Ухвала
від 20.06.2018 по справі 822/5315/15
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 822/5315/15

УХВАЛА

20 червня 2018 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Лабань Г.В. розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Хмельницькій області до Малого приватного підприємства "Портланд" про заміну сторони виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області звернулось до Хмельницького окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №822/5315/15 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Хмельницькому до Малого приватного підприємства "Портланд" про стягнення заборгованості.

В обґрунтування поданої заяви стягувач вказує, що наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017 року №590 відділення Фонду припинило свою діяльність шляхом реорганізації - приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, тобто його правонаступником являється управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, також доказом правонаступництва є наказ виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 16.08.2017 року №16-ос.

Представник стягувача в судове засідання не з'явився, надіслав заяву в якій просить розгляд справи провести без його участі, заяву про заміну сторони виконавчого провадження підтримує повністю.

Відповідач належним чином повідомлений судом про розгляд заяви щодо заміни сторони виконавчого провадження, в судове засідання не з'явився.

Згідно ч.2 ст.379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи, що заявник та відповідач були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду з урахуванням частини 2 ст.379 КАС України, суд вважає за можливе розглядати заяву про заміну сторони виконавчого провадження без участі сторін в порядку письмового провадження.

Частиною 4 статті 229 КАС України встановлено, що у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області про заміну сторони виконавчого провадження підлягає до задоволення з наступних підстав.

Постановою Хмельницького окружного адміністративного суду від 16 вересня 2015 року, по справі №822/5315/15 задоволено частково адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м.Хмельницькому.

Суд постановив стягнути з Малого приватного підприємства "Портланд" заборгованість в сумі 341 грн. 92 коп.

Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017 року №590 відділення Фонду припинило свою діяльність шляхом реорганізації - приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, тобто його правонаступником являється управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, також доказом правонаступництва є наказ виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 16.08.2017 року №16-ос.

За ч.1 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи зазначене, суд вважає, що з метою належного виконання судового рішення та стягнення своєчасно несплачених коштів до державного бюджету заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №822/5315/15 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Хмельницькому до Малого приватного підприємства "Портланд" про стягнення заборгованості необхідно задовольнити.

Керуючись статтями 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження по справі №822/5315/15 з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в м. Хмельницькому на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання.

Головуючий суддя Г.В. Лабань

Дата ухвалення рішення20.06.2018
Оприлюднено25.06.2018
Номер документу74898796
СудочинствоАдміністративне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —822/5315/15

Ухвала від 16.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук О.К.

Ухвала від 20.06.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 12.06.2018

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Постанова від 16.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 03.09.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні