кв.м. Також зазначено, що спір щодо прибудови повинен вирішуватися в межах спору про поліпшення орендованого майна.

Керуючись ст. ст. 86, 115, 121 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -                    

УХВАЛИВ:

Змінити спосіб виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області від 25.04.2006 року у справі № 7/70 в частині зобов'язання Приватного малого підприємства "Дніпро-91" у двадцятиденний термін з дня набрання рішенням законної сили звільнити на користь Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту  нежитлове приміщення, площею 45 кв.м, розташоване за адресою: пр. Пушкіна, 77-а на першому поверсі будівлі спортивного залу Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту.

Виселити Приватне мале підприємство "Дніпро-91" (49006, м. Дніпропетровськ, пр. Пушкіна, 77-а, ЄДРПОУ 13439826) із нежитлового приміщення, площею 45 кв.м, розташованого за адресою: пр. Пушкіна, 77-а на першому поверсі будівлі спортивного залу Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту, на користь Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту (49006, м. Дніпропетровськ, пр. Пушкіна, 77-а, ЄДРПОУ 01116118).

       Суддя

 Л. А. Коваль

 

   

Дата ухвалення рішення05.03.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу506556
СудочинствоГосподарське
Сутьвстановлення подальшого порядку і способу виконання наказу господарського суду Дніпропетровської області від 04.07.06 р. у справі За позовом  Дніпропетровського технікуму залізничного транспорту, м. Дніпропетровськ 

Судовий реєстр по справі —7/70

Ухвала від 15.03.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 10.02.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 30.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 14.11.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 03.12.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Демянчук Ю.Г.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 05.10.2015

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Омельян О.С.

Ухвала від 24.09.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Рішення від 27.08.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні