Постанова
від 29.08.2008 по справі 4-1160/08
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №4-1160/08 ПОСТАН ОВА

29 серпня 2008 року м. Жит омир

Богунський районн ий суд м.Житомира в складі:

Головуючого - судді Коло мієць О.С.,

при секретарі - Дехтієвсь кій Т.О.

з участю прокурора - Хоме нка А.В. розглянувши подання с т. слідчого СВ ПМ ДПА в Житомир ській області про надання до зволу на розкриття інформаці ї, що містить банківську таєм ницю та згоди на проведення в иїмки документів, що становл ять банківську таємницю по к римінальній справі № 08/019003 -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий С В ПМ ДПА в Житомирській облас ті звернувся до Богунського районного суду м. Житомира з п оданням про надання дозволу на розкриття інформації, що м істить банківську таємницю т а згоди на проведення виїмки документів, що становлять ба нківську таємницю клієнта ВА Т КБ «Надра», МФО 311818 - ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1)

В поданні вказано, що д ана кримінальна справа поруш ена за ознаками злочинів пер едбачених ст.ст. 27 ч.5, ст. 212 ч.3 КК У країни.

Досудовим слідством по даній кримінальній справі в становлено, що ОСОБА_2, буд учи зареєстрованою як приват ний підприємець, тобто маючи можливість самостійно здійс нювати підприємницьку діяль ність, діючи за попередньою з мовою з рядом керівників під приємств різних регіонів Укр аїни, організувала злочинну схему направлену на сприяння підприємствам - фактичним пл атникам податку на додану ва ртість в ухиленні від сплати даного податку до державног о бюджету.

Суть злочинної схеми пол ягала в незаконному формуван ні податкового кредиту по по датку на додану вартість для підприємств-платників ПДВ, а саме: ПП «Тетіїв» (код ЄДР 34232332), Т ОВ «Граніт» (код ЄДР 13712742), ТОВ «Б ерізка-Київ» (код ЄДР 32776107) - шлях ом документального оформлен ня придбання товарно-матеріа льних цінностей (проведення безтоварних операцій) через ряд приватних підприємців за реєстрованих в Житомирській області.

За таких обставин, податко ві зобов'язання по сплаті до д ержавного бюджету податку на додану вартість від діяльно сті підприємств-платників ПД В різних регіонів України, не законно перекладались на при ватних підприємців і до бюдж ету не сплачувались.

Так встановлено, що ОСОБА_2 вступивши в злочинн у змову з громадянкою ОСОБА _3, яка не мала намірів здійсн ювати підприємницьку діяльн ість, 18.04.2006 року в ДПІ Андрушівс ького району провела реєстра цію останньої як суб'єкта під приємницької діяльності.

Крім того, ОСОБА_2 вст упивши в злочинну змову з гро мадянкою ОСОБА_4, яка не ма ла намірів здійснювати підпр иємницьку діяльність, 27.10.2006 рок у в ДПІ Олевського району про вела реєстрацію останньої як суб'єкта підприємницької ді яльності.

У подальшому, в період з моменту реєстрації ОСОБА _3, та ОСОБА_4, як суб'єктів підприємницької діяльності та відкриття рахунків в уста новах банків, тобто в період з квітня 2006 року по серпень 2008 рок у, від підприємств, що в ході з дійснення фінансово-господа рської діяльності, були заці кавлені в отриманні готівков их коштів та в отриманні доку ментів, що надають право на не законне формування кредиту з податку на додану вартість, н а банківські рахунки ряду пр иватних підприємців задіяни х в схемі, надходили грошові к ошти в якості плати за фактич но не надані товари, роботи, по слуги, в тому числі 20% податку н а додану вартість, які в свою ч ергу ОСОБА_5 знімалися гот івкою.

Внаслідок проведен ня ОСОБА_5 протягом 2006-2008 рок ів вказаних безтоварних опер ацій, останньою було перевед ено в готівкові кошти близьк о 8 000 000 грн., а для підприємств - фа ктичних платників ПДВ до бюд жету, було незаконно сформов ано кредит з податку на додан у вартість в сумі понад 1,5 млн. г рн.

В якості плати за надані послуги ОСОБА_2 от римувала 2% від суми переведен их в готівку коштів. Проведен им по справі розслідуванням встановлено, що в протиправн ій діяльності використовуєт ься рахунок відкритий на ім'я суб'єкта підприємницької ді яльності ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1) НОМЕР_2, НОМЕР_3 , НОМЕР_4, НОМЕР_5, в ВАТ КБ «Надра», МФО 311818, на яких знах одяться грошові кошти здобут і злочинним шляхом.

Враховуючи те, що д окументи про відкриття та об слуговування банківського р ахунку, а також інформація пр о рух коштів на рахунках НО МЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_4, НОМЕР_5, відкритому ОСОБ А_1 (інд. код НОМЕР_1) у ВАТ К Б «Надра», МФО 311818, мають суттєв е значення для встановлення істини по кримінальній справ і, слідчий просить суд дозвол ити розкрити банківську таєм ницю клієнта ВАТ КБ «Надра», М ФО 311818 - ОСОБА_1 (інд. код НОМ ЕР_1).

Вивчивши подання, зас лухавши думку прокурора та д ослідивши матеріали криміна льної справи, суд вважає, що по дання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 14-1, 178 КПК У країни, п.2 ч.1 ст. 62 Закону Україн и «Про банки та банківську ді яльність», суд -

ПОСТАНОВИВ:

Подання задовольни ти та дозволити проведення в иїмки інформації, що містить банківську таємницю в ВАТ КБ «Надра», МФО 311818 по рахунках НОМЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_4 , НОМЕР_5, що належить ОСО БА_1 (інд. код НОМЕР_1), а сам е:

· Інформац ії про рух коштів на розрахун кових рахунках НОМЕР_2, Н ОМЕР_3, НОМЕР_4, НОМЕР_5 , із зазначенням ідентифікац ійних кодів кореспондентів, МФО банківських установ, ном ерів розрахункових рахунків кореспондентів, назв коресп ондентів, призначення платеж ів, обігу грошових коштів по д ебету та кредиту на вищевказ аному рахунку за період з дат и відкриття до даного часу, в т ому числі на магнітному носі ї.

· Оригіналів договор ів укладених між банком та ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1), в тому числі про банківське об слуговування в системі "кліє нт-банк" та інших документів д о них (заявки або накази про пр изначення відповідальних ос іб за отримання ключів, довір еності на отримання ключів, д окументи з підписами відпові дальних осіб за отримання кл ючів) з підписами ОСОБА_1 (і нд. код НОМЕР_1).

· Оригіналів платіжн их доручень за якими проводи лось перерахування коштів на розрахункових рахунках НО МЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_4, НОМЕР_5 ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1) поза межами систе ми обслуговування "клієнт-ба нк".

· Оригінал банківськ ої картки із зразками підпис ів та печаткою ОСОБА_1 (інд . код НОМЕР_1), у випадку кол и до даної картки вносились з міни в частині підписів - та до кументи на підставі яких вно сились такі зміни.

· Оригіналів заявок н а отримання чекових книг з пі дписами ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1).

· Оригіналів докумен тів на отримання готівки (лис т на отримання готівки за умо ви забезпечення охороною та транспортом, чеки, видаткові ордери) за якими ОСОБА_1 (ін д. код НОМЕР_1) отримувала г отівку з власного рахунку.

· Оригіналу будь-яких інших документів за допомог ою яких можливо ідентифікува ти фізичну особу -яка здійсню вала відкриття рахунку на ім 'я ОСОБА_1 (інд. код НОМЕР_1 ) та перерахування по ньому коштів (юридична справа, вида ча перепустки до банку, отрим ання векселів, отримання кре дитів та ін.).

Постанова оскар женню не підлягає.

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення29.08.2008
Оприлюднено20.11.2009
Номер документу5126854
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1160/08

Постанова від 29.08.2008

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Коломієць О.С.

Постанова від 29.08.2008

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Коломієць О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні