Ухвала
від 20.04.2011 по справі 2а/1570/3109/2011
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2а/1570/3109/2011

УХВАЛА

20 квітня 2011 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Корой С.М., розглянувши позовну заяву державної податкової інспекції у Приморському районі м.Одеси до приватного підприємства Кліпертон про визнання нечинним правочину, визнання недійсними установчих документів та припинення підприємницької діяльності,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява державної податкової інспекції у Приморському районі м.Одеси до приватного підприємства Кліпертон в якій позивач просить визнати нечинним правочин, який був виражений у створенні приватного підприємства Кліпертон (код ЄДРПОУ 37114639), а саме: з 14.05.2010 року; визнати установчі документи приватного підприємства Кліпертон (код ЄДРПОУ 37114639), недійсними з 14.05.2010 року та припинити юридичну особу приватного підприємства Кліпертон .

Згідно з ч.3 ст.106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Проте адміністративний позов не відповідає цим вимогам, оскільки, позивач -суб'єкт владних повноважень в якості підтвердження надіслання на адресу відповідача копії заявленого адміністративного позову з додатками до нього надав до суду лише фіскальний чек, проте не надав інших доказів, а саме опису вкладення в цінний лист надісланий на адресу відповідача.

Відповідно до ч.4, 5 ст.106 КАС України позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання. Якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Проте адміністративний позов не відповідає цим вимогам, оскільки в позовній заяві не вказано дати її підписання, а також не надано належним чином засвідченої копії наказу про призначення начальником державної податкової інспекції у Приморському районі м.Одеси особи, що підписала заявлений адміністративний позов, оскільки нею поданий позов від імені та в інтересах державної податкової інспекції у Приморському районі м.Одеси, проте не надано підтвердження наявності таких повноважень.

Згідно ст.108 КАС України суддя, встановивши, що адміністративний позов подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Недоліки повинні бути усунені шляхом надання відповідних документів, що підтверджують надіслання на адресу відповідача копії заявленого адміністративного позову та додатків до нього, та оформлення позовної заяви відповідно до вимог передбачених ст. 106 КАС України.

У зв'язку з вищевикладеним, вважаю за необхідне залишити адміністративний позов без руху, встановивши позивачу строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 106, 108 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов державної податкової інспекції у Приморському районі м.Одеси до приватного підприємства Кліпертон про визнання нечинним правочину, визнання недійсними установчих документів та припинення підприємницької діяльності-залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність у термін до 04.05.2011 року усунути недоліки та роз'яснити, що у разі не усунення у визначений судом термін недоліків, позов буде повернуто позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд шляхом подання в п'ятиденний строк з дня отримання копії ухвали апеляційної скарги.

Суддя С.М.Корой

04 травня 2011 року

Дата ухвалення рішення20.04.2011
Оприлюднено25.09.2015
Номер документу50791521
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання нечинним правочину, визнання недійсними установчих документів та припинення підприємницької діяльності

Судовий реєстр по справі —2а/1570/3109/2011

Ухвала від 20.04.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

Ухвала від 04.05.2011

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Корой С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні