Ухвала
від 29.09.2010 по справі 1/241-10(27/216-09)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

29.09.10р. Справа № 1/241-10(27/216-09)

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровський вуглекислотний завод", м.Дніпропетровськ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "МеГа", м.Підгороднє Дніпропетровської області

за участю третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Комунального підприємства "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації", м.Дніпропетровськ

за участю третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Приватного нотаріуса ОСОБА_1, м.Дніпропетровськ

про визнання недійсним правочину

Головуючий колегії ОСОБА_2

Суддя Манько Г.В.

Суддя Широбокова Л.П.

Представники:

від позивача: ОСОБА_3, керівник;

від відповідача: ОСОБА_4, дов. від 17.08.10р.;

від третьої особи-1:не з`явився;

від третьої особи-2: не з`явився.

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровський вуглекислотний завод" звернулося до господарського суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "МеГа", в якій просить визнати недійсним правочин щодо відчуження майнового комплексу, розташованого за адресою м.Дніпропетровськ, вул.Волзька 26, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровський вуглекислотний завод" та Товариства з обмеженою відповідальністю "МеГа".

Справа розглядається за участю третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Комунального підприємства "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" та третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Приватного нотаріуса ОСОБА_1.

Представники третьої особи-1,-2 у призначене судове засідання не з`явилися.

До господарського суду в порядку вимог ст.26 Господарського процесуального кодексу України звернулися фізичні особи: ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12 із заявами та клопотаннями, в яких просять суд залучити їх у якості третьої особи з самостійними вимогами на предмет спору у справі № 1/241-10(27/216-09);

визнати недійсним Договір купівлі-продажу від 05.01.2009року на продаж будівель та споруд перелічених у Договорі, розташованих за адресою: м.Дніпропетровськ, вул.Волзька 26, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровський вуглекислотний завод" та Товариства з обмеженою відповідальністю "МеГа" та посвідчений Приватним нотаріусом ОСОБА_1;

визнати право власності на будівлі та споруди, що знаходяться за адресою: м.Дніпропетровськ, вул.Волзька 26 по опису об`єкта згідно Договору купівлі-продажу від 05.01.2009р., за Товариством з обмеженою відповідальністю "Дніпропетровський вуглекислотний завод" та внести відомості в Реєстр прав власності майна у Комунальному підприємстві "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" Дніпропетровської обласної ради.

Відповідно до вимог частини 1 статті 26 ГПК України, треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, можуть вступити у справу до прийняття рішення господарським судом, подавши позов до однієї або двох сторін.

Згідно з ч.3 ст.26 ГПК України, треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору, користуються усіма правами і несуть усі обов`язки позивача.

Відповідно до ч.3 ст. 22 Закону України "Про судоустрій України" місцеві господарські суди розглядають справи, що виникають із господарських правовідносин, а також інші справи, віднесені процесуальним законом до їх підсудності.

За приписами ч.1 ст.21 ГПК України сторонами у судовому процесі - позивачами і відповідачами - можуть бути підриємства та організації, зазначені у статті 1 цього Кодексу.

Фізична особа може бути стороною у судовому процесі в разі, коли остання здійснює підприємницьку діяльність без створення юридичної особи та, коли фізична особа є кредитором боржника, щодо якого порушено справу про банкрутство у відповідності з Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до змін і доповнень, внесених до ГПК України, зокрема до статей 1,12 вказаного Кодексу, фізична особа, що не є суб`єктом підприємницької діяльності, може бути стороною в судовому процесі в господарському суді у спорах, пов`язаних із приватизацією державного майна (крім спорів про приватизацію державного житловго фонду) та справах, що виникають з корпоративних відносин.

Пункт 4 частина 1 стаття 12 ГПК України визначає поняття справи з корпоративних відносин, як спір між господарським товариством та його учасником (зазсновником, акціонером), у тому числі учасником, який вибув, а також між учасниками засновниками, акціонерами господарського товариства, що пов`язані із створенням, діяльністю, управлінням та припиненням діяльності цього товариства.

Оскільки спір, що розглядається господарським судом у справі № 1/241-10(27/216-09) є спором між юридичними особами - не є корпоративним, то вищезазначені заяви та клопотання фізичних осіб: ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_13, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12 не підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.1, 12, 21, 26, 62, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд-

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотань та прийнятті заяв фізичних осіб: ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_13, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12.

Головуючий колегії ОСОБА_2

Суддя Л.П. Широбокова

Суддя Г.В. Манько

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено24.09.2015
Номер документу50704410
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/241-10(27/216-09)

Ухвала від 29.09.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Рудь Ірина Анатоліївна

Постанова від 30.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C. B.

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Вищий господарський суд України

Владимиренко C. B.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні