Постанова
від 14.10.2011 по справі 2а-2964/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" жовтня 2011 р. Справа № 2a-2964/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Микитюка Р.В.

при секретарі Дущак С.М.

за участю представника позивача - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську

до відповідача: товариства з обмеженою відповідальністю "Прикарпатспецбуд"

про стягнення заборгованості в сумі 54560,26 грн,-

ВСТАНОВИВ:

управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську звернулося в суд з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Прикарпатспецбуд" про стягнення заборгованості в сумі 54560,26 грн.

Позовні вимоги мотивовані тим, що за ТзОВ "Прикарпатспецбуд" рахується заборгованість по відшкодовано управлінню Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську сум витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах по Списку №2 за період з 01.01.2011 року 30.08.2011 року у зв'язку з чим виникла заборгованість до бюджету в сумі 54560,267 грн. Відповідачу супровідними листами №73/04 від 24.01.2011 року, №363/04 від 25.05.2011 рок та №470/04 від 14.07.2011 року направлялися розрахунки суми відшкодувань фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, однак відповідачем в добровільному порядку заборгованість не сплачено.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з підстав, викладених в позовній заяві. Просив позов задовольнити.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча належним чином повідомлявся про дату, час та місце судового розгляду, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення (рекомендованим), на адресу суду надіслав письмове заперечення проти позову, згідно якого позовні вимоги не визнав. Зазначив, що зобов'язання щодо відшкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій може бути виконане таким платником протягом одного року з моменту отримання від Пенсійного фонду розрахунку фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій. Просив відмовити в задоволенні позову.

Розглянувши матеріали адміністративної справи, заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши і оцінивши наявні в матеріалах справи письмові докази, судом встановлено наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Прикарпатспецбуд»зареєстроване виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради 28.12.2005 року.

Відповідач є платником збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

За відповідачем рахується заборгованість по відшкодовано управлінню Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську сум витрат на виплату та доставку пенсій призначених на пільгових умовах.

Відповідачу супровідними листами №73/04 від 24.01.2011 року, №363/04 від 25.05.2011 рок та №470/04 від 14.07.2011 року направлялися розрахунки суми відшкодувань фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, однак відповідачем в добровільному порядку заборгованість не сплачено.

Суд не бере до уваги заперечення відповідача, оскільки доводи, викладені в нього є безпідставними, виходячи із наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідач допустив заборгованість по пільгових пенсіях, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів «б»-«з»ст. 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», яка утворилася за період з 01.01.2011 року по 30.08.2011 року по Списку №2 та становить 54560,26 грн.

Відповідачем заборгованість в сумі 54560,26 грн. на час розгляду справи залишається непогашеною.

Згідно ст.67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до ст.1 Закону України В«Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.

Пунктом 1 ст.2 вказаного Закону визначено, що об'єктом оподаткування для платників збору, визначених пунктами 1 та 2 статті 1 цього Закону, - фактичні витрати на оплату праці працівників, які включають витрати на виплату основної і додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат.

Об’єктом оподаткування, для платника зазначеного збору є також фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів В«аВ» , В«бВ» -В«зВ» ст. 13 Закону України В«Про пенсійне забезпеченняВ» до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого ст.12 вказаного Закону. Згідно пенсійного законодавства відповідач зобов’язаний відшкодовувати витрати органу Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, що здобули стаж, який дає право на даний вид пенсії на цьому підприємстві.

Підприємство щомісяця до 25-го числа зобов’язане вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомлені місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Згідно ч.2 Прикінцевих положень Закону України В«Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхуванняВ» та ч.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та зареєстрованими особами внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України підприємства зобов’язані відшкодовувати витрати органу Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, що здобули стаж який дає право на даний вид пенсії на цьому підприємстві.

Наявність заборгованості відповідача перед управлінням Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій підтверджується розрахунками боргу по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгових пенсій та іншими матеріалами справи. (а.с.10-28).

Враховуючи вищенаведене, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Прикарпатспецбуд", 76000, вул. Юності, 39, м. Івано-Франківськ, код ЄДРПОУ 33860333 на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську заборгованість в сумі 54560,26 грн. (п’ятдесят чотири тисячі п’ятсот шістдесят гривень 26 коп.).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано.

Суддя: Микитюк Р.В.

Постанова складена в повному обсязі 19.10.2011 року.

Дата ухвалення рішення14.10.2011
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50948716
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2964/11/0970

Постанова від 14.10.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Постанова від 14.10.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 15.09.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Микитюк Р.В.

Ухвала від 24.07.2013

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Гуляк В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні