Ухвала
від 15.09.2015 по справі 903/952/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення справи про банкрутство

"15" вересня 2015 р. Справа № 903/952/15 Господарський суд Волинської області /суддя Слободян П. Р./, розглянувши матеріали за заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно - консалтингова компанія "Партнер", м. Рівне

до відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод", с. Павлівка, Іваничівський район, Волинська область

про банкрутство

за участю представників:

від кредитора: ОСОБА_1 - представник (довіреність у справі)

від боржника: н/з.

Обставини справи: 26.08.2015р. від кредитора - ТзОВ "Інвестиційно - консалтингова компанія "Партнер", м. Рівне до господарського суду Волинської області надійшла заява № 0108/15 від 01.08.2015р. про порушення справи про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод", с. Павлівка, Іваничівський район, Волинська область.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 31.08.2015р. зазначену заяву прийнято, підготовче засідання призначено на 15.09.15р., зобов'язано кредитора надати додаткові докази до заяви, а боржника надати відзив.

Згідно із положеннями ч. 1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Розглянувши у підготовчому засіданні подані документи, заслухавши пояснення представника ініціюючого кредитора та дослідивши додані докази, суд, встановив:

Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, місцезнаходженням боржника відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод", (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності 1).

Рішенням господарського суду Волинської області від 20.04.2015р. по справі № 903/297/15 було стягнуто з відкритого акціонерного товариства В«Павлівський пивоварний заводВ» (45342, Волинська область, Іваничівський район, село Павлівка, вул..Незалежності,1, код ЄДРПОУ 05383781) на користь товариства з обмеженою відповідальністю В«Інвестиційно-консалтингова компанія В«ПартнерВ» (33023, м.Рівне, вул..Клима Савури,14-а, код ЄДРПОУ 36121383) 400000грн. боргу безвідсоткової позики (поворотної фінансової допомоги), а також 8 000грн. витрат по сплаті судового збору.

12.05.2015р. на виконання рішення господарського суду Волинської області від 20.04.2015р. у справі № 903/297/15 видано наказ № 903/297/15-1.

З метою виконання боржником вказаного виконавчого документу, Відділом державної виконавчої служби Іваничіського районного управління юстиції було відкрито виконавче провадження ВП №47659601 з примусового виконання наказу №903/297/15-1 від 12.05.2015р.

Відповідно до ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

За приписами абз. 2 ч. 3 ст. 10 Закону безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Кредитор - юридична або фізична особа, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника (абз. 7 ст. 1 Закону).

При цьому, грошове зобов'язання - зобов'язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов'язань відносяться також зобов'язання щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов'язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов'язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов'язань боржника, в тому числі зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі.

Згідно з ч. 1 ст. 1 Закону неплатоспроможність - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності.

Відповідно до ч. 6 ст. 16 Закону за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство або відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Згідно з ч. 7 ст. 16 Закону суд відмовляє в порушенні провадження у справі про банкрутство, якщо заявником не доведено наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство; вимоги кредитора є повністю забезпеченими майном боржника; вимоги кредитора свідчать про наявність спору про право, який підлягає вирішенню у порядку позовного провадження; вимоги кредитора (кредиторів) задоволені боржником у повному обсязі до підготовчого засідання суду; відсутня хоча б одна з підстав, передбачених ч. 3 ст. 10 цього Закону; за наявності підстав, передбачених ст. 15 цього Закону.

15.09.2015р. в підготовчому засіданні судом не було встановлено підстав для відмови в порушенні провадження у справі про банкрутство ВАТ "Павлівський пивоварний завод".

Зважаючи на вищевикладене, за наслідками розгляду у підготовчому засіданні заяви про порушення провадження у справі про банкрутство ВАТ "Павлівський пивоварний завод" суд дійшов висновку про те, що ВАТ "Павлівський пивоварний завод" неспроможне виконати свої грошові зобов'язання перед ТзОВ "Інвестиційно - консалтингова компанія "Партнер" в розмірі 408000,00грн. протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати, кредиторські вимоги ТзОВ "Інвестиційно - консалтингова компанія "Партнер" до боржника є безспірними та складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, тому доводи заявника про ініціювання провадження у справі про банкрутство ВАТ "Павлівський пивоварний завод" є обґрунтованими, узгоджуються з нормами Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та підлягають задоволенню.

Частиною 9 ст. 16 Закону передбачено, що в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається, зокрема, про призначення розпорядника майна, встановлення розміру оплати його послуг та джерела її сплати.

Кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Під час прийняття заяви про порушення справи про банкрутство суд в ухвалі зобов'язує визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) надати заяву на участь у даній справі. (ч. 1 ст. 114 Закону)

На запит суду від 28.08.2015 року автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, у справі надано Довідку «Щодо неможливості автоматизованого відбору кандидатури арбітражного керуючого» від 28.08.2015 року, згідно якої на вказаний вище запит суду не знайдено жодної кандидатури арбітражного керуючого за умовами, визначеними у «Запиті на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого».

На повторний запит суду від 31.08.2015 року автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, у справі надано Довідку «Щодо неможливості автоматизованого відбору кандидатури арбітражного керуючого» від 31.08.2015 року, згідно якої на вказаний вище запит не знайдено жодної кандидатури арбітражного керуючого за умовами, визначеними у «Запиті на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого».

Отже, станом на 31.08.2015 року на два запити господарського суду Волинської області автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство не знайдено жодної кандидатури арбітражного керуючого і надано Довідки від 28.08.2015р., від 31.08.2015р., щодо неможливості автоматизованого відбору кандидатури арбітражного керуючого, граничний строк, щодо винесення судом ухвали відносно прийняття заяви до розгляду настав.

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону про банкрутство, кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Застосувавши двічі в межах встановлених законом строків автоматизовану систему з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України, якою не знайдено жодної кандидатури арбітражного керуючого та якою надано Довідки від 28.08.2015р., від 31.08.2015р., щодо неможливості автоматизованого відбору кандидатури арбітражного керуючого, чим підтверджено останнє, за таких обставин кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із числа осіб внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

До господарського суду від арбітражного керуючого ОСОБА_2 (м. Луцьк, пр. Волі 19/4, Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 241 від 17.04.2013р.) надійшла заява від 31.08.2015р. про відсутність обмежень щодо призначення розпорядником майна банкрута

Враховуючи викладене вище, керуючись ст. ст. 2, 9-13, 16, 114, 115 Закону України "Про вiдновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом", господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство боржника відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод", (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності 1, код 05383781).

2. Визнати кредиторські вимоги товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно - консалтингова компанія "Партнер", м. Рівне в розмірі 400000,00грн.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод", (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності 1, код 05383781).

4. Ввести процедуру розпорядження майном боржника відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод", (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності 1, код 05383781) строком на сто п'ятнадцять календарних днів, до 07.01.2016р.

5. Розпорядником майна призначити арбітражного керуючого ОСОБА_2 (Свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 241 від 14.02.2013р., адреса: м. Луцьк, пр-т. Волі 19/4, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

6. Грошову винагороду розпоряднику майна визначити в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень за рахунок коштів кредиторів шляхом авансування.

7. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника - відкритого акціонерного товариства "Павлівський пивоварний завод", (Волинська область, Іваничівський район, с. Павлівка, вул. Незалежності 1, код 05383781) текст якого додається.

8. Зобов'язати розпорядника майна повідомити органи державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника та знаходженням його майна про введення мораторію на задоволення вимог кредиторів. Докази повідомлення надати господарському суду до 30.09.2015р.

9. Зобов'язати розпорядника майна в строк до 30.10.2015р. подати до господарського суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів, реєстр вимог кредиторів.

10. Зобов'язати розпорядника майна в строк до 30.10.2015р. подати до господарського суду акт інвентаризації майна боржника, за можливості проведення санації боржника план санації останнього, затверджений комітетом кредиторів.

11. Вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

12. Ухвалу про порушення справи про банкрутство надіслати: ТзОВ "Інвестиційно - консалтингова компанія "Партнер", (33023, м. Рівне, вул. Клима Савури 14А), ВАТ "Павлівський пивоварний завод", (вул. Незалежності 1, с. Павлівка, Іваничівський район, Волинська область, 45342), ВДВС Іваничівського РУЮ (45300, Волинська обл., смт. Іваничі, вул. Банківська, 6), державному реєстратору (вул. Грушевського, 23, Іваничівський р-н, смт. Іваничі, Волинська обл., 45300,) Сектору з питань банкрутства головного управління юстиції у Волинській області (м. Луцьк, вул. Володимирська, 1), арбітражному керуючому ОСОБА_2 (м. Луцьк, пр-т. Волі 19/4).

У відповідності до ч.ч. 1, 3, 7 ст. 19 Закону України "Про вiдновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом", мораторій на задоволення вимог кредиторів - зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію. Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо. Дія мораторію припиняється з дня припинення провадження у справі про банкрутство.

У відповідності до ч. 3 ст. 18 Закону України "Про відновлення платоспроможностi боржника або визнання його банкрутом", заходи щодо забезпечення вимог кредиторів діють відповідно до дня введення процедури санації і призначення керуючого санацією або до прийняття постанови про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ліквідатора, або до припинення провадження у справі.

У відповідності до ч. 15 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з моменту порушення провадження у справі про банкрутство: пред'явлення конкурсними та забезпеченими кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватися лише у порядку, передбаченому цим Законом, та в межах провадження у справі про банкрутство; пред'явлення поточними кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватися у випадку та порядку, передбачених цим Законом; арешт майна боржника чи інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство; корпоративні права засновників (учасників, акціонерів) боржника реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом; задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи про виділення частки в майні боржника у зв'язку з виходом із складу його учасників забороняється;рішення про реорганізацію або ліквідацію юридичної особи - боржника приймається в порядку, визначеному цим Законом.

У відповідності до ч. 13 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя П. Р. Слободян

Дата ухвалення рішення15.09.2015
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50688097
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —903/952/15

Ухвала від 26.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 27.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 27.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 13.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 13.07.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 10.06.2016

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Постанова від 16.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 11.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Петро Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні