Ухвала
від 20.10.2015 по справі 10/б-994
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"20" жовтня 2015 р. Справа № 10/Б-994 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

У складі судді Півторака М.Є.

За участю секретаря судового засідання Клим Т.П.

Розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора Зубик Ю.З. про продовження строку ліквідаційної процедури у справі

за заявою боржника : Скалатського комбінату комунальних підприємства, м. Скалат, вул. Тернопільська, 3 Підволочиського району, Тернопільської області

За участю представників:

Кредитора: не прибув;

боржника: Зубик Ю.З.- ліквідатора, ухвала господарського суду від 19.03.2013 року.

В судовому засіданні представникам сторін роз'яснено процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 22,81-1 Господарського процесуального кодексу України.

Суть справи:

Ліквідатор Зубик Ю.З. звернулася з клопотанням №02-05/8 від 27 липня 2015 року до господарського суду Тернопільської області про продовження терміну ліквідаційної процедури у зв'язку з незавершеністю роботи ліквідатора, що перешкоджає складенню ліквідаційного балансу на шість місяців.

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 28 липня 2015 року призначено судове засідання по справі о 11 годин 45 хвилин 14 серпня 2015 року. В порядку статті 77 ГПК розгляд клопотання було відкладено до 11 год. 10 год. 09 вересня 2015 року та до 09 год. 45 хв. 20 жовтня 2015 року.

В судове засідання 20.10.2015 року ліквідатор прибула та підтримала клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури у справі з підстав, викладених у Звіті ліквідатора.

Заслухавши звіт ліквідатора, оцінивши зібрані по справі докази, суд встановив наступне:

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 19 березня 2013 року задоволено клопотання Куць М.М. та припинено її повноваження ліквідатора Скалатського комбінату комунальних підприємств м. Скалат, вул. Тернопільська, 3 Підволочиського району Тернопільської області та призначено ліквідатором Скалатського комбінату комунальних підприємств, м. Скалат вул. Тернопільська, 3 Підволочиського району Тернопільської області ід. код 03353288 - Зубик Юлію Зіновіївну, Свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 376 від 15.03.2013 року, жительку АДРЕСА_1.

Повноваження ліквідатора під час здійснення ліквідаційної процедури визначено пунктом 1 статті 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до яких, зокрема, віднесено: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

У судовому засіданні встановлено, що в ході ліквідаційної процедури, на балансі Скалатського комбінату комунальних підприємств, було виявлено активи, що не підлягають включенню до складу ліквідаційної маси банкрута у відповідності до ст.26 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 03.04.2015 р. по справі №10/Б-994 зобов'язано Скалатську міську раду (її виконавчий комітет) прийняти рішення про передачу пам'ятки архітектури - будівлі колишньої повітової тюрми, розташованої по вул. Тернопільська, 3 у м. Скалат Підволочиського району Тернопільської області та пам'яток історії та культури, а саме: пам'ятника державному і військовому діячу, гетьману України Хмельницькому Богдану та Братських могил воїнів Радянської армії з балансу Скалатського комбінату комунальних підприємств на баланс Скалатського малого комунального підприємства «Комунальник».

На виконання вимог вищезазначеної ухвали, рішенням шостого скликання шістдесят першої сесії Скалатської міської ради Підволочиського району Тернопільської області №1005 від 03.04.2015 р. «Про надання дозволу передати на баланс МКП «Комунальник» пам'яток архітектури, історії та культури міста Скалата» надано дозвіл Малому комунальному підприємству «Комунальник» прийняти на баланс пам'ятку архітектури - будівлю колишньої повітової тюрми, розташованої по вул. Тернопільська, 3 у м. Скалат, Підволочиського району Тернопільської області та пам'яток історії та культури - пам'ятника державному і військовому діячу, гетьману України Хмельницькому Богдану та Братських могил воїнів Радянської армії. Контроль за проведенням процедури передачі доручено заступнику міського голови Волошину I.A.

04 серпня 2015 р. комісія, створена відповідно до розпорядження міського голови Скалатської міської ради Підволочиського району Тернопільської області №13 від 16.02.2015 р. «Про передачу пам'ятників з балансу ККП м. Скалат на баланс МКП «Комунальник», провела обстеження та здійснила передачу пам'яток Малому комунальному підприємству «Комунальник» (ідентифікаційний код 31273711), про що складено акт приймання-передачі від 04.08.2015 р.

Проте, завершення ліквідаційної процедури у справі №10/Б-994 про банкрутство Скалатського комбінату комунальних підприємств унеможливлюється невиконанням колишнім директором підприємства-банкрута вимог Господарського суду Тернопільської області, викладених в ухвалі від 04.03.2008 р. по справі №10/Б-994. Даним рішенням суд зобов'язав вилучити у Скалат ККП бухгалтерські документи, правовстановлюючі документи на основні засоби, що йому належать, договори, акти прийому-передачі, інвентарні справи, реєстраційні посвідчення, Свідоцтва про право власності, печатку та штамп підприємства, які передати ліквідатору. В зв'язку з невиконанням судового рішення ліквідатором було направлено звернення в правоохоронні органи.

Матеріали кримінального провадження відносно колишнього керівника Скалат ККП ОСОБА_5, обвинуваченої органами досудового слідства у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 382 КК України Прокуратурою району було направлено до Підволочиського районного суду.

У відповідності до ч. 2 ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» інформація про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову, дату надходження позовної заяви, апеляційної, касаційної скарги, заяви про перегляд судового рішення, стадії розгляду справи, місце, дату і час судового засідання, рух справи з одного суду до іншого є відкритою та підлягає невідкладному оприлюдненню на офіційному веб- сайті судової влади України, крім випадків, установлених законом.

Так, згідно відомостей оприлюднених на офіційному веб-сайті судової влади Україна (за адресою: http://court.gov.ua/fair/) матеріалам кримінального провадження відносне обвинуваченої ОСОБА_5 надано єдиний унікальний номер №604/1352/14-к та присвоєне номер відповідного провадження №1-кп/604/3/15.

По причині ухилення обвинуваченої від явки до суду, її було оголошено в розшук Ухвалою Підволочиського районного суду від 02.07.2015 р. відновлено судове провадження На даний час розгляд справи судом не завершено. Ухвалою суду від 21.09.2015 р. де обвинуваченої застосовано привід шляхом примусового супроводження в Підволочиський районний суд Тернопільської області на 20.10.2015 р. 10-00 годин. Відповідні ухвалою Підволочиського районного оюсуду опубліковані в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Отже, на час розгляду звіту ліквідатора Зубик Ю.З. ліквідаційна процедура у справі №10/Б-994 не завершена.

При даних обставинах, суд встановив, що слід продовжити строк ліквідаційної процедури на три місяці.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 43, 50, 86 Господарського процесуального кодексу України та п.2 статті 22, 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд,-

У Х В А Л И В:

1.Прийняти інформацію ліквідатора банкрута Зубик Ю.З. по здійсненню ліквідаційної процедури по справі № 10/Б-994 про банкрутство Скалатського комбінату комунальних підприємства, м. Скалат, вул. Тернопільська, 3 Підволочиського району, Тернопільської області.

2.Продовжити строк здійснення ліквідаційної процедури по справі № 10/Б-994 на три місяці до 20 січня 2016 року.

3.Ухвалу направити Управлінню Пенсійного фонду в Підволочиському районі, вул. Д. Галицького,67, смт. Підволочиськ; Підволочиському районному центру зайнятості, смт. Підволочиськ вул. Залізнична,1; Підволочиській міжрайонній виконавчій дирекції ФСС з тимчасової втрати працездатності, вул. Д.Галицького, 33/5, смт. Підволочиськ; Відділенню виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві та проф. захворювань, Вул. Д.Галицького, 104, смт. Підволочиськ; Підволочиському дорожньому державному підприємству (райавтодор), вул. Тернопільська, 108, смт. Підволочиськ ; ВАТ " Тернопільобленерго" , вул. Енергетична,2, м. Тернопіль; Скалатській міській раді м. Скалат, вул. Грушевського,2; ліквідатору Зубик Ю.З.; сектору з питань банкрутства Головного управління юстиції у Тернопільській області, м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8.

Суддя М.Є. Півторак

Дата ухвалення рішення20.10.2015
Оприлюднено20.11.2015
Номер документу53527003
СудочинствоГосподарське
Сутьпродовження терміну ліквідаційної процедури у зв'язку з незавершеністю роботи ліквідатора, що перешкоджає складенню ліквідаційного балансу на шість місяців

Судовий реєстр по справі —10/б-994

Ухвала від 13.01.2017

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 18.04.2016

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 22.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 22.12.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 17.10.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 27.06.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 20.07.2012

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 25.11.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 03.02.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні