Ухвала
від 03.09.2013 по справі 921/786/13-г/7
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"03" вересня 2013 р.Справа № 921/786/13-г/7 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі судді Стадник М.С.

розглянув матеріали справи

за позовом: Фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, вул.Міцкевича,2а/1, м.Бережани, Тернопільська область

до відповідача: Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2, вул.Міцкевича, 2а/2, м.Бережани, Тернопільська область

За участю представників

позивача: ОСОБА_3 - договір №б/н від 19.07.2013р.

відповідача: ОСОБА_2 - паспорт МС№726828 від 31.03.2001р.

ОСОБА_4 - угода №б/н від 19.08.2013р.

Суть справи:

Фізична особа - підприємець ОСОБА_1 звернувся з позовом до фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 про зобов'язання усунути перешкоди в користуванні майном спільного користування, розташованого в м.Бережани, вул.Міцкевича, 2-А, шляхом звільнення сходової від будівельного сміття, демонтажу металевих жалюзі та надання ключів від входу до сходової.

Учасникам судового процесу в засіданні оголошено склад суду та роз’яснено їх права і обов’язки передбачені ст. 22 ГПК України.

Позивач подав спростування відзиву на позов, відповідь Бережанського РВ УМВС України в Тернопільській області на його звернення щодо усунення перешкод у користуванні майном, відповідно до якої перевірка не завершена. Представник в судовому засіданні підтримав позовні вимоги з огляду на те, що відповідачем чиняться перешкоди у користуванні майном, яке йому належить на праві приватної власності, та введеного в експлуатацію - приміщеннями на другому поверсі по вул.Міцкевича, 2-А/1 у м.Бережани, єдиним шляхом до якого є сходова клітка (по 12,5кв.м. на першому і другому поверхах будівлі), яка перебуває у спільному користуванні підприємців. Звернув увагу суду, що на його звернення до відповідача щодо усунення перешкод у користуванні майном та площами спільного користування залишено останнім без відповіді та відповідного реагування.

Відповідач подав клопотання про виклик в судове засідання представників КТВП "Тернопільархпроект" для надання пояснень по робочому проекту будівництва та Бережанського ОКМБТІ для надання пояснень про підстави виготовлення та видачі позивачу технічного паспорта на магазин з офісними приміщеннями по вул.Міцкевича, 2-а у м.Бережани, а також подав із змінами робочий проект магазину з офісними приміщеннями по вул.Міцкевича. 2-А/2 в м.Бережани (2007р.). Представники в судовому засіданні просять суд не розглядати клопотання про виклик в судове засідання представників КТВП "Тернопільархпроект", оскільки на вимогу підприємця підприємство надало копію робочого проекту будівництва, а взамін клопотання про виклик в засідання представника Бережанського ОКМБТІ заявив усне клопотання про залучення БТІ до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. У БТІ просить витребувати документи, які стали підставою для виготовлення технічного паспорта на будівлю та видачі 29.10.2012р. позивачу витяг про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно. Проти позовних вимог представники заперечують та пояснили, що згідно зміненого робочого проекту будівництва власником сходової клітки на першому та другому поверсі будівлі площею 12,7кв.м., є ФОП ОСОБА_2

Представник позивача заперечив проти пояснень представників відповідача та звернув увагу, що станом на день розгляду справи право власності його довірителя не оспорено, а тому він є законним власником приміщень у будівлі по вул.Міцкевича у м.Бережани, і має право на безперешкодний доступ до майна шляхом проходу через площі загального користування. Щодо клопотання про залучення до участі у справі Бережанське ОКМБТІ представник заперечень не заявив.

Суд, розглянувши клопотання відповідача про залучення до участі у справі Бережанського обласного комунального міжрайонного бюро технічної інвентаризації, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, вважає за можливе його задовольнити, оскільки: - відповідно до Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно затвердженого наказом Міністерства юстиції України №7/5 від 07.02.2002р. (чинне станом на момент виготовлення технічного паспорта та видачі витягу про право власності на майно) бюро технічної інвентаризації виготовило ОСОБА_1 технічний паспорт на магазин з офісними приміщеннями за адресою вул.Міцкевича, 2-а, м.Бережани (розмір частки 63/100) та видало 29.10.2012р. витяг про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно - нежиле приміщення, магазин з офісними приміщеннями загальною площею 91,3кв.м. (вул.Міцкевича, 2-А/1, м.Бережани), в якому міститься інформація про площі спільного користування сходової; - рішення у даній справі може вплинути на права і обов'язки БТІ щодо позивача, оскільки на підставі виданого технічного паспорта та витягу про право власності на нерухоме майно підприємець обґрунтовує позовні вимоги, зокрема, щодо площ спільного користування будівлі.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників сторін, і приймаючи до уваги, що розглянути спір в даному судовому засіданні не представляється можливим, оскільки відповідач подав не повний перелік витребуваних ухвалою суду від 20.08.2013р. матеріалів, а також виникла необхідність витребувати додаткові документи та залучити до участі у справі, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Бережанське обласне комунальне міжрайонне бюро технічної інвентаризації, а тому суд розгляд справи відкладає у відповідності ст.77 ГПК України в межах строків передбачених ст.69 ГПК України .

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 69, 77, 86 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі Бережанське обласне комунальне міжрайонне бюро технічної інвентаризації, ОСОБА_5, 15, м.Бережани, Тернопільська область, ідентифікаційний код 05391991, як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

2. Розгляд справи відкласти на 18.09.2013р. на 12:30год.

3. Зобов'язати подати до 17.09.2013р.:

позивача: проект будівництва магазину з офісними приміщеннями, рішення виконавчого комітету Бережанської міської ради про оформлення права власності на нерухоме майно, докази введення в експлуатацію нерухомого майна (декларацію про початок будівництва та декларацію про готовність об'єкта), рішення органу місцевого самоврядування щодо земельної ділянки;

відповідача: докази дати внесення змін до проекту будівництва, підтвердити будівельну адресу будівництва магазину з офісними приміщеннями за зміненим робочим проектом, докази дати початку будівництва об'єкта за зміненим робочим проектом (декларація про початок будівництва), підтвердити землекористування;

Бережанське обласне комунальне міжрайонне бюро технічної інвентаризації: документи, на підставі яких оформлено право власності на нерухоме майно за ОСОБА_1, оригінали матеріалів інвентарної справи будівлі - магазину з офісними приміщеннями за адресою вул.Міцкевича, 2-А/1, м.Бережани надати для огляду в судовому засіданні, а їх належним чином копії - до матеріалів справи.

Участь повноважних представників сторін та Бережанського обласного комунального міжрайонного бюро технічної інвентаризації в судовому засіданні обов'язкова.

Копію ухвали направити сторонам у справі та Бережанському обласному комунальному міжрайонному бюро технічної інвентаризації (ОСОБА_5, 15, м.Бережани, Тернопільська область, 47501).

Суддя М.С. Стадник

Дата ухвалення рішення03.09.2013
Оприлюднено01.10.2015
Номер документу51369884
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/786/13-г/7

Ухвала від 18.09.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 20.08.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 18.09.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Судовий наказ від 24.03.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Судовий наказ від 24.03.2014

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 20.11.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 22.11.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 30.10.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 09.10.2013

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні