Ухвала
від 24.10.2013 по справі 816/5560/13-а
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залучення третіх осіб

24 жовтня 2013 рокум. ПолтаваСправа № 816/5560/13-а

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Гіглави О.В.,

при секретарі судового засідання - Дрижирук М.І.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" в особі Філії Управління магістральних газопроводів "ЧЕРКАСИТРАНСГАЗ" про залучення третіх осіб до участі в адміністративній справі за позовом Публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" в особі Філії Управління магістральних газопроводів "ЧЕРКАСИТРАНСГАЗ" до Відділу Держземагентства у Козельщинському районі Полтавської області, Державного кадастрового реєстратора відділу Держземагентства у Козельщинському районі Полтавської області ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - Рибалківська сільська рада Козельщинського району Полтавської області, Козельщинська районна державна адміністрація Полтавської області про визнання протиправною відмови, скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

17 вересня 2013 року позивач - Публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз" в особі Філії Управління магістральних газопроводів "ЧЕРКАСИТРАНСГАЗ" звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Відділу Держземагентства у Козельщинському районі Полтавської області, Державного кадастрового реєстратора відділу Держземагентства у Козельщинському районі Полтавської області ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - Рибалківська сільська рада Козельщинського району Полтавської області, Козельщинська районна державна адміністрація Полтавської області про визнання протиправною відмови щодо присвоєння кадастрового номеру земельній ділянці, наданій позивачу згідно державного акту на право постійного користування землею І-ПЛ №000361, що знаходиться під станцією ЕХЗ філії "УМГ "ЧЕРКАСИТРАНСГАЗ" ПАТ "УКРТРАНСГАЗ" на території Рибалківської сільської ради Козельщинського району Полтавської області, скасування рішення №РВ-5300007852013 від 13.03.2013 про відмову у внесенні відомостей (змін до них) до Державного земельного кадастру, зобов'язання вчинити дії у формі прийняття рішення про внесення відомостей до Державного земельного кадастру з присвоєнням кадастрового номера земельної ділянки ПАТ "УКРТРАНСГАЗ".

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 жовтня 2013 року провадження у справі відкрито.

В судовому засіданні представником позивача заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб розробників землевпорядної документації ДП "Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою", ТОВ "НВП "Горизонт" та фізичної особи-власника земельної ділянки, межі якої накладаються на земельну ділянку позивача.

Матеріали справи свідчать, що позивачу було відмовлено у державній реєстрації земельної ділянки, площею 0,0994 га, для розміщення та експлуатації об'єктів трубопровідного транспорту, що розташована в адміністративних межах Рибалківської сільської ради Козельщинського району Полтавської області на підставі знаходження її на території іншої земельної ділянки (паю) з кадастровим номером 5322084800:00:001:0296, що належить на праві власності ОСОБА_3 на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку серії ІV-ПЛ №051121.

Згідно Указу Президента України "Про невідкладні заходи щодо прискорення реформування аграрного сектору економіки" від 03.12.1999 на території Рибалківської сільської ради Козельщинського району було проведено розпаювання земель колективної власності КСП ім.Чкалова. Землевпорядною організацією, яка склала технічну документацію по складанню проекту передачі земель колективної власності було ДП "Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою".

Розробку землевпорядної документації та оформлення документів, які посвідчують право постійного користування земельною ділянкою ПАТ "Укртрансгаз" здійснено ТОВ "НВП "Горизонт" на виконання умов договору №1207000328 про закупівлю послуг за державні кошти від 11.07.2012. Так, ТОВ "НВП "Горизонт" розроблено технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) зовнішніх меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ПАТ "Укртрансгаз" для розміщення об'єктів трубопровідного транспорту на території Рибалківської сільської ради Козельщинського району Полтавської області, в якій міститься інформація про уточнення в ході підготовчих робіт площі земельних ділянок, суміжних землекористувачів та землевласників, фактичне розташування на місцевості меж земельних ділянок позивача. Також технічна документація містить відомості про погодження меж земельних ділянок із суміжними землекористувачами, про що складено акти відновлення меж земельних ділянок в натурі та прийомки-передачі межових знаків.

Відповідно до частини 2 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Згідно частини 1 статті 150 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених цим Кодексом, а також у разі неможливості розгляду справи у зв’язку з необхідністю заміни судді (в результаті задоволення заяви про відвід чи інших причин) або залучення до участі у справі інших осіб.

За викладених обставин суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенні та до участі у справі слід залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - ОСОБА_3, ДП "Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою", а в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - ТОВ "НВП "Горизонт". В зв'язку із залученням третіх осіб розгляд справи підлягає відкладенню. На підставі викладеного, керуючись частиною 2 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі за адміністративним позовом Публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" в особі Філії Управління магістральних газопроводів "ЧЕРКАСИТРАНСГАЗ" до Відділу Держземагентства у Козельщинському районі Полтавської області, Державного кадастрового реєстратора відділу Держземагентства у Козельщинському районі Полтавської області ОСОБА_2, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - Рибалківська сільська рада Козельщинського району Полтавської області, Козельщинська районна державна адміністрація Полтавської області про визнання протиправною відмови, скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії:

- в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідачів - ОСОБА_3 (АДРЕСА_1) та Державне підприємство "Полтавський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою" (м. Полтава, вул. Крамського, 9);

- в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "НВП "Горизонт" (м. Київ, Харківське шосе, буд.201-203).

Відкласти судовий розгляд справи на 14:20 11 листопада 2013 року, який відбудеться в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою:36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, третім особам надіслати копію позовної заяви.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя О.В. Гіглава

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.10.2013
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу50960545
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/5560/13-а

Ухвала від 24.10.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 14.10.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Постанова від 11.11.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 14.10.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні