Ухвала
від 21.09.2015 по справі 904/5495/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

21.09.15р. Справа № 904/5495/15

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "УНІРЕМ-ОЙЛ", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДНЕПРІНВЕСТПРОЕКТ", м. Дніпропетровськ

про визнання правочину недійсним і витребування майна

Суддя Мартинюк С.В.

Представники:

від позивача: Шевченко Т.М. - представник, довіреність від 18.08.2014 року

від відповідача: не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "УНІРЕМ-ОЙЛ", м. Київ звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовом про визнання недійсним біржового контракту № ТЗ/36/29 (договору купівлі-продажу), укладеного 14.05.2010 року між членами Товарної біржі "Центральна товарна біржа" фізичною особою-підприємцем ОСОБА_2 від імені товариства з обмеженою відповідальністю "УНІРЕМ-ОЙЛ" та товариством з обмеженою відповідальністю "Міжрегіональний брокерський дім "Фаворит" з боку покупця - відповідача, товариства з обмеженою відповідальністю "ДНЕПРІВЕСТПРОЕКТ", м. Дніпропетровськ, про продаж автомобіля виробництва ВАЗ модель 210990 (легковий седан - В, 2006 року випуску, VIN-НОМЕР_3, шасі (кузова, рами) № НОМЕР_3, колір - сріблястий) та зобов'язання відповідача повернути його позивачу.

Ухвалою господарського суду від 15.07.2015 року справу передано за підсудністю до господарського суду м. Києва.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 07.08.2015 року справу повернуто господарському суду Дніпропетровської області.

У зв'язку з перебуванням судді Забарющого М.І. у відпустці, відповідно до пункту 2.3.50 Положення про автоматизовану систему документообігу суду призначено автоматичний розподіл справи на підставі якого справу передано для розгляду суду Мартинюку С.В.

Ухвалою господарського суду від 07.09.2015 року справу прийнято до провадження та призначено судове засідання.

Представник позивача подав клопотання про витребування доказів. Дане клопотання судом задоволено.

Відповідно ст. 38 ГПК України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

Крім того, враховуючи обставини справи, у судовому засіданні суд ухвалив залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - арбітражного керуючого Талана Леоніда Григоровича, Товарну біржу "Центральна товарна біржа", фізичну особу - підприємця ОСОБА_2 та товариство з обмеженою відповідальністю "Міжрегіональний брокерський дім Фаворит".

Відповідно до статті 27 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Характер спору та обставини справи, необхідність забезпечення всебічного, повного та об'єктивного вирішення спору свідчать про наявність підстав для залучення до участі у справі арбітражного керуючого Талана Леоніда Григоровича, Товарну біржу "Центральна товарна біржа", фізичну особу - підприємця ОСОБА_2 та товариство з обмеженою відповідальністю "Міжрегіональний брокерський дім Фаворит" у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

У зв'язку з залученням третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд відкладає розгляд справи в межах строків, встановлених ст. 69 цього кодексу.

Керуючись ст. ст. 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, - УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі у якості третьої особи 1, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - арбітражного керуючого Талана Леоніда Григоровича (49000, м. Дніпропетровськ, АДРЕСА_2, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Залучити до участі у справі у якості третьої особи 2, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача товарну біржу "Центральна товарна біржа" (36037, м. Полтава, вул. Леніна, 91, код ЄДРПОУ 31495351).

Залучити до участі у справі у якості третьої особи 3, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача фізичну особу - підприємця ОСОБА_2 (36023, АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_2).

Залучити до участі у справі у якості третьої особи 4, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю "Міжрегіональний брокерський дім Фаворит"(36037, м. Полтава, вул. Леніна, 91, код ЄДРПОУ 32844441).

Відкласти розгляд справи на 12.10.2015 року об 10 год. 10 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті № 1-309 за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1а.

Відповідачу:

- оригінал біржового контракту №ТЗ/36/29 від 14.05.2010 року та акту приймання -передачі до нього.

Третій особі 1:

- письмові пояснення по суті позовних вимог.

- оригінал біржового контракту №ТЗ/36/29 від 14.05.2010 року та акту приймання -передачі до нього.

Третім особам 2,3,4,:

- письмові пояснення по суті позовних вимог.

Зобов'язати Управління державної автомобільної інспекції ГУМВС України (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Ширшова,9) надати інформацію щодо того, хто є власником автомобілю виробництва ВАЗ модель 210990 (легковий седан -В, 2006 року випуску, VIN-НОМЕР_3, шасі (кузова, рами) НОМЕР_4).

У разі неможливості подання суду документів, що були витребувані ухвалою - надати суду обґрунтовані письмові пояснення. Всі документи подавати з клопотанням про залучення їх до матеріалів справи.

Роз'яснити сторонам, що згідно з п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України, за не надіслання витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної сторони стягується штраф до 1 700 грн.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя С.В. Мартинюк

Дата ухвалення рішення21.09.2015
Оприлюднено01.10.2015
Номер документу51406104
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання правочину недійсним і витребування майна

Судовий реєстр по справі —904/5495/15

Рішення від 22.11.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 12.10.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 21.09.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 07.09.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мартинюк Сергій Віталійович

Ухвала від 07.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

Ухвала від 15.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Забарющий Михайло Іванович

Ухвала від 25.06.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Забарющий Михайло Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні