Рішення
від 05.02.2010 по справі 2-210/2010
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

м. Мала Виска, вул. Леніна, 53, 26200, (05258) 5-10-44

Справа № 2-210/2010 року

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

5 лютого 2010 року Маловисківський районний суд Кіровоградської області у складі: головуючого Вдовіченко М.М.

при секретарі Кігім Н.Д.

з участю прокурора Фурман В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Мала Виска цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третьої особи: Маловисківської районної державної адміністрації, як орган опіки і піклування, про позбавлення батьківських прав, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернувся з даним позовом до суду до відповідача, виступаючи в інтересах неповнолітньої дитини, посилаючись на те, що відповідач є батьком неповнолітнього ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, який не займається вихованням свого сина, не піклується про його здоров’я, фізичний, розумовий розвиток та його матеріальне забезпечення. Відповідач близько шести років не проживає разом із сином, який весь цей час проживає зі своєю матірВ»ю ОСОБА_1. Батько неповнолітнього ОСОБА_3 проживає в м. Києві та має іншу сімВ»ю, участі у вихованні сина не приймає, тому позивач виступаючи в інтересах неповнолітнього просить суд позбавити відповідача батьківських прав, підтримавши позовні вимоги в судовому засіданні у повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не з’явилася, повідомивши телеграмою про те, що позов визнає в повному обсязі, просить слухати справу без його участі.

Прокурор в судовому засіданні позовні вимоги позивача підтримав в повному обсязі і вважає за доцільне позбавити відповідача по справі батьківських прав, як такого, що не займається вихованням сина.

Заслухавши позивача, прокурора, та дослідивши матеріали справи, суд вважає, що відповідно до ст.ст. 164-166 СК України позов обґрунтований і підлягає задоволенню за наступних обставин.

В судовому засіданні встановлено, що відповідач є батьком неповнолітнього ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, що підтверджується свідоцтвом про народження дитини (а.с. 12), який не займається вихованням свого сина, не піклується про його здоров’я, фізичний, розумовий розвиток та його матеріальне забезпечення. Відповідач близько шести років не проживає разом із сином, який весь цей час проживає разом зі своєю матір’ю. Батько неповнолітнього ОСОБА_3 проживає в м. Києві та має іншу сімВ»ю, участі у вихованні сина не приймає, що підтверджується листом (а.с. 13), Неповнолітній ОСОБА_3 проживає зі своєю матір’ю ОСОБА_1О, в задовільних житлово-побутових умовах, про що свідчить відповідий акт (а.с. 17).

Опікунська рада Смоленської селищної ради Маловисківського району Кіровоградської області вважає за доцільне позбавити батьківських прав ОСОБА_2 відносно сина ОСОБА_3.

Враховуючи дані обставини, суд вважає, що відповідач, як батько неповнолітнього сина навмисно ухиляється від виконання своїх батьківських обов’язків, що є підставою для позбавлення відповідача, відповідно до ст. 164 СК України батьківських прав.

Таким чином, суд дійшов висновку про те, що позов обґрунтований і відповідача необхідно позбавити батьківських прав.

Крім того, з відповідача підлягає стягненню в дохід держави судовий збір в сумі 51 гривня, від сплати якого позивач звільнений на підставі ст. 4 п.9 Декрету Кабінету Міністрів України від З0 квітня 1993 року В«Про державне мито" та витрати за інформаційно-технічне забезпечення розгляду цивільної справи в сумі 120 гривень.

Керуючись ст. ст. 164-165, Сімейного кодексу України, ст. 208, 214, 215 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Позбавити, ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_2, мешканця ІНФОРМАЦІЯ_3 батьківських прав відносно

неповнолітнього сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Крім того, стягнути з ОСОБА_2 судові витрати: в дохід держави судовий збір у розмірі 51 (п’ятдесят одна) гривня, та на користь ГУДКУ в Кіровоградській області за розгляд цивільної справи в Маловисківському районному суді УДК у Маловисківському районі Код ЄДРПОУ 24146702 р/р 31215259700243 МФО 823016 - 120 (сто двадцять) гривень - витрати з інформаційно-технічного забезпечення розгляду цивільних справ в Маловисківському районному суді.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Кіровоградської області через Маловисківський районний суд шляхом подачі протягом десяти днів з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження та подачі апеляційної скарги протягом наступних двадцяти днів після подання заяви.

Рішення суду набуває законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги, рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Головуючий: М.М. Вдовіченко

Дата ухвалення рішення05.02.2010
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50837151
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —2-210/2010

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Капітонов Є. М.

Рішення від 28.03.2010

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Сітарчук О. І.

Рішення від 07.09.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Циганок В. Г.

Рішення від 21.12.2010

Цивільне

Буський районний суд Львівської області

Шендрікова Г. О.

Ухвала від 18.01.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Кузнецов А. В.

Рішення від 15.02.2010

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Кузнецов А. В.

Ухвала від 13.04.2010

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Кузевич Й. Я.

Рішення від 28.04.2010

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Совгира І. В.

Рішення від 28.01.2010

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л. М.

Рішення від 19.11.2010

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні