Ухвала
від 20.07.2012 по справі 10/б-994
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"20" липня 2012 р.Справа № 10/Б-994 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Півторака М.Є.

Розглянув справу

За заявою кредитора: Державної податкової інспекції у Підволочиському районі, смт. Підволочиськ, вул. Зелена, 1 Тернопільської області

До боржника: Скалатського комбінату комунальних підприємства, м. Скалат, вул. Тернопільська,3 Підволочиського району, Тернопільської області

За участю представників:

Кредитора: ОСОБА_1 -головного спеціаліста - юрисконсульта Підволочиського районого центру зайнятості довіреність № 05/32 від 22.12.2010 р.; ОСОБА_2 - головного державного податкового інспектора з питань юридичної роботи , довіреність № 6283/10 від 30.09.11 р.; ОСОБА_3 - головний спеціаліст - юрисконсульт УПФ, довіреність № 7802/04 від 25.11.2011 року ; ОСОБА_4 -секретаря Скалкатської міської ради , довіреність № 628 від 24.11.2011 року ; ОСОБА_5 - колишнього працівника СККП, НОМЕР_1 виданий Підволочиським РВ УМВС України в Тернопільській області від 10.03.98 р; ОСОБА_6- колишнього працівника СККП, паспорт № МС279267 виданий Підволочиським РВ УМВС від 26.02.98 р; ОСОБА_7 - колишнього працівника СККП паспорт № МС950436 виданий Підволочиським РВ УМВС в Тернопільської області від 31.01.03 р. ; ОСОБА_4 -секретаря виконкому Скалатської міської ради , доручення № 05/1770 від 22.12.2010 року ;

Боржника: ОСОБА_8- ліквідатора, постанова суду від 11.12.07р.

Суть справи:

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 28 листопада 2007 року за заявою Державної податкової інспекції у Підволочиському районі, смт. Підволочиськ, вул. Зелена, 1 порушено провадження у справі № 10/Б-994 про визнання банкрутом Скалатського комбінату комунальних підприємства, м. Скалат і постановою господарського суду від 11 грудня 2008 року боржника визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог статей 22-24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та встановлено строк ліквідаційної процедури; призначено ліквідатором ОСОБА_8, жительку м. Тернопіль .

На виконання вимог постанови ліквідатор банкрута ОСОБА_8 представила суду на затвердження звіт ліквідатора (вх.10739н) від 30 березня 2012 року та ліквідаційний баланс; просить затвердити звіт та ліквідаційний баланс, Скалатський комбінат комунальних підприємств, м. Скалат ліквідувати як юридичну особу, а провадження у справі - припинити.

Вказує , що ліквідатором вчинено всі дії , передбачені Законом України " Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом " по виявленню майнових активів та грошових коштів для погашення заборгованості перед кредиторами ; ліквідаційна процедура Скалатського комбінату комунальних підприємств м. Скалат завершена.

Ухвалою господарського суду від 02 квітня 2012 року призначено судове засідання по справі № 10/Б-994 о 10 годин 20 квітня 2012 року.

У судовому засіданні представники кредиторів: ДПІ у Підволочиському районі, Підволочисього районного центру зайнятості, ФСС від нещасних випадків на виробництві та УПФ України в Підволочиському районі підтримали клопотання арбітражного керуючого (ліквідатора) ОСОБА_8 про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Бувші працівники Скалатського комбінату комунальних підприємств заперечують щодо затвердження звіту та припинення провадження у справі, вказують на те, що ліквідаційна процедура не завершена, ліквідатором не проведено погашення заборгованості по заробітній платі, бухгалтерські документи у бувшого керівника не вилучені і знаходяться у ОСОБА_9. Наполягають на скликані загальних зборів кредиторів по справі №10/Б-994.

У судовому засіданні ліквідатор підтримала клопотання про затвердження звіту та припинення провадження у справі №10/Б-994.

Ухвалою господарського суду від 08 травня 2012 року зобов'язано ліквідатора банкрута ОСОБА_8 надати суду: запити до державних реєстраторів застав рухомого та нерухомого майна з метою встановлення активів боржника, які перебувають у заставі; запит в прокуратуру Підволочиського району щодо надання інформації про порушення кримінальної справи проти посадових осіб банкрута; запит у Відділ ДВС Підволочиського районного управління юстиції щодо знаходження в провадженні виконавчих документів про стягнення з Скалатського комбінату комунальних підприємств м. Скалат заборгованості; докази передачі документів Скалатського ККП для зберігання в архів ; довідка Державної податкової інспекції у Підволочиському районі про відкриті рахунки Скалатського ККП в банківських установах.

Згідно приписів статті 77 ГПК України розгляд звіту та ліквідаційного балансу відкладався до10 год. 25.05.2012 року та 10 годин 20.07.2012 року .

Розглянувши ліквідаційний баланс , заслухавши звіт ліквідатора ОСОБА_8, пояснення представників кредиторів, суд встановив наступне:

Статтею 32 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом В« встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду ліквідаційний баланс. Господарський суд після заслуховування ліквідатора виносить ухвалу про затвердження ліквідаційного балансу або призначення нового ліквідатора.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи.

У судовому засіданні встановлено, що на виконання вимог статті 26 Закону України В« Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом В« ліквідаторами вчинялися дії з метою виявлення майна та грошових коштів Скалатського комбінату комунальних підприємств для формування ліквідаційної маси: направлено відповідні запити до державних органів для встановлення реєстрації його майнових активів : Підволочиського районного бюро технічної інвентаризації м. Теребовля; Управління Держкомзему у Підволочиському районі ; Інспекцію Держтехнагляду Тернопільської ОДА; Відділення Державтоінспекції Підволочиського РВ УМВСУ в Тернопільській області.

По результатах своєї роботи ліквідатор ОСОБА_8 встановила, що у банкрута: Скалатського комбінату комунальних підприємства, м. Скалат, вул. Тернопільська,3 Підволочиського району, Тернопільської області відсутні кошти та будь-яке майно для погашення заборгованості перед кредиторами, що підтверджується Звітом (вх..№12741 від 18 травня 2010); Довідкою Управління Державтоінспекції УМВСУ в Тернопільській області № 17/3227 від 08.06.2010 року яка свідчать про те, що за боржником зареєстрованих транспортних засобів не значиться; Довідкою Бюро технічної інвентаризації Підволочиського району № 276 від 01.06.2010 року, яка свідчить, що боржник немає зареєстрованого права власності на нерухоме майно; Довідкою Управління держкомзему у Підволочиському районі № 416/18/10 від 01.06.10 року, яка свідчить, що у користуванні боржника земельна ділянка не рахується; довідка філії -Підволочиського відділення ВАТ В«Державний ощадний банк УкраїниВ»№327 від 09.06.08 року підтверджує, що 05.09.08р. закрито р/р 260083001102; 260493002102; 260413008102" Скалатського комбінату комунальних підприємств".

Непогашеними залишається заборгованість по заробітній платі перед бувшими працівниками Скалатського ККП ( всього 23 працівники ) .

У судовому засіданні було встановлено , що ухвалою господарського суду від 04 березня 2011 року було вилучено у Скалатського комбінату комунальних підприємств м. Скалат бухгалтерські документи , правовстановлюючі документи на основні засоби , що йому належать , договори , акти прийому-передачі майна , інвентарні справи , реєстраційні посвідчення , Свідоцтва на право власності , печатку та кутові штампи підприємства , які передати ліквідатору ОСОБА_8

Ухвала направлена для виконання у Відділ ДВС Підволочиськогог районного управління юстиції смт. Підволочиськ .

У судовому засіданні 11 червня 2010 року колишній начальник Скалатського ККП ОСОБА_9 пояснила , що бухгалтерські документи , правовстановлюючі документи на основні засоби , що належать Скалатському комбінату комунальних підприємства , а також договори , акти прийому -передачі майна , інвентарні справи, реєстраційні посвідчення , Свідоцтва на право власності, печатка та штамп підприємства знаходяться у неї і станом на червень 2010 року не були вилучені працівником Відділу ДВС та передані ліквідатору ОСОБА_8.

Оскільки , приписи ухвали господарського суду від 04.03.2008 року не були виконані : документи Скалатського КПП не були вилучені та передачі ліквідатору ОСОБА_8, провадження у справі було зупинено та направлено Повідомлення Прокуратурі Тернопільської області в порядку статті 90 ГПК України для перевірки норм чинного законодавства України державним виконавцем Відділу ДВС Підволочиського районного управління юстиції ОСОБА_10 та з метою виявлення причин порушення Закону , поновлення прав та можливого притягнення винних осіб до відповідальності .

Також було направлено Повідомлення Прокуратурі Тернопільської області щодо перевірки правомірності передачі майна Скалатського ККП на баланс Скалатської міської ради та утворення на базі майна нового житлового -комунального підприємства , яке не є правонаступником банкрута -Скалатського комбінату комунальних підприємств .

07.11.2011 року на адресу Відділу ДВС Підволочиського районного управління юстиції було направлено Запит щодо надання інформації на якій стадії знаходиться виконавче провадження щодо вилучення у Скалатського ККП ( колишній начальник ОСОБА_9 ) документів та передачі їх ліквідатору .

Відділом ДВС Підволочиського районного управління юстиції 27.02.2012 року було направлено Подання Прокурору Підволочиського району про притягнення до кримінальної відповідальності начальника Скалатського комбінату комунальних підприємств ОСОБА_9 згідно статті 90 Закону України " Про виконавче провадження " за умисне невиконання службовою особою ухвали суду , що перешкоджає її виконанню.

08 березня 2012 року слідчий прокуратури Підволочиського району ОСОБА_11 виніс Постанову , якою відмовив у порушенні кримінальної справи за ст.. 382 КК України стосовно ОСОБА_9 ІНФОРМАЦІЯ_1 , у зв'язку з відсутністю в її діях складу злочину .

На час судового засідання банкрут не має відкритих рахунків в банківських установах , а бухгалтерські документи , печатка та кутовий штамп ліквідатору так і не були передані державними виконавцями Відділу ДВС Підволочиського районного управління юстиції .

Відповідно до статті 25 п. 2 Закону України В« Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом В« ліквідатор підприємства передає у встановленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому збереженню.

Згідно ст. 34 вказаного Закону України, ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, втому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури.

Документи від бувшого керівника Скалатського комбінату комунальних підприємств не вилучені , на зберігання в архів не передані .

Отже , ліквідаційна процедура Скалатського комбінату комунальних підприємств м. Скалат Підволочиського району Тернопільської області не завершена.

З огляду на зазначене, суд встановив, що слід прийняти інформацію ліквідатора банкрута ОСОБА_8 щодо здійснення ліквідаційної процедури та продовжити строк ліквідаційної процедури у справі № 10/Б-994 на три місяці для вчинення ліквідатором дій по завершенню ліквідаційної процедури ..

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 43, 50, 86 Господарського процесуального кодексу України та п.2 статті 22 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом В» , господарський суд ,-

У Х В А Л И В :

1.Прийняти інформацію ліквідатора ОСОБА_8 по здійсненню ліквідаційної процедури по справі № 10/Б- 994 про банкрутство Скалатського комбінату комунальних підприємств м. Скалат Підволочиського району Тернопільської області.

2.Відхилити клопотання ліквідатора ОСОБА_8 про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу у справі № 10/Б- 994 про банкрутство Скалатського комбінату комунальних підприємств м. Скалат Підволочиського району Тернопільської області.

3.Продовжити строк здійснення ліквідаційної процедури по справі № 10/Б-994 на три місяці до 20 жовтня 2012 року.

4.Ухвалу надіслати банкруту, кредиторам: Скалатській міській раді м. Скалат вул. Грушевського ,2 Підволочиського району Тернопільської області ,Сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції в Тернопільській області м. Тернопіль вул. Грушевського ,8.

5.Повна ухвала складена та підписана 29 липня 2012 року .

Суддя М.Є. Півторак

Дата ухвалення рішення20.07.2012
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50912947
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-994

Ухвала від 13.01.2017

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 18.04.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 22.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 22.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 17.10.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 27.06.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.07.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 25.11.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 03.02.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні