Постанова
від 23.09.2015 по справі 824/1968/15-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 вересня 2015 р. м. Чернівці Справа № 824/1968/15-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Лелюка О.П.,

за участю:

секретаря судового засідання Кіщук О.І.,

представника позивача Ахтемійчук О.В. та представника відповідача Мокій Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області до Першотравневого відділу державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В :

Державна податкова інспекція у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області звернулась до суду з позовом до Першотравневого відділу державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції про припинення юридичної особи.

Позивач просить суд прийняти рішення щодо припинення юридичної особи - Першотравневого відділу державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції (код ЄДРПОУ 22848877, м.Чернівці, вул. 28 червня, буд.11).

В обґрунтування позовних вимог вказано, що відповідач більше як протягом одного року, а саме з 24 липня 2007 року, не подає до податкових органів податкових декларацій, документів фінансової звітності, що є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

В судовому засіданні представник позивача заявлені позовні вимоги підтримав з підстав, викладених у позовній заяві.

Представник відповідача в судовому засіданні проти задоволення позову не заперечував.

Заслухавши пояснення осіб, які з'явились в судове засідання, дослідивши наявні матеріали, всебічно та повно з'ясувавши всі обставини справи, об'єктивно оцінивши докази, що мають юридичне значення для вирішення спору по суті, суд дійшов висновку про те, що адміністративний позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Першотравневий відділ державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції, знаходиться за адресою: вул.28 червня, 11, м.Чернівці, 58000; взятий на облік в ДПІ у м.Чернівцях з 10 червня 1999 року за №444, ідентифікаційний код 22848877.

Згідно довідки Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області №952/6/24-12-23-13 від 12 серпня 2015 року у відповідача відсутня заборгованість із сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Відповідно до довідки Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області від 12 серпня 2015 року остання звітність до Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області Першотравневим відділом державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції (код ЄДРПОУ 22848877) була подана 24 липня 2007 року. Тобто відповідач не подає до органів державної податкової служби податкових декларацій більше року.

Поряд з цим судом встановлено та не заперечувалось сторонами те, що наразі код Першотравневого відділу державної виконавчої служби Чернівецького міського управління - 35029463.

До вказаних правовідносин суд застосовує наступні положення закону та робить відповідні висновки.

Згідно підпункту 16.1.3. пункту 16.1. статті 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до пункту 49.2. статті 49 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний за кожний встановлений цим Кодексом звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до цього Кодексу незалежно від того, чи провадив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Частиною другою статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15 травня 2003 року № 755-IV передбачено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до підпункту 20.1.37. пункту 20.1. статті 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно із пунктом 4 частини третьої статті 129 Конституції України однією із основних засад судочинства є змагальність сторін та свобода в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Частиною першою статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідно до частини першої статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Враховуючи положення зазначених нормативно-правових актів та зважаючи, що Першотравневий відділ державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції (код ЄДРПОУ 22848877) не подавав більше як протягом одного року до Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області податкових декларацій, звітностей, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків та зборів, а також враховуючи те, що відповідач не заперечує проти задоволення позову, суд приходить до висновку про обґрунтованість позову та наявність правових підстав для його задоволення.

Частиною першою статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" визначено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

З огляду на викладене та керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України,

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Першотравневий відділ державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції (код ЄДРПОУ 22848877, м.Чернівці, вул.28 червня, буд.11).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя О.П. Лелюк

Постанова у повному обсязі складена 24 вересня 2015 року.

Дата ухвалення рішення23.09.2015
Оприлюднено30.09.2015
Номер документу51362279
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/1968/15-а

Ухвала від 16.09.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Постанова від 23.09.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 21.08.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні