Ухвала
від 19.03.2007 по справі 14/241-пд-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14/241-ПД-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


У Х В А Л А

про затвердження мирової угоди та припинення провадження у справі.

"19" березня 2007 р.                                                                 Справа № 14/241-ПД-06

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Гридасова Ю.В.  при секретарі Шепель І.М., розглянув у відкритому судовому засіданні справу  

за позовом:  Цюрупинської міської ради, м. Цюрупинськ Херсонської області,

до  відповідача-1  приватного підприємства "Торговий дім "Союз", м. Київ,

до відповідача-2 Херсонського державного бюро технічної інвентаризації, м. Херсон,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача товариства з обмеженою відповідальністю "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів", м. Херсон,

про визнання недійсним договору,

за участю представників

позивача: Білецький О.В., дор. № 3 від 03.07.06 р.,

відповідача-1: Іванюта О.Д., представник, дов. від 12.02.07 р.,

відповідача-2: на засідання суду не прибув,

третьої особи на стороні позивача: Ващук Я.В., дов. № 1 від 01.09.05 р.

Рішенням по справі від 12.03.07 р., скасовано рішення по справі від 31.10.06 р. внаслідок перегляду останнього за нововиявленими обставинами.

Представники позивача, відповідача-1 та третьої особи на стороні позивача, 31.10.06 р., до дня засідання суду, уклали мирову угоду та позивачем подана заява з клопотанням про затвердження мирової угоди судом та припинення провадження по справі.

Заслухавши представників сторін, дослідивши матеріали справи, суд                                            

В С Т А Н О В И В :

31.10.2006 року представники позивача, відповідача-1 та третьої особи на стороні позивача уклали мирову угоду наступного змісту.

"Позивач - Цюрупинська міська рада в особі в.о. міського голови секретаря міської ради Височиної Т.В., діюча на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", та

Відповідач - приватне підприємство "Торговий дім "Союз" в особі директора Константі нова В.В., діючого на підставі Статуту та протоколу загальних зборів засновників №1-09 від 01.09.2006 року, та

Третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" в особі директора Сидоренко В.П., діючого на підставі Статуту, разом іменуються –Сторони, керуючись ст. 78 Господарського процесуального кодексу України, домовились про укладення Мирової угоди на зазначених умовах:

1.          Приватне підприємство "Торговий дім "Союз" відступає права та обов'язки покупця за договором купівлі-продажу нерухомого майна ВСТ № 172904 від 21.04.2006 року, що посвідчений приватним нотаріусом Левківським І.П. та передає у власність ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" нежитлову будівлю адміністративно-виробничого корпусу з будівлями і спорудами, яка знаходиться за адресою: Херсонська обл. м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153-а і була придбана ПП ТД "Союз" за договором купівлі-продажу від 21.04.2006 року.

2.          ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" зобов'язується сплатити ПП ТД "Союз" грошові кошти у сумі 110362 (сто десять тисяч триста шістдесят дві) гривні 20 копійок, які були фактично сплачені приватним підприємством "Торговий дім "Союз" Цюрупинській міській раді за договором купівлі-продажу від 21.04.2006 року

3.          Також ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" сплачує ПП ТД "Союз" грошові кошти у розмірі 199637 (сто дев'яносто дев"ять тисяч шістьсот тридцять сім) гривень 80 копійок, як відшкодуванння витрат понесених Відповідачем на поліпшення взятого в оренду нерухомого майна - будівель та споруд, які знаходиться за адресою: Херсонська обл., м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153-а.

4.          Загальна сума в 310 000 гривень, зазначена в п. 2, 3 цієї Угоди, включає в себе податок на додану вартість, ПП ТД "Союз" має видати ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" податкову накладну у відповідності до чинного законодавства і вона сплачується ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" на рахунок ПП ТД "Союз" через десять днів з моменту набрання чинності ухвали суду про затвердження цієї мирової угоди.

5.          ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" в строк до чотирьох місяців з моменту набрання чинності ухвали суду про затвердження цієї мирової угоди сплачує Цюрупинській міській раді грошові кошти у розмірі 460541 (чотириста шістдесят тисяч п'ятсот сорок одну) гривню, що складає різницю між грошовими коштами, які отримані Цюрупинською міською радою від ПП ТД "Союз" за договором купівлі-продажу від 21.04.2006 року, та сумою, яку ПП ТД "Союз" повинно було повністю сплатити за договором.

6.          Сторони визнають, що після набрання чинності ухвалою суду про затвердження цієї мирової угоди, власником нежитлової будівлі адміністративно-виробничого корпусу з будівлями і спорудами, яка знаходиться за адресою: Херсонська обл., м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153а стає ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" і ПП ТД "Союз" відмовляється від будь яких майнових прав (в тому числі й оренди) на зазначені будівлі, а також на земельну ділянку на якій вони розташовані.

7.          ПП ТД "Союз" до моменту набрання чинності ухвали суду про затвердження цієї мирової угоди повинно сплатити заборгованість по оплаті всіх комунальних платежів (за світло, водопостачання, тепло, тощо) на утримання будівель та споруд за адресою: Херсонська обл., м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153-а. Після затвердження цієї мирової угоди комунальні платежі на утримання зазначених будівель сплачує ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів".

8.          Укладена Сторонами мирова угода затверджена у встановленому порядку судом, є підставою для перереєстрації права власності на нерухоме майно - будівлі та споруди, які знаходяться за адресою: Херсонська обл., м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153-а з приватного підприємства "Торговий дім "Союз" за ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" в органах державної реєстрації прав власності на нерухоме майно.

Дана Мирова угода складена при повному розумінні Сторонами її умов та термінології українською мовою у чотирьох автентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу, - по одному для кожної із Сторін та для Господарського суду і набирає чинності з моменту затвердження господарським судом Херсонської області."

Зазначена мирова угода підлягає затвердженню судом.

За вказаних обставин провадження у справі підлягає припиненню у зв'язку з укладанням сторонами мирової угоди.

На підставі зазначеного,  керуючись ст. 78, п.7, ч.1 ст. 80, ст. 86, ч. 3 ст. 122 ГПК України,

У Х В А Л И В :

1.          Затвердити мирову угоду наступного змісту:

"Позивач - Цюрупинська міська рада в особі в.о. міського голови секретаря міської ради Височиної Т.В., діюча на підставі Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", та

Відповідач - приватне підприємство "Торговий дім "Союз" в особі директора Константі нова В.В., діючого на підставі Статуту та протоколу загальних зборів засновників №1-09 від 01.09.2006 року, та

Третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" в особі директора Сидоренко В.П., діючого на підставі Статуту, разом іменуються –Сторони, керуючись ст. 78 Господарського процесуального кодексу України, домовились про укладення Мирової угоди на зазначених умовах:

5.          Приватне підприємство "Торговий дім "Союз" відступає права та обов'язки покупця за договором купівлі-продажу нерухомого майна ВСТ № 172904 від 21.04.2006 року, що посвідчений приватним нотаріусом Левківським І.П. та передає у власність ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" нежитлову будівлю адміністративно-виробничого корпусу з будівлями і спорудами, яка знаходиться за адресою: Херсонська обл. м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153-а і була придбана ПП ТД "Союз" за договором купівлі-продажу від 21.04.2006 року.

6.          ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" зобов'язується сплатити ПП ТД "Союз" грошові кошти у сумі 110362 (сто десять тисяч триста шістдесят дві) гривні 20 копійок, які були фактично сплачені приватним підприємством "Торговий дім "Союз" Цюрупинській міській раді за договором купівлі-продажу від 21.04.2006 року

7.          Також ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" сплачує ПП ТД "Союз" грошові кошти у розмірі 199637 (сто дев'яносто дев"ять тисяч шістьсот тридцять сім) гривень 80 копійок, як відшкодуванння витрат понесених Відповідачем на поліпшення взятого в оренду нерухомого майна - будівель та споруд, які знаходиться за адресою: Херсонська обл., м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153-а.

8.          Загальна сума в 310 000 гривень, зазначена в п. 2, 3 цієї Угоди, включає в себе податок на додану вартість, ПП ТД "Союз" має видати ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" податкову накладну у відповідності до чинного законодавства і вона сплачується ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" на рахунок ПП ТД "Союз" через десять днів з моменту набрання чинності ухвали суду про затвердження цієї мирової угоди.

7.          ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" в строк до чотирьох місяців з моменту набрання чинності ухвали суду про затвердження цієї мирової угоди сплачує Цюрупинській міській раді грошові кошти у розмірі 460541 (чотириста шістдесят тисяч п'ятсот сорок одну) гривню, що складає різницю між грошовими коштами, які отримані Цюрупинською міською радою від ПП ТД "Союз" за договором купівлі-продажу від 21.04.2006 року, та сумою, яку ПП ТД "Союз" повинно було повністю сплатити за договором.

8.          Сторони визнають, що після набрання чинності ухвалою суду про затвердження цієї мирової угоди, власником нежитлової будівлі адміністративно-виробничого корпусу з будівлями і спорудами, яка знаходиться за адресою: Херсонська обл., м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153а стає ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" і ПП ТД "Союз" відмовляється від будь яких майнових прав (в тому числі й оренди) на зазначені будівлі, а також на земельну ділянку на якій вони розташовані.

9.          ПП ТД "Союз" до моменту набрання чинності ухвали суду про затвердження цієї мирової угоди повинно сплатити заборгованість по оплаті всіх комунальних платежів (за світло, водопостачання, тепло, тощо) на утримання будівель та споруд за адресою: Херсонська обл., м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153-а. Після затвердження цієї мирової угоди комунальні платежі на утримання зазначених будівель сплачує ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів".

10.          Укладена Сторонами мирова угода затверджена у встановленому порядку судом, є підставою для перереєстрації права власності на нерухоме майно - будівлі та споруди, які знаходяться за адресою: Херсонська обл., м. Цюрупинськ, вул. Гвардійська, 153-а з приватного підприємства "Торговий дім "Союз" за ТОВ "Співдружність ініціативних працездатних інвалідів" в органах державної реєстрації прав власності на нерухоме майно.

Дана Мирова угода складена при повному розумінні Сторонами її умов та термінології українською мовою у чотирьох автентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу, - по одному для кожної із Сторін та для Господарського суду і набирає чинності з моменту затвердження господарським судом Херсонської області."

2.          Припинити провадження у справі.

3.          Припинити стягнення, за виданими 19.02.07 р., на виконання рішення по справі від 31.10.06 р., наказами.

Суддя                                                                                                     Ю.В. Гридасов

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення19.03.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу513466
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/241-пд-06

Ухвала від 28.08.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Постанова від 13.09.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Швець В.А.

Ухвала від 26.07.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Швець В.А.

Ухвала від 19.03.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Рішення від 12.03.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

Рішення від 31.10.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Гридасов Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні