Ухвала
від 11.06.2014 по справі 816/1365/14
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 червня 2014 року м. ПолтаваСправа № 816/1365/14

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Алєксєєва Н.Ю.,

за участю:

секретаря судового засідання - Мандрики Х.С.,

представника позивача - ОСОБА_1,

представника відповідача Державної податкової інспекції у м. Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Державного реєстратора реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області про зупинення провадження у справі за позовом ОСОБА_3 фонду підтримки підприємництва до Державної податкової інспекції у м. Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області , Державного реєстратора реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області, третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Регіональний фонд підтримки підприємництва по Полтавській області , третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Реєстраційна служба Полтавського міського управління юстиції про визнання дій протиправними, скасування рішення, скасування запису, -

В С Т А Н О В И В:

11 квітня 2014 року позивач ОСОБА_3 фонд підтримки підприємництва звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної податкової інспекції у м. Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області , Державного реєстратора реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області, третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Регіональний фонд підтримки підприємництва по Полтавській області , третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Реєстраційна служба Полтавського міського управління юстиції про визнання дій протиправними, скасування рішення, скасування запису.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 квітня 2014 року провадження у справі відкрито.

19 травня 2014 року до суду надійшло клопотання від Державного реєстратора реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області про зупинення провадження у справі, оскільки 20.02.2014 Полтавським окружним адміністративним судом (суддею Костенко Г.В.) було розглянуто справу за №816/651/14 за адміністративним позовом ОСОБА_3 фонду підтримки підприємництва до Державного реєстратора реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області ОСОБА_4, треті особи - Реєстраційна служба Полтавського міського управління юстиції, Державна податкова інспекція у м. Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області, Державна реєстраційна служба України про визнання протиправними дії та скасування запису та постановою від 25.03.2014 задоволенні позовних вимог ОСОБА_3 фонду підтримки підприємництва по справі №816/651/14 відмовлено.

У клопотанні про зупинення провадження по справі в порядку п. 4 ч. 1 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідач посилався на те, що предметом розгляду справи №816/651/14 є ті самі неправомірні дії Державного реєстратора реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області стосовно виконання державним реєстратором 28.11.2013 повідомлення ДПІ у м. Полтаві від 27.11.2013 №6830 форми №18-ОПП про відсутність Регіонального фонду підтримки підприємництва по Полтавській області за місцезнаходженням. Зазначав, що 13.05.2014 ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду було залишено апеляційну скаргу ОСОБА_3 фонду підтримки підприємництва на вищевказану постанову суду залишено без задоволення, постанову суду - без змін, однак, на даний момент відсутня повна редакція ухвали Харківського апеляційного адміністративного суду від 13.05.2014.

Представник позивача та представник відповідача - Державної податкової інспекції у м. Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області, в судовому засіданні заперечували проти задоволення даного клопотання.

Вирішуючи дане клопотання, суд виходить із наступного.

Згідно з частинами 1, 2 ст. 136 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач може визнати адміністративний позов протягом всього часу судового розгляду, сторони можуть примиритися протягом всього часу судового розгляду або заявити клопотання про надання часу для примирення.

У відповідності з пунктом 4 частини 1 статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд зупиняє провадження в разі звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні.

Вислухавши думку представників сторін з приводу заявленого клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання про зупинення провадження у справі не підлягає задоволенню, оскільки клопотання подано лише відповідачем - Державним реєстратором реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області, та не підтримане представником позивача, відтак не вбачається згоди обох сторін на примирення щодо предмету спору.

Крім того, суд зазначає, що винесення Харківським апеляційним адміністративним судом ухвали про залишення апеляційної скарги ОСОБА_3 фонду підтримки підприємництва, поданої на постанову Полтавського окружного адміністративного суду від 25.03.2014 у справі №816/651/14, без задоволення, а постанови - без змін, не є підставою для зупинення провадження у справі на підставі п. 4 ч. 1 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України.

А тому, враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні клопотання про зупинення провадження у справі.

На підставі викладеного, керуючись статтею 156 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Відмовити у задоволенні клопотання Державного реєстратора реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області про зупинення провадження у справі за позовом ОСОБА_3 фонду підтримки підприємництва до Державної податкової інспекції у м. Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області , Державного реєстратора реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області, третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача - Регіональний фонд підтримки підприємництва по Полтавській області , третя особа , яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - Реєстраційна служба Полтавського міського управління юстиції про визнання дій протиправними, скасування рішення, скасування запису.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Ю. Алєксєєва

Дата ухвалення рішення11.06.2014
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу51015514
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/1365/14

Ухвала від 29.04.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 11.06.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 14.04.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 22.07.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Водолажська Н.С.

Ухвала від 11.07.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Водолажська Н.С.

Постанова від 11.06.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 14.04.2014

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні