Постанова
від 25.02.2011 по справі 4-170/11
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа 4-170/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 лютого 2011 року Шевченківський районний суд м. Чернівці

в складі: головуючого-судді Гончарової І.М.,

при секретарі Мельник І.В.,

за участю прокурора Чернописького В.Ю.,

розглянувши подання старшого слідчого в ОВС СВ УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_1, про продовження строків тримання під варту відносно обвинуваченого ОСОБА_2, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в ОВС СВ УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням, яке погоджене заступником прокурора Чернівецької області про продовження строків тримання під варту до трьох місяців відносно обвинуваченого ОСОБА_2, посилаючись на те, на те, що ОСОБА_2, спільно та за попередньою злочинною змовою з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, діючи згідно попереднього плану розподілу ролей, в період часу з квітня по жовтень 2010 року, перебуваючи на території м. Чернівці, маючи на меті швидке незаконне збагачення, шляхом вчинення дій щодо забезпечення заняття проституцією осіб жіночої статі, з ціллю отримання від цього незаконних прибутків, суть якого полягала в посяганні на моральні засади суспільства в частині підстав задоволення статевих потреб, з встановленням ведення статевого життя виключно за винагороду, всупереч особистої симпатії дівчат-повій, організації безладних статевих контактів, сприянні проституції, створення загрози щодо зараження та поширення небезпечних хвороб, як серед повій, так і серед осіб, які користуються їх послугами, пов'язаними з залученням та втягненням осіб жіночої статі в заняття проституцією, з метою особистого збагачення, займалися сутенерством.

Протягом зазначеного вище періоду часу, ОСОБА_4 у відповідності до попередньо розробленого плану з ОСОБА_3 та ОСОБА_2, з розподілом функцій кожного, діючи як сутенери, у різний час та в різній співучасті, залучили та втягнули в заняття проституцією і забезпечували діяльність з надання сексуальних послуг на території м. Чернівці та Чернівецької області ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, неповнолітніх ОСОБА_11, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_12, ІНФОРМАЦІЯ_2, а також ряду інших осіб жіночої статі, яких сутенери схилили та залучили, втягнули та примушували до заняття проституцією шляхом умовлянь та переконань, а деяких і шляхом застосування насильства та погроз застосування такого насильства, і які за гроші надавали сексуальні послуги чоловікам, які бажали цього.

Так, в ранковий час 15 серпня 2010 року, ОСОБА_2 спільно та за попередньою злочинною змовою з ОСОБА_4, перебуваючи на території м. Чернівці та села Кам'яна Сторожинецького району Чернівецької області, запропонували осіб жіночої статі -повій ОСОБА_6 та неповнолітню ОСОБА_11, діяльність із заняття проституцією яких вони забезпечували разом із сутенером ОСОБА_3, громадянам ОСОБА_13 та ОСОБА_14. При цьому приймали безпосередню участь в досягненні домовленості між клієнтами та повіями щодо оплати та умов надання сексуальних послуг. Після чого, досягши домовленості, ОСОБА_6 та неповнолітня ОСОБА_11, за грошову винагороду в сумі 800 гривень, яку отримали сутенери, перебуваючи в готельному номері 11, туристичного комплексу В«Аква-ПлюсВ» , що в селі Кам'яна Сторожинецького району Чернівецької області, надали сексуальні послуги ОСОБА_13 та ОСОБА_14.

В ніч з 21 на 22 жовтня 2010 року, ОСОБА_2 спільно та за попередньою злочинною змовою з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, перебуваючи на території м. Чернівці, запропонували особу жіночої статі -повію ОСОБА_8, діяльність із заняття проституцією якої вони забезпечували, покупцю ОСОБА_15. При цьому приймали безпосередню участь в досягненні домовленості між клієнтом та повією щодо оплати та умов надання сексуальних послуг. Після чого, ОСОБА_8, досягши домовленості та отримавши грошову винагороду в сумі 350 гривень, перебуваючи на околиці м. Чернівці, в районі межі з с. Чагор Глибоцького району Чернівецької області, надала сексуальні послуги ОСОБА_15.

В ніч з 26 на 27 жовтня 2010 року, ОСОБА_2 спільно та за попередньою злочинною змовою з ОСОБА_3 та ОСОБА_4, перебуваючи на території м. Чернівці, запропонували осіб жіночої статі -повій ОСОБА_5 та ОСОБА_6, діяльність із заняття проституцією яких вони забезпечували, покупцю ОСОБА_16 та ОСОБА_17. При цьому приймали безпосередню участь в досягненні домовленості між клієнтами та повіями щодо оплати та умов надання сексуальних послуг. Після чого, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, досягши домовленості, за грошову винагороду в сумі 700 гривень, яку отримали сутенери, перебуваючи в сауні, що по вул. Тихорєцькій в м. Чернівці, надали сексуальні послуги ОСОБА_16 та ОСОБА_17.

Окрім цього, 15 серпня 2010 року, приблизно о 14 годині 00 хвилин, ОСОБА_2 діючи відповідно до попередньої змови з ОСОБА_4 та ОСОБА_6, перебуваючи на території сільської ради села Кам'яна Сторожинецького району Чернівецької області, з застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, умисно, протиправно, з корисливих мотивів, відкрито заволоділи майном потерпілого ОСОБА_13, а саме рюкзаком, в якому знаходились грошові кошти в сумі 1200 євро, а також мобільним телефоном марки 6500В» , вартістю 1100 гривень разом із телефонною карткою В«МТСВ» , вартістю 10 гривень, чим завдали потерпілому матеріальної шкоди.

Так, судом встановлено, що кримінальна справа у відношенні ОСОБА_2 порушена 14 грудня 2010 року СВ УБОЗ УМВС України в Чернівецькій області за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 303 КК України.

В порядку ст. 115 КПК України ОСОБА_2 був затриманий 03 січня 2011 року.

03 січня 2011 року ОСОБА_2 було пред'явлено обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 303 КК України.

05 січня 2011 року у відношенні бурлака М.М. обрана міра запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На даний час строки тримання під вартою ОСОБА_2 закінчуються, а по справі ще необхідно провести ряд слідчих дій, а саме: провести огляд матеріалів проведених оперативно-розшукових заходів -протоколів та додатків до них; вжити заходи щодо встановлення всіх осіб жіночої статі, чию діяльність щодо зайняття проституцією забезпечували обвинувачені у кримінальній справі; при встановленні, ретельно допитати їх у кримінальній справі; з урахуванням протоколів про наслідки зняття інформації в результаті застосування технічних засобів та додатків до них, додатково допитати потерпілих та свідків; при наявності достатніх підстав, вирішити питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності обвинувачених в справі в складі організованої злочинної групи; виконати інші слідчі дії, в яких виникне необхідність під час проведення розслідування; виконати вимоги ст. 217-221 КПК України; скласти обвинувальний висновок.

В ході досудового слідства не виявлено обставин які б вказували на те, що ОСОБА_2 став менше суспільно-небезпечним, не може скритись від органів слідства та суду, зашкодити встановленню об'єктивної істини у справі, продовжити свою злочинну діяльність, і тому відповідно цього немає підстав для зміни йому запобіжного заходу з тримання під вартою на іншу, яка не пов'язана з позбавленням волі.

На підставі викладеного, суд вважає, що строки тримання під вартою обвинуваченого ОСОБА_2 слід продовжити до трьох місяців.

Керуючись ст.ст. 156, 165-3 КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В

Продовжити строки тримання під вартою ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_4, не одруженого, не працюючого, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_5, раніше не судимого, до трьох місяців.

Постанова може бути оскаржена на протязі трьох діб з моменту її проголошення до Апеляційного суду Чернівецької області.

Суддя Шевченківського

районного суду м. Чернівці І.М. Гончарова

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення25.02.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50885619
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-170/11

Постанова від 12.08.2011

Кримінальне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Курочка В. М.

Постанова від 29.03.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Качмар В. Я.

Постанова від 08.02.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Прокудіна Н. Г.

Постанова від 25.02.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Гончарова І. М.

Постанова від 14.09.2011

Кримінальне

Волноваський районний суд Донецької області

Голуб Т. І.

Постанова від 31.10.2011

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Бакланов Р. В.

Постанова від 07.04.2011

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Величко В. П.

Постанова від 25.11.2011

Кримінальне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

Постанова від 28.05.2011

Кримінальне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Спаї В. В.

Постанова від 21.10.2011

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Шелудяков Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні