Постанова
від 26.08.2011 по справі 4-1729/11
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Галицький районний суд м.Львова

2 м. м. Львів Львівська область Україна 79018

Справа № 4-1729/11

П О С Т А Н О В А

26.08.2011м. м. Львів

Суддя Галицького районного суду м.Львова Юрків О.Р.,

при секретарі Чорнак З.А., з участю прокурора Гринів О. А.

адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Львові скаргу ОСОБА_2 на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи по факту дорожньо-транспортної пригоди ,-

В С Т А Н О В И В :

скаржник звернувся до суду із скаргою на постанову від 20.05.2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи по факту дорожньо-транспортної пригоди покликаючись на те, що постанова винесена без повної, всебічної, об’єктивної перевірки матеріалів справи, просить постанову скасувати, та повернути матеріали для проведення додаткової перевірки.

В судовому засіданні скаржник та його захисник вимоги скарги підтримали, давши аналогічні пояснення.

Прокурор в судовому засіданні проти задоволення скарги заперечив покликаючись на те, що для порушення кримінальної справи не було приводів та підстав.

Заслухавши пояснення скаржника, думку прокурора про безпідставність мотивів скарги, адвоката про підставність вимог скарги, дослідивши інші матеріали справи, суд вважає, що скарга підлягає до задоволення з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідно до постанови від 20.05.2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи, причиною настання ДТП стало порушення вимог ПДР України з боку водія ОСОБА_3 котрий проявив неуважність до оточуючої дорожньої обстановки та її змін, не вибрав безпечної швидкості руху, аж до повної зупинки автомобіля, наближаючись до пішохідного переходу, скоїв наїзд на ОСОБА_2, котра переходила дорогу по пішохідному переходу.

В порушенні кримінальної справи по факту дорожньо-транспортної пригоди відмовлено внаслідок отримання ОСОБА_2 легких тілесних ушкоджень.

Як встановлено в судовому засіданні постанова про відмову в порушенні кримінальної справи винесена передчасно оскільки покликання на акт судово-медичної експертизи в постанові відсутнє, слідчим та експертом не взято до уваги витяг з історії хвороби скаржниці від 14.06.2011 року з посиланням на струс головного мозку, наявність інших тілесних ушкоджень через які скаржниця продовжує лікування, не усунуто протиріч між показами учасників ДТП, не проведено відтворення обстановки та обставин події з кожним із учасників ДТП, що може уточнити характер та спосіб причинення тілесних ушкоджень, а відтак характер захворювання скаржниці.

Згідно ст. 94 КПК України приводами до порушення кримінальної справи є: заяви або повідомлення підприємств, установ, організацій, посадових осіб, представників влади, громадськості або окремих громадян. Справа може бути порушена тільки в тих випадках, коли є достатні дані, які вказують на наявність ознак злочину.

З огляду на вимоги ст. 94 КПК України, вважаю, що перевірка мотивів скарги з метою зясування наявності приводів та підстав для порушення кримінальної справи, та встановлення ознак злочину в діях ОСОБА_3 може бути реалізована при подальшому детальному, повному та об'єктивному дослідженні в рамках додаткової перевірки.

Таким чином, приходжу до висновку про необхідність скасування постанови про відмову в порушенні кримінальної справи з метою захисту прав скаржника у встановленому законом порядку.

Керуючись ст.ст. 94, 95, 97- 99, 236-1, 236-2 КПК України ,-

П О С Т А Н О В И В :

скаргу ОСОБА_2 на постанову В.о. слідчого СЧ СВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області Васьківа Р.Г. від 20.05.2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи по факту дорожньо-транспортної пригоди за відсутністю в діях ОСОБА_3 складу злочину передбаченого ст. 286 КК України задовольнити.

ОСОБА_4о. слідчого СЧ СВ ЛМУ ГУМВСУ у Львівській області Васьківа Р.Г. від 20.05.2011 року про відмову в порушенні кримінальної справи по факту дорожньо-транспортної пригоди за відсутністю в діях ОСОБА_3 складу злочину передбаченого ст. 286 КК України скасувати.

Матеріали про відмову в порушенні кримінальної справи по факту дорожньо-транспортної пригоди скерувати прокурору м. Львова для проведення додаткової перевірки.

На постанову судді протягом семи діб з дня її винесення може бути подана апеляція до Апеляційного суду Львівської області. Подача апеляції не зупиняє виконання постанови судді.

Суддя О.Р.Юрків.

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення26.08.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50869261
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1729/11

Постанова від 12.04.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Писларь В. П.

Постанова від 04.11.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С. М.

Постанова від 26.08.2011

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Постанова від 03.10.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Шелестов К. О.

Постанова від 11.08.2011

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Шипов І. М.

Постанова від 14.07.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (В.Д.) В. Д.

Постанова від 15.06.2011

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Музичук Н.Ю. Н. Ю.

Постанова від 30.05.2011

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Князьков В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні