Ухвала
від 21.09.2015 по справі 32/35
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про призначення заяви до розгляду

21.09.2015Справа №32/35

За заявоюРеєстраційної служби Головного управління юстиції в місті Києві

прозаміну сторони у виконавчому провадженні

у справі№32/35

за позовомПриватного підприємства "Будмаш"

до1) Київської міської ради2) Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації)

провизнання права на оренду земельної ділянки

Суддя Підченко Ю.О.

Представники сторін: не викликались

Обставини справи:

Рішенням господарського суду міста Києва від 10.02.2010 р. позов задоволено повністю та визнано з 19.07.2009 р. право Приватного підприємства "Будмаш" на оренду земельної ділянки площею 2,00 га з цільовим призначенням для будівництва житлових будинків з об'єктами соціально-побутового призначення та підземними паркінгами по вул. Кадетський Гай в Солом'янському районі м. Києва згідно з проектом відведення та висновками, які містяться в ньому, який погоджено в порядку, встановленому рішенням Київської міської ради від 15.07.2004 р. №457/1867 "Про врегулювання процедури передачі в користування земельних ділянок в м. Києві", зобов'язано Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) належним чином оформити, видати та зареєструвати договір оренди, що посвідчує право Приватного підприємства "Будмаш" на оренду земельної ділянки площею 2,00 га з цільовим призначенням для будівництва житлових будинків з об'єктами соціально-побутового призначення та підземними паркінгами, стягнуто з Приватного підприємства "Будмаш" до Державного бюджету України 85,00 грн. державного мита, стягнуто з Київської міської ради на користь Приватного підприємства "Будмаш" 85,00 грн. витрат по сплаті державного мита та 118,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу та стягнуто з Головного управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) на користь Приватного підприємства "Будмаш" 85,00 грн. витрат по сплаті державного мита та 118,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

11.03.2010 р. на виконання вищевказаного рішення судом був виданий відповідний наказ.

06.05.2015 року через відділ діловодства господарського суду міста Києва від Реєстраційної служби Головного управління юстиції в місті Києві надійшла заява про заміну сторони у виконавчому провадженні, а саме Реєстраційну службу Головного управління юстиції у місті Києві на Міністерство юстиції України.

За резолюцією голови господарського суду міста Києва від 06.05.2015 р. вказану заяву було передано для розгляду судді Літвіновій М.Є.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 08.05.2015 р. суддею Літвіновою М.Є. було відкладено вирішення питання щодо розгляду заяви Реєстраційної служби Головного управління юстиції в місті Києві про заміну сторони у виконавчому провадженні, до повернення матеріалів справи №32/35 до господарського суду міста Києва.

Згідно відомостей автоматизованої системи "Діловодство спеціалізованого суду" 26.08.2015 р. матеріали справи №32/35 повернулись до господарського суду міста Києва.

Розпорядженням господарського суду міста Києва від 07.09.2015 р. у зв'язку із перебуванням судді Літвінової М.Є. на лікарняному у зв'язку із вагітністю та пологами справу №32/35 передано судді Підченку Ю.О. для вирішення питання щодо розгляду заяви Реєстраційної служби Головного управління юстиції в місті Києві про заміну сторони у виконавчому провадженні.

Відповідно до ст. 25 Господарського процесуального кодексу України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Згідно ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку що заява Реєстраційної служби Головного управління юстиції в місті Києві про заміну сторони у виконавчому провадженні підлягає призначенню до розгляду.

Керуючись ст. ст. 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд заяви Реєстраційної служби Головного управління юстиції в місті Києві про заміну сторони у виконавчому провадженні призначити до розгляду на 16.10.15 р. о 11:30 год. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького 44-Б, зал судових засідань №10.

2. Зобов'язати Реєстраційну службу Головного управління юстиції в місті Києві довести факт правонаступництва.

3. Зобов'язати Київську міську раду та Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) надати суду:

- письмові пояснення щодо поданої Реєстраційною службою Головного управління юстиції в місті Києві заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні.

4. Учасникам судового процесу оформити письмові докази відповідно до ст. 36 Господарського процесуального кодексу України.

5. Учасникам судового процесу завчасно подати витребувані судом докази з супровідним листом через відділ діловодства господарського суду міста Києва (п. 2.4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України №18 від 26.12.2011 р. "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції").

6. Звернути увагу учасників судового процесу на положення ст. 87 Господарського процесуального кодексу України щодо порядку отримання процесуальних документів.

7. Попередити учасників судового процесу, що за ухилення від вчинення дій, покладених на них господарським судом, можуть бути застосовані санкції, встановлені приписами п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України.

8. Зобов'язати учасників судового процесу направити в судове засідання своїх повноважних представників, надавши їм відповідні довіреності, які будуть залучені до матеріалів справи.

Суддя                                                                                                    Ю.О. Підченко


Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.09.2015
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу51039875
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —32/35

Ухвала від 23.08.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Балац С.В.

Ухвала від 30.06.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 17.06.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Привалов А.І.

Ухвала від 26.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хрипун О.О.

Ухвала від 27.11.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 05.10.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 21.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Підченко Ю.О.

Постанова від 19.08.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Кравчук Г.А.

Постанова від 19.08.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Кравчук Г.А.

Ухвала від 10.08.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Кравчук Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні