Ухвала
від 26.01.2010 по справі 12/86-2359
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"26" січня 2010 р.Справа № 12/86-2359 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Френдій Н.А.

Розглянув матеріали справи

за позовом Прокурора Тернопільської області в інтересах держави, вул. Листопадова, 4, м. Тернопіль, в особі Міністерства праці та соціальної політики України, вул. Еспланадна , 10, м. Київ, в особі, Тернопільського обласного центру зайнятості -органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вул. Текстильна, 1 б, м. Тернопіль

до Тернопільської міської ради, вул. Листопадова, 5, м. Тернопіль

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Міське бюро технічної інвентаризації", бульвар Шевченка, 1, м. Тернопіль

За участю представників від:

прокуратури: ОСОБА_2 -прокурор (посвідчення №39);

позивача: ОСОБА_3 -начальник юридичного відділу (довіреність №1 від 12.01.10);

відповідача: ОСОБА_4 -юрисконсульт (довіреність №1868/01 від 10.10.2007р.);

третьої особи: не з'явився.

В розпочатому судовому засіданні учасникам судового процесу роз'яснено права і обов'язки сторін, передбачені ст.ст.20, 22, 29, 81-1 ГПК України.

Суть справи:

Прокурор Тернопільської області звернувся до господарського суду із позовом в інтересах держави, в особі Міністерства праці та соціальної політики України, в особі, Тернопільського обласного центру зайнятості - органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, до Тернопільської міської ради та до третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Міське бюро технічної інвентаризації" про:

- скасування рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 13.08.2009 року №1235 та свідоцтва на право власності нерухомого майна від 28.09.2009 року на будівлі по вул. Лисенка,1 та 1,а, м. Тернополі які на праві власності належать Тернопільській міській раді;

- визнання недійсним свідоцтва на право власності серії САС №582079, про право власності на житлову будівлю по вул. Лисенка,1, м. Тернопіль та серії САС №582080 на право власності на житлову будівлю, по вул. Лисенка, 1,а, м. Тернопіль;

- визнання право власності на нерухоме майно, по вул. Лисенка, 1 та 1,а, м. Тернополі, за Тернопільським обласним центром зайнятості, органом виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Міністерства праці та соціальної політики України.

Відповідач документально обґрунтованого відзиву на позов суду не надав, його повноважний представник в судовому засіданні позовні вимог не визнає та просить суд відкласти розгляд справи для надання можливості подати суду документально обґрунтований відзив на позов.

Повноважний представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_5 "Міське бюро технічної інвентаризації" в судове засідання не з'явився.

Головне управління юстиції у Тернопільській області звернулося до господарського суду Тернопільської області із клопотанням №275/01-17-12 від 25.01.2010р., в якому зазначило, що 11.12.2009р. між ним та Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Тернопільській області з дотриманням вимог Закону України "Про оренду державного та комунального майна" укладено договір оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності №604, на виконання умов якого згідно акту приймання-передавання нерухомого майна від 11.12.2009р. Головному управлінню юстиції у Тернопільській області передано в строкове платне користування державне нерухоме майно: приміщення першого та другого поверхів площею 619,3 кв.м , будинку за адресою м. Тернопіль, вул. Лисенка, 1, що перебуває на балансі Тернопільського обласного центру зайнятості, а відтак, рішення господарського суду може істотно вплинути на права та обов'язки Головного управління юстиції у Тернопільській області, у зв'язку з цим, просить суд залучити останнього до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Відповідно до ч.1 ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

Суд, розглянувши клопотання Головного управління юстиції у Тернопільській області про залучення до розгляду справи №12/86-2356 в якості третьої особи, задовольняє його, як таке, що відповідає нормам чинного законодавства, права інших учасників судового процесу не порушує.

Крім того, приймаючи до уваги поданий разом із клопотанням №275/01-17-12 від 25.01.2010р. договір оренди №604 від 11.12.2009р., згідно якого орендодавцем спірного приміщення є Регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області, суд з метою з'ясування усіх обставин справи та об'єктивного розгляду справи вважає за необхідне за власною ініціативою залучити Регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області до розгляду справи №12/86-2359 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників судового засідання, приймаючи до уваги неподання відповідачем документально обґрунтованого відзиву на позов, залучення до розгляду справи третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, а відтак необхідність надання останнім можливості подати суду свої пояснення по суті позовних вимог, суд з метою встановлення всіх обставин справи, вважає за необхідне в межах строків, встановлених ст.69 Господарського процесуального кодексу України відкласти розгляд справи та витребувати додаткові матеріали.

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі №12/86-235 9 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Головне управління юстиції у Тернопільській області та Регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області.

2. Розгляд справи відкласти на 10год.00хв. 09.02.2010р. (зал судових засідань №1, 4 поверх)

3. Зобов'язати прокурора, відповідача та третіх осіб до дня розгляду справи надати суду:

Прокурора: докази надіслання Головному управлінню юстиції у Тернопільській області та Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідача: документально обґрунтований відзив на позов.

Третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: письмові пояснення по суті позовних вимог.

4. Ухвалу надіслати прокурору, сторонам по справі та третім особам: Головному управлінню юстиції у Тернопільській області, вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль, Регіональному відділенню Фонду державного майна України по Тернопільській області, вул. Танцорова , 11, м. Тернопіль та ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Міське бюро технічної інвентаризації", бульвар Шевченка, 1, м. Тернопіль.

У разі незабезпечення сторонами в засіданні без поважних причин участі повноважних представників та неподання витребуваного відзиву, справа буде розглядатися за правилами ст.75 ГПК України за наявними у ній матеріалами.

Суддя Н.А. Френдій

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення26.01.2010
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50937383
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/86-2359

Судовий наказ від 02.04.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 09.02.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 12.01.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні