Постанова
від 19.12.2011 по справі 11/63
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.12.11 Справа № 11/63

Львівський апеляційний господарський суд, в складі колегії:

головуючого-судді: Якімець Г.Г.,

суддів: Зварич О.В.,

Юрченка Я.О.,

при секретарі Олійник І.О.

за участю представників:

від позивача не з`явився

від ВЧ НОМЕР_1 - не з`явився

від МО України не з`явився

від третьої особи не з`явився

від прокуратури не з`явився

розглянувши апеляційну скаргу Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України, вих.№504 від 30.08.2010 року та апеляційну скаргу Першого заступника військового прокурора Західного регіону України, вих.№3/2338 від 13.09.2010 року

на рішення господарського суду Закарпатської області від 19.08.2010 року, суддя Якимчук Л.М.

по справі №11/63

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ДП-Титан», с.Минай

до відповідача-1 Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України, ст.Баркасово

до відповідача-2 Міністерства оборони України, м.Київ

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Головне квартирно-експлуатаційне управління Збройних сил України, м.Київ

про зобов`язання укласти договір оренди нерухомого військового майна на погоджених умовах

в с т а н о в и в :

Рішенням господарського суду Закарпатської області від 19.08.2010 року по справі №11/63 позов ТзОВ «ДП-Титан`задоволено частково, зобов`язано Військову частину НОМЕР_1 укласти з ТзОВ "Титан" договір оренди військового майна (вертикальні резервуари №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 25, 26, 27, 28; горизонтальний резервуар Р-20; горизонтальний резервуар Р-20; технологічний трубопровід; залізнична зливо-наливна естакада), яке знаходиться за адресою: ст.Баркасово Мукачівського району Закарпатської області, Військова частина НОМЕР_1 (військове містечко №31) на погоджених сторонами умовах. В решті позову відмовлено.

Суд у рішенні посилаючись на положення Закону України «Про господарську діяльність у Збройних Силах України», спільного Наказу ФДМ України, Міністерства оборони України "Про затвердження Порядку та умов проведення конкурсів на право укладення договорів оренди військового майна" №1549/241 від 26.07.2000 року, Порядок надання дозволу військовим частинам Збройних сил на передачу закріпленого за ними рухомого та нерухомого майна в оренду», затв. постановою КМУ від 11.05.2000 року №778 та те, що переможцем конкурсу на право укладення договору оренди нерухомого військового майна визначено ТзОВ «ДП-Титан», про що оформлено протокол №4, затверджений 26.03.2010 року, а також беручи до уваги ст.649 ЦК України, ст.179 ГК України, суд прийшов до висновку про часткове задоволення позову. Одночасно, судом відзначено, що з переліку майна, яке підлягає оренді на підставі вказаного договору, слід виключити частину насосної станції, насоси НП-2, 6НДВБ, оскільки вказане майно не включено до додаткового переліку №24 нерухомого військового майна, яке без заподіяння шкоди обороноздатності держави, бойовій та мобілізаційній готовності військ пропонується до передачі в оренду уповноваженими органами військового управління в Міністерстві оборони та Збройних силах України, затвердженого Міністром оборони України 23.10.2009р.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Військова частина НОМЕР_1 та перший заступник військового прокурора Західного регіону України подали апеляційні скарги, в яких просять скасувати рішення господарського суду Закарпатської області від 19.08.2010 року по справі №11/63, прийняти нове, яким в позові відмовити.

Військова частина НОМЕР_1 у апеляційній скарзі зазначає, що військове майно це державне майно, закріплене за військовими частинами, закладами, установами та організаціями Збройних Сил України, вказане майно закріплюється за військовими частинами Збройних Сил України на праві оперативного управління. Одночасно, звертає увагу на те, що нерухоме військове майно, щодо якого позивач просить про зобов`язання до укладення договору оренди не є власністю військової частини і прийняття рішення щодо передачі його в оренду повинно прийматись Міністерством оборони України, або уповноваженим ним органом військового управління (Головним квартирно-експлуатаційним управлінням ЗС України). Разом з тим, зазначає, що 12.08.2010 року на адресу ВЧ НОМЕР_2 від Головного КЕУ ЗС України надійшов лист про відмову в передачі нерухомого військового майна, закріпленого за військовою частиною.

Перший заступник військового прокурора Західного регіону України у апеляційній скарзі посилаючись на положення Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України`вказує, що Міністерство оборони України, як центральний орган управління Збройних Сил України здійснює відповідно до закону управління військовим майном, проте, господарським судом не залучено до участі у справі в якості відповідача чи третьої особи - Міністерство оборони України, яке є власником спірного майна, щодо передачі якого прийнято оскаржуване рішення. Поряд з цим, на думку скаржника, оскільки Міністерство оборони України повинно виступати відповідачем у цій справі, даний спір підлягає розгляду господарським судом м.Києва, відповідно до ст.16 ГПК України.

Ухвалами Львівського апеляційного господарського суду від 09.09.2010 року та 23.09.2010 року прийнято зазначені вище апеляційні скарги та призначено справу №11/63 до розгляду на 11.10.2010 року. В судовому засіданні 11.10.2011 року розгляд справи відкладено до 01.11.2010 року.

Ухвалою суду від 01.11.2010 року зупинено провадження у справі №11/63 до вирішення пов`язаної справи №2/101 за позовом заступника військового прокурора Ужгородського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Квартирно-експлуатаційного відділу м.Мукачево до Військової частини НОМЕР_1 , с.Баркасово Мукачівського району; треті особи РВ ФДМУ по Закарпатській області, ТзОВ «Котеджзембуд», КВП «Енергомонтаж», ТзОВ «Росток`про скасування результатів конкурсу та рішення конкурсної комісії ВЧ НОМЕР_1 , зазначені в протоколі №4 засідання конкурсної комісії про визначення переможця конкурсу на право укладення договору оренди нерухомого військового майна ВЧ НОМЕР_1 (військове містечко №31), затвердженого 26.03.2010 року командиром ВЧ НОМЕР_1 .

Як встановлено судом, рішенням господарського суду Закарпатської області від 16.11.2010 року по справі №2/101 в задоволенні позовних вимог відмовлено повністю.

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 24.02.2011 року рішення господарського суду Закарпатської області від 16.11.2010 року по справі №2/101 скасовано, прийнято нове рішення, яким позов Заступника військового прокурора Ужгородського гарнізону заявлений в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Квартирно-експлуатаційного відділу м.Мукачево задоволено, скасовано результати конкурсу та рішення конкурсної комісії про визначення переможця конкурсу на право укладення договору оренди нерухомого військового майна військової частини НОМЕР_1 (військове містечко №31), оформлене протоколом №4 і затверджене 26.03.2010 року командиром військової частини НОМЕР_1 .

Постановою Вищого господарського суду України від 12.05.2011 року постанову апеляційного господарського суду по справі №2/101 залишено без змін.

Враховуючи наведене, Львівський апеляційний господарський суд, ухвалою від 24.11.2011 року, поновив провадження у справі №11/63 та призначив останню до розгляду на 05.12.2011 року.

Ухвалою суду від 05.12.2011 року розгляд апеляційних скарг відкладено та залучено до участі у справі в якості відповідача-2 Міністерство оборони України.

Представники сторін, прокуратури та третьої особи в судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили, хоча належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи.

Оскільки явка представників сторін, прокуратури та третьої особи не визнавалась обов`язковою, колегія суддів Львівського апеляційного господарського суду вважає за можливе розглянути справу за їхньої відсутності.

Суд, розглянувши доводи апеляційної скарги та дослідивши наявні докази по справі, вважає, що апеляційні скарги підлягають задоволенню, з наступних підстав:

В матеріалах справи наявний витяг з наказу від 13.11.2009 року №93 (арк. справи 90 т.І), який видано командиром військової частини НОМЕР_1 Про створення комісії з оцінки вартості військового майна, що підлягає передачі в оренду та конкурсної комісії, яким наказано створити у військовій частині НОМЕР_1 комісію для проведення конкурсу на право оренди об`єкту. До складу комісії включено особовий склад військової частини НОМЕР_1 .

На виконання вищезазначеного наказу, комісія провела оцінку нерухомого майна, про що оформлено протокол №1, встановивши, що загальна відновна вартість майна, яке передається в оренду, складає 1483900,00 грн. без ПДВ.

04.02.2010 року комісією визначено умови конкурсу на право оренди нерухомого майна, що оформлено відповідно протоколом №2. Критеріями оцінки пропозицій учасників конкурсу визначили: найкращі умови подальшого використання об`єкта оренди; найбільший запропонований розмір місячної орендної плати за використанням зазначених об`єктів оренди порівняно з початковим розміром орендної плати; використання об`єктів оренди в складі комплексу для приймання та відправки світлих нафтопродуктів; дотримання належних умов експлуатації об`єктів оренди; страхування об`єктів оренди на суму не меншу, ніж зазначена у звіті про незалежну оцінку на користь балансоутримувача в порядку, визначеному чинним законодавством (протягом 5 днів після укладення договору оренди); дотримання організаційно-технічних вимог експлуатації об`єкта та забезпечення пожежної безпеки; заборона суборенди, приватизації та переходу прав власності на орендоване майно третім особам.

20.03.2010 року комісією сформовано список учасників, допущених до подання конкурсних пропозицій орендної плати, що оформлено протоколом №3.

У відкритому засіданні конкурсної комісії військової частини НОМЕР_1 в результаті розгляду пропозицій учасників конкурсу на право укладення договору оренди нерухомого військового майна (вертикальні резервуари №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 25, 26, 27, 28; горизонтальний резервуар Р-20; горизонтальний резервуар Р-20; технологічний трубопровід; залізнична зливо-наливна естакада; частина насосної станції - насос НП-2; частина насосної станції - насос 6НДВБ), яке знаходиться за адресою: ст.Баркасово Мукачівського району Закарпатської області, військова частина № НОМЕР_1 (військове містечко №31) переможцем конкурсу на право укладення договору оренди нерухомого військового майна визначено Товариство з обмеженою відповідальністю "ДП-Титан", про що оформлено протокол .№4 засідання конкурсної комісії, яким визначено переможця конкурсу на право укладання договору оренди нерухомого військового майна військової частини НОМЕР_1 (військове містечко №31) (арк. справи 75 79 т.І). Протокол затверджено командиром військової частини НОМЕР_1 підполковником ОСОБА_1 Мельником 26.03.2010.

Відповідно до п.10 "Порядку надання дозволу військовим частинам Збройних сил на передачу закріпленого за ними рухомого та нерухомого майна в оренду", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2000 року №778, після проведення конкурсу військова частина у п`ятиденний термін з дати затвердження його результатів подає до Міноборони або до уповноваженого ним органу військового управління наступні документи: - лист-клопотання про надання дозволу на передачу військового майна в оренду;

- копію свідоцтва про реєстрацію військової частини як суб`єкта господарської діяльності у Збройних Силах;- проект договору оренди військового майна; - акт оцінки вартості військового майна, що передається в оренду; розрахунок оплати на перший місяць оренди після укладення договору оренди, здійснений відповідно до вимог законодавства і підписаний командиром (начальником фінансової служби) військової частини; - копію свідоцтва про державну реєстрацію орендаря як суб`єкта підприємницької діяльності.

Відповідачем-1, 26.03.2010 року наведені у вказаному Порядку документи надіслано начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС України.

Частиною 2 п.11 "Порядку надання дозволу військовим частинам Збройних сил на передачу закріпленого за ними рухомого та нерухомого майна в оренду", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2000 року №778, передбачено, що разі оренди нерухомого військового майна подані матеріали розглядаються Міноборони або уповноваженими ним органами військового управління у місячний термін. Під час розгляду зазначених матеріалів Міноборони або уповноважені ним органи військового управління погоджують питання про надання дозволу на оренду майна та проект договору його оренди з Фондом державного майна чи його регіональними відділеннями (представництвами) за місцезнаходженням цього майна. Згідно п.12 Порядку, Фонд державного майна чи його регіональні відділення (представництва) розглядають надіслані матеріали та проекти договорів оренди нерухомого військового майна і протягом п`ятнадцяти днів після їх надходження надсилають відповідно Міноборони або уповноваженим ним органам військового управління свої висновки стосовно надання дозволів на передачу військового майна в оренду та укладення договорів.

Листом №19-06-01019 від 14.04.2010 року РВ ФДМ України по Закарпатській області погодило передачу в оренду нерухомого військового майна - комплексу для прийому, зберігання та видачі нафтопродуктів військового містечка № НОМЕР_3 , що знаходиться на балансі військової частини НОМЕР_1 .

У пункті 13 Порядку встановлено, що Міноборони або уповноважені ним органи військового управління враховують зазначені у пункті 12 цього Порядку висновки під час підготовки дозволів на передачу нерухомого військового майна в оренду та висновку стосовно укладення договорів оренди.

В матеріалах справи наявні копії листів Заступника Міністра оборони України від 05.07.2010 року (арк. справи 116 т.І) та Головного управління військової служби правопорядку Збройних Сил України від 15.07.2010 року (арк. справи 112 113 т.І), в яких зазначено про порушення процедури проведення конкурсу на право оренди військового майна та необхідність скасування його результатів.

Поряд з цим, у листі Заступника Міністра оборони України від 05.07.2010 року (арк. справи 114 т.І) запропоновано відмовити у наданні дозволу на передачу в оренду військового майна ТзОВ «ДП-Титан`та повторно провести конкурс, основним критерієм визначення переможця конкурсу має бути найбільший розмір орендної плати при обов`язковому виконанні інших умов конкурсу, а у листі Головного управління військової служби правопорядку Збройних Сил України від 15.07.2010 року запропоновано начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України не укладати договору оренди за результатами проведеного конкурсу 24.03.2010 року у Військовій частині НОМЕР_1 .

Суд першої інстанції посилаючись на те, що Міноборони та уповноважені ним органи військового управління свої висновки стосовно надання дозволів на передачу військового майна в оренду та укладення договорів оренди не подали, що суперечить вимогам Порядку надання дозволу військовим частинам Збройних сил на передачу закріпленого за ними рухомого та нерухомого майна в оренду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2000 року №778 та керуючись положеннями ст.649 ЦК України і ст.179 ГК України прийшов до висновку про часткове задоволення позову, зобов`язавши Військову частину НОМЕР_1 , укласти з ТзОВ «ДП-Титан`договір оренди військового майна (вертикальні резервуари №№ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 25, 26, 27, 28; горизонтальний резервуар Р-20; горизонтальний резервуар Р-20; технологічний трубопровід; залізнична зливо-наливна естакада), яке знаходиться за адресою: ст.Баркасово Мукачівського району Закарпатської області, Військова частина НОМЕР_1 (військове містечко №31) на погоджених сторонами умовах. Одночасно, судом з переліку майна, яке підлягає оренді на підставі вказаного договору, виключено частину насосної станції, насоси НП-2, 6НДВБ, оскільки такі не включено до додаткового переліку №24 нерухомого військового майна, яке без заподіяння шкоди обороноздатності держави, бойовій та мобілізаційній готовності військ пропонується до передачі в оренду уповноваженими органами військового управління в Міністерстві оборони та Збройних силах України, затвердженого Міністром оборони України 23.10.2009 (лист Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України від 17.03.2010).

Статтею 101 ГПК України встановлено, що в процесі перегляду справи апеляційний господарський суд за наявними у справі та додатково поданими доказами повторно розглядає справу.

Згідно з ч. 2 ст. 101 ГПК України, апеляційний господарський суд не зв`язаний з доводами апеляційної скарги (подання) і перевіряє законність і обґрунтованість рішення місцевого господарського суду у повному обсязі.

Відповідно до ст. 99 ГПК України в апеляційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених у цьому розділі; апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Слід відзначити, що заступник військового прокурора Ужгородського гарнізону зазначаючи, що конкурс на право укладення договору оренди нерухомого військового майна військової частини НОМЕР_1 (військове містечко № НОМЕР_3 ), організовано та проведено з порушенням норм Закону України Про господарську діяльність у Збройних Силах України, Положення про порядок створення та діяльності комісій з оцінки вартості військового майна, що підлягає передачі в оренду і Порядку та умов проведення конкурсів на право укладення договорів оренди військового майна, подав позов до господарського суду в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Квартирно-експлуатаційного відділу м.Мукачево до Військової частини НОМЕР_1 , с.Баркасово Мукачівського району; треті особи РВ ФДМУ по Закарпатській області, ТзОВ «Котеджзембуд», КВП «Енергомонтаж», ТзОВ «Росток`про скасування результатів конкурсу та рішення конкурсної комісії ВЧ НОМЕР_1 , зазначені в протоколі №4 засідання конкурсної комісії про визначення переможця конкурсу на право укладення договору оренди нерухомого військового майна ВЧ НОМЕР_1 (військове містечко №31), затвердженого 26.03.2010 року командиром ВЧ НОМЕР_1 .

Рішенням господарського суду Закарпатської області від 16.11.2010 року по справі №2/101 відмовлено у задоволенні вказаних вище позовних вимог.

Постановою Львівського апеляційного господарського суду від 24.02.2011 року рішення господарського суду Закарпатської області від 16.11.2010 року по справі №2/101 скасовано, прийнято нове рішення, яким позов заступника військового прокурора Ужгородського гарнізону заявлений в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Квартирно-експлуатаційного відділу м.Мукачево задоволено, скасовано результати конкурсу та рішення конкурсної комісії про визначення переможця конкурсу на право укладення договору оренди нерухомого військового майна військової частини НОМЕР_1 (військове містечко №31), оформлене протоколом №4 і затверджене 26.03.2010 року командиром військової частини НОМЕР_1 .

Постановою Вищого господарського суду України від 12.05.2011 року постанову апеляційного господарського суду по справі №2/101 залишено без змін.

Скасовуючи результати конкурсу та рішення конкурсної комісії про визначення переможця конкурсу на право укладення договору оренди нерухомого військового майна військової частини НОМЕР_1 (військове містечко №31), оформлене протоколом №4 і затверджене 26.03.2010 року командиром військової частини НОМЕР_1 , суд апеляційної інстанції виходив з наступного:

Згідно із ст. 7 Закону України Про господарську діяльність у Збройних Силах України від 21.09.1999 №1076-XIV - військові частини можуть передавати без шкоди бойовій та мобілізаційній готовності закріплене за ними рухоме та нерухоме військове майно в оренду юридичним і фізичним особам. Порядок надання дозволу військовим частинам на передачу закріпленого за ними рухомого та нерухомого майна в оренду встановлюється Кабінетом Міністрів України. Передача військового майна в оренду юридичним і фізичним особам здійснюється виключно на конкурсній основі з урахуванням необхідності підтримання на належному рівні бойової та мобілізаційної готовності. Умови та порядок проведення конкурсів визначаються Фондом державного майна України за погодженням з Міністерством оборони України. Оцінка вартості майна, що підлягає передачі в оренду, проводиться комісіями, до складу яких входять фахівці (уповноважені особи) міністерства оборони України або іншого органу військового управління та Фонду державного майна України чи його регіонального відділення (представництва), за методикою, що затверджується Кабінетом Міністрів України.

Пунктами 1.2. та 1.3. Положення про порядок створення та діяльності комісій з оцінки вартості військового майна, що підлягає передачі в оренду, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 17.09.2001 р. №333/1697, передбачено, що комісії створюються при управліннях центрального апарату Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, службах забезпечення видів Збройних Сил України, військ оперативних командувань, квартирно-експлуатаційних частинах районів та відділеннях морської інженерної служби Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Комісії створюються наказами начальників військових органів за належністю відповідного військового майна. До складу комісій включаються представники військових органів, де перебуває на обліку військове майно. Комісія створюється в кількості 5-7 чоловік із залученням представника органу місцевого самоврядування (за згодою). Для оцінки нерухомого військового майна до складу комісій додатково включаються фахівці Фонду державного майна України або його регіональних відділень (представництв). Призначення до складу комісій представників Фонду державного майна України, його регіональних відділень (представництв) проводиться за пропозицією їхніх керівників на підставі запиту начальників військових органів.

Однак, з наказу №93 від 13.11.2009 р. командира військової частини НОМЕР_1 ОСОБА_2 вбачається, що ним для оцінки нерухомого військового майна наказано створити у військовій частині НОМЕР_1 комісію в складі голови комісії: начальника обліково-операційного відділення заступник командира військової частини капітана ОСОБА_3 , та членів комісії: офіцера управління старшого лейтенанта Неделюка Р.Ю., начальника відділу зберігання (технічних засобів НЗ) старшого лейтенанта ОСОБА_4 , начальника пожежної обслуги прапорщика ОСОБА_5 , старшого техніка начальника сховища відділу зберігання пального прапорщика Кость С.В., начальника фінансово економічного відділення пр. ЗСУ Бобуської М.І. Секретарем комісії призначено діловода ООВ пр. ЗСУ Сіряк Г.І.

Таким чином, зазначеним наказом командиром військової частини НОМЕР_1 на один і той самий склад комісії покладені обов`язки двох різних комісій. Порядок створення комісії оцінки вартості військового майна, що підлягає передачі в оренду, її склад передбачений ст. 7 Закону України Про господарську діяльність в Збройних Силах України та Положенням. Порядок створення конкурсної комісії та її склад, визначено спільним наказом Фонду державного майна України та Міністерства оборони України від 26.07.2000 р. №1549/241 Про затвердження Порядку та умов проведення конкурсів на право укладення договорів оренди військового майна.

Судом також вказано про незалучення представника Регіонального відділення Фонду державного майна для оцінки об`єкта та представника відповідної квартирно-експлуатаційної частини до складу конкурсної комісії, що є обов`язковим. Крім того, з огляду на те, що використання об`єкту оренди становить певні ризики для навколишнього природного середовища, з матеріалів та обставин справи вбачається, що командиром військової частини НОМЕР_1 не було надіслано пропозицію в місцевий орган самоврядування за місцем розташування об`єкту з проханням надати свого представника для участі в конкурсній комісії. Разом з тим, судом відзначено, що згідно наказу командира військової частини НОМЕР_1 від 23.09.2010 р. №98, відповідно до протесту військової прокуратури Ужгородського гарнізону від 23.09.2010 р. №2211 (вх. №812) п. 1 наказу командира військової частини НОМЕР_1 №93 від 13.11.2009 р. Про створення комісії з оцінки вартості військового майна , що підлягає передачі в оренду та конкурсної комісії вважати скасованим, як такий, що суперечить вимогам чинного законодавства.

Враховуючи наведене, відсутні підстави для зобов`язання Військову частину НОМЕР_1 укласти з ТзОВ «ДП-Титан», як переможцем конкурсу, результати якого оформлені протоколом №4, договір оренди військового майна, з огляду на що, позов задоволенню не підлягає.

В зв`язку із скасуванням рішення господарського суду, з позивача на користь відповідача-1 слід стягнути 42,50 грн. в відшкодування витрат по сплаті держмита за розгляд апеляційної скарги.

Керуючись ст.ст.103,104,105 ГПК України, суд,

постановив:

Апеляційні скарги Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України та Першого заступника військового прокурора Західного регіону України задоволити.

Рішення господарського суду Закарпатської області від 19.08.2010 року по справі №11/63 скасувати, прийняти нове рішення, яким в задоволенні позову відмовити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „ДП-Титан (Закарпатська область, Ужгородський район, с.Минай, вул.Слов`янська,1, код ЄДРПОУ 36030223) на користь Військової частини НОМЕР_1 Міністерства оборони України ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) - 42,50 грн. витрат по сплаті державного мита за подання апеляційної скарги.

На виконання постанови Львівського апеляційного господарського суду місцевому господарському суду видати наказ.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена у касаційному порядку.

Матеріали справи повернути в місцевий господарський суд.

Головуючий-суддя: Якімець Г.Г.

Судді: Зварич О.В.

Юрченко Я.О.

Дата ухвалення рішення19.12.2011
Оприлюднено04.10.2022
Номер документу50944744
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/63

Ухвала від 05.05.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Винокуров К.С.

Ухвала від 12.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 21.09.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 29.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 17.11.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 07.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Постанова від 19.12.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

Постанова від 19.12.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

Ухвала від 05.12.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні