Постанова
від 16.09.2015 по справі 822/5315/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/5315/15

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2015 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Лабань Г.В. розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Хмельницькому до Малого приватного підприємства "Портланд" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Хмельницькому звернулось до суду з позовом до Малого приватного підприємства "Портланд" про стягнення заборгованості.

В обґрунтування позовних вимог вказує, що відповідно до Закону України В«Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатностіВ» відповідач, як роботодавець, зареєстрований у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески. За відповідачем наявна заборгованість в сумі 341,92 грн. Просить стягнути з останнього зазначену вище заборгованість по страхових внесках.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, подав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про причини неявки не повідомив, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином за адресою вказаною у витязі з ЄДР. Проте на адресу суду повернувся конверт із вкладенням.

Відповідно до ч. 6 ст. 12, ч. 1 ст. 41, ч. 6 ст. 128 КАС України, у випадку неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі під час судового розгляду повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не відбувається, розгляд справи проводиться в письмовому провадженні.

Суд дослідивши докази по справі, вважає що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що згідно Закону України В«Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатностіВ» , Мале приватне підприємство "Портланд", як роботодавець, зареєстроване у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і зобов'язане своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески.

Сума заборгованості становить 341,92 грн.

Зазначена сума є обґрунтованою, відповідає чинному законодавству і підлягає стягненню. На даний час заборгованість відповідачем не погашена.

Відповідно до Закону України В«Про страхові тарифи на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" та Інструкції В«Про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань УкраїниВ» (Інструкції) розміри страхових внесків страхувальників обчислюються: для роботодавців - у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, інших заохочувальних і компенсаційних виплат, у т.ч. в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону України В«Про оплату праціВ» , які підлягають обкладанню прибутковим податком з громадян.

Згідно п. 4.12 Інструкції страхові внески сплачуються у день одержання коштів на оплату праці в установах банків, а при проведенні оплати праці з готівкової виручки чи в натуральній формі платник зобов’язаний не пізніше наступного дня після здійснення виплат подати до установи банку платіжне доручення на перерахування страхових внесків до Фонду соціального страхування.

Внаслідок ненадходження коштів в Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фонд не має можливості здійснювати профілактичні заходи, спрямовані на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням, здійснювати заходи по відновленню здоров’я та працездатності потерпілих від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Оглядом матеріалів справи встановлено, що відповідач має заборгованість перед відділенням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Хмельницькому, в зв’язку з чим позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 12, 41, 128, 158 - 163 КАС України, -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Хмельницькому задовольнити.

Стягнути з Малого приватного підприємства "Портланд", код ЄДРПОУ 21342041, на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Хмельницькому 341 (триста сорок одна) грн. 92 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/ОСОБА_1 "Згідно з оригіналом" Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.09.2015
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50687708
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/5315/15

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 20.06.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 12.06.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Постанова від 16.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 03.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні