Ухвала
від 29.11.2010 по справі 3/55-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65 ' 481-620

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕНЯ

У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

Таблиця ЇЇЇ(цей надпис не друкується )

Від "29" листопада 2010 р. Справа № 3/55-Б

Господарський суд у складі судді Машевської О.П . , розглянувши матеріали за заявою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів) в особі ліквідаційної комісії про порушення провадження у справі про банкрутство

визнав їх достатніми для прийняття заяви до розгляду.

Заяву про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів) подано з дотриманням вимог ст.ст. 6-8, ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) та Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 Закону №2343 обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

Водночас, з врахуванням змісту заяви про порушення справи про банкрутство, ліквідаційною комісією запропоновано призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Харкевич - ОСОБА_2 ( ліцензія серії АВ № 347199 від 12.09.2007 р.).

Відповідно до статті 4-1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку позовного провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом №2343.

Відповідно до ст. 12 Закону №2343 господарський суд має право за клопотанням сторін або учасників провадження у справі про банкрутство чи за своєю ініціативою вжити заходів щодо забезпечення вимог кредиторів, в тому числі, визнаних статтею 67 ГПК України.

Господарський суд, розглянувши подані боржником докази, вважає за необхідне вжити заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони ліквідаційній комісії боржника, а також податковій інспекції за місцем знаходження боржника вчиняти будь-які дії, спрямовані на відчуження належного підприємству майна, в тому числі і того, що знаходиться у податковій заставі, реорганізацію чи ліквідацію юридичної особи боржника, створення юридичних осіб або прийняття рішення про участь в інших юридичних особах створення філій і представництв, а також зупинити стягнення на підставі виконавчих документів або інших документів, за якими стягнення здійснюється у безспірному порядку.

При вжитті заходу щодо забезпечення грошових вимог кредиторів як зупинення виконавчого провадження, господарський суд враховує положення Постанови Пленуму ВСУ від 18.12.2009р. №15 "Про судову практику в справах про банкрутство", і зокрема:

- п. 41 про те, що відповідно до ч. 4 ст. 12 Закону №2343 протягом дії мораторію, зокрема, забороняється стягнення на підставі виконавчих документів та інших документів, за якими здійснюється стягнення відповідно до законодавства. Дія мораторію поширюється на вимоги кредиторів незалежно від моменту порушення виконавчого провадження за такими вимогами. Відповідно до пункту 8 ст. 34 Закону України "Про виконавче провадження" виконавче провадження підлягає обов'язковому зупиненню у випадках порушення господарським судом провадження у справі про банкрутство боржника, якщо відповідно до закону на вимогу стягувача поширюється дія мораторію, введеного господарським судом, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від реалізації майна боржника) до порушення провадження у справі про банкрутство, які до ліквідаційної маси не включаються і на них не поширюються заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів. Тому не підлягає зупиненню виконавче провадження, яке знаходиться на зазначеній стадії і здійснюється за виконавчими документами;

- п. 42 про те, що дія мораторію не поширюється на виплату заробітної плати, аліментів, авторської винагороди, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян, а тому не підлягає зупиненню виконавче провадження за виконавчими документами, які підтверджують ці категорії вимог;

- п. 43 про те, що дія мораторію поширюється виключно на вимоги виконавчих документів, що одержані кредиторами за їх позовами або безспірними вимогами загально-правового характеру на всі види забезпечення виконання зобов'язань неплатоспроможного боржника, зокрема зупиняє заходи звернення стягнення на заставлене майно та майно, яке знаходиться у податковій заставі на задоволення вимог кредиторів, забезпечених заставою майна боржника, на вимоги щодо стягнення фінансових санкцій за порушення норм антимонопольного, банківського, валютного законодавства, законодавства про цінні папери, про ціноутворення тощо.

Відповідно до статті 4-5 та 115 ГПК України ухвали господарського суду, в тому числі, про вжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

На підставі п. 8 ст. 34 Закону України "Про виконавче провадження", ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" та керуючись ст.ст. 65, 67 та 86 ГПК України, ст. ст. 6, 8 та 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву до розгляду.

2. Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів, вул. 30-річчя Перемоги,2/12 , ідентифікаційний код 31688903 ).

3. Cправу призначити до розгляду на 14.12.10 о 16:00 кім. 109 у приміщенні господарського суду Житомирської області за адресою м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65.

4. Заявнику додатково подати господарському суду:

- витяг із державного реєстру обтяжень рухомого та нерухомого майна;

- відомості про наявність відкритих виконавчих проваджень у Державній виконавчій службі;

- оригінал Статуту товариства та Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи для огляду в судовому засіданні;

- оригінали інших документів, доданих до заяви в копіях, для огляду в засіданні суду;

- довідки БТІ, МРЕВ ДАЇ, Інспекції Держтехнагляду та Держкомзему на підтвердження наявності / відсутності на праві власності зареєстрованого нерухомого майна, транспортних засобів та сільськогосподарської техніки, земельної ділянки, а також банківських установ стосовно залишку грошових коштів на розрахункових рахунках;

- письмову заяву арбітражного керуючого Харкевич - ОСОБА_2 про згоду бути призначеною ліквідатором ТОВ "Саната" (м. Бердичів)

5. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів відповідно до ст. 12 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

6. З метою забезпечення грошових вимог кредиторів:

а) заборонити ліквідаційній комісії боржника та податковій інспекції за місцем його знаходження вчиняти будь-які дії, спрямовані на відчуження належного товариству майна, в тому числі і того, що знаходиться у податковій заставі;

б) заборонити ліквідаційній комісії боржника реорганізацію та ліквідацію юридичної особи; створення юридичних осіб або прийняття рішення про участь в інших юридичних особах; створення філій і представництв;

в) зупинити виконавче провадження по стягненню з боржника заборгованості на підставі виконавчих документів або інших документів, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку за вимогами, на які поширюється дія мораторію.

7. Відділу державної виконавчої служби Бердичівського міськрайонного управління юстиції надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати наступного засідання суду:

- засвідчені копії постанов про зупинення виконавчих проваджень за вимогами до боржника, на які поширюється дія мораторію;

- офіційно підтвердити, чи здійснюється на дату порушення провадження у справі про банкрутство виконавче провадження за вимогами до боржника, на які не поширюється дія мораторію та виконавче провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від реалізації майна боржника).

8. Бердичівській ОДПІ звільнити майнові активи боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів, ідентифікаційний код 31688903) з податкової застави та надати на підтвердження викладеному витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна у наступне засідання суду.

9. Головному управлінню статистики в Житомирській області надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати наступного засідання суду витяг з ЄДРПОУ стосовно ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Саната" (м. Бердичів, вул. 30-річчя Перемоги, 2/12, ідентифікаційний код 31688903).

10. Державному реєстратору виконавчого комітету Бердичівської міської ради надіслати на адресу господарського суду не пізніше дати засідання суду довідку з ЄДР про внесення відомостей про судове рішення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Саната" (м. Бердичів, ідентифікаційний код 31688903) згідно запиту.

11. Визнати обов'язковою явку в судове засідання Голови ліквідаційної комісії ТОВ "Саната" ОСОБА_3 та арбітражного керуючого Харкевич - ОСОБА_2 з документами, що підтверджують особу та посвідчують повноваження (оригінал ліцензії серії АВ №347199 від 12.09.2007р. для огляду в засіданні суду, копію - до матеріалів справи).

Таблиця ЇЇЇ(цей надпис не друкується )

СуддяОСОБА_4

Віддрукувати:

1 - в справу; 2 - боржнику (м. Бердичів, вул. 30-річчя Перемоги, 2/12 ) - рек. з повідомл., 3- боржнику на адресу Голови л/ком. ОСОБА_3 за адресою м. Чернігів, вул. Боженка, 100 - рек., 4 - Сектору з питань банкрутства у Житомирській області;

5- Берд. ОДПІ - рек. , 6- Упр. стат. Житом. обл. , 7- Держ. реєстратору виконк. Берд. місьради рахомз запитом - рек., 8- ВДВС Берд. міськрай. упр. юст. - рек. , 9 - арб. кер. Харкевич - ОСОБА_2 (м. Київ, Татарська, 38, кв. 11) - рек.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення29.11.2010
Оприлюднено02.10.2015
Номер документу51407493
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/55-б

Ухвала від 02.06.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 29.11.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 19.07.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.02.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 02.08.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 02.08.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

Ухвала від 06.07.2006

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Вибодовський О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні